Search

SMART HOME: ALLEDAAGS GEMAK EN VERDUURZAMING DOOR SLIMME OPLOSSINGEN

Steeds meer woningen wereldwijd worden omgetoverd tot een smart home. Zo beschikte 3,3 miljoen Nederlandse huishoudens in 2020 over één of meerdere smart home producten en dit aantal neemt elk jaar toe. De reden hiervoor is het grote aantal voordelen dat slim wonen met zich meebrengt. Maar hoe begin je nou een smart home? En welke slimme apparaten zijn het meest van toegevoegde waarde? Wij leggen het je uit!

Wat je op deze pagina leest:

  1. Smart home: wat is het?
  2. Wat zijn de voordelen van smart home?
  3. Een smart home beginnen: de eerste stappen
  4. Populaire domotica: producten die bijdragen aan een slim huishouden
  5. De toegevoegde waarde van slimme raamdecoratie

SMART HOME: WAT IS HET?

Een smart home is een huishouden waarin gebruik wordt gemaakt van slimme apparaten die op elkaar reageren en met elkaar samenwerken. Deze slimme apparaten, ook wel “domotica” genoemd, functioneren automatisch en/of kunnen op afstand worden bediend. Door de koppeling met een smart home platform als Apple HomeKit of Google Assistant wordt het mogelijk processen in huis te automatiseren en een ultieme slimme woning te creëeren.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN SMART HOME?

Smart home biedt enorm veel voordelen. Niet alleen zorgt automatisering en bediening op afstand voor alledaags gebruiksgemak en comfort in huis, óók draagt het bij aan verduurzaming van je woning. Een win-win dus. We zetten de belangrijkste voordelen van een slimme woning op een rij:

GEBRUIKSGEMAK: MEER COMFORT IN HUIS

Smart home producten maken je leven makkelijker. Vanaf 1 plek beheer je al je slimme huishoudelijke apparaten en laat je ze automatisch met elkaar samenwerken. Via een app of via je voice assistant met je stem. Zelfs als je niet thuis bent, regel je eenvoudig op afstand diverse apparatuur in huis. Van plan om uit je werk een pizza in de oven te doen? Lekker! Laat je slimme oven vast voorverwarmen terwijl je naar huis rijdt en gooi hem er thuis direct in.

DUURZAAM: MINDER ENERGIEVERBRUIK EN -KOSTEN

Smart home producten maken je huis energiezuiniger. Als je je slimme apparaten op de juiste manier gebruikt, kun je flink energie besparen en je woning dus veel duurzamer maken. Zo kun je bijvoorbeeld precies inzien welke apparaten de meeste energie verbruiken met slimme stekkers. Ook bevorder je de efficiëntie van je woning door apparaten met elkaar te koppelen. Denk hierbij aan je verwarming en/of airconditioning met een slimme thermostaat, waardoor je altijd op de juiste momenten een aangename temperatuur in huis creëert.

VEILIG: AFSCHRIKKEN VAN INBREKERS

Smart home producten maken je huis veiliger. Niet alleen kun je je huis optimaal beveiligen met behulp van bewegingsdetectoren, bewakingscamera’s, automatische deursloten en andere domotica-beveiligingssystemen, óók wek je door automatisering de illusie dat er altijd iemand thuis is. Dus ook als je op vakantie bent. Op deze manier schrik je inbrekers af en kun je diefstal voorkomen. Vooral slimme raamdecoratie is hierbij van toegevoegde waarde. Door middel van timers laat je je rolgordijnen bijvoorbeeld ’s ochtends automatisch omhoog bewegen en ’s avonds juist omlaag. Koppel ook je slimme lampen en zorg dat er ’s avonds in je woonkamer licht te zien is. Geen dief die dan nog durft in te breken.

EEN SMART HOME BEGINNEN: DE EERSTE STAPPEN

Het omtoveren van het huishouden tot een smart home klinkt voor veel mensen als een lastige kluif. Maar dit is een misvatting! Het beginnen van een smart home is helemaal niet moeilijk. Ook zonder heel veel technische kennis zet je eenvoudig de eerste stappen tot een slimme woning. Begin bijvoorbeeld eens met slimme verlichting. Volg de instructies en automatiseer je lampen via een app of zelfs via je slimme assistent. Bevalt goed? Voeg dan nieuwe slimme gadgets aan je huishouden toe. Bijvoorbeeld elektrische rolgordijnen. Ook gelukt? Probeer dan eens de twee verschillende slimme producten met elkaar te koppelen. Dit regel je vaak eenvoudig via je Google Home app of de Apple HomeKit-app. Dit ook voor elkaar gekregen? Voeg dan nog wat nieuwe smart apparaten toe. Stap-voor-stap creëer je op deze manier de optimale smart home en dus een gebruiksvriendelijke, duurzame en veilige woning!

POPULAIRE DOMOTICA: PRODUCTEN DIE BIJDRAGEN AAN EEN SLIM HUISHOUDEN

Je vraagt je waarschijnlijk af welke producten allemaal als smart home-variant verkrijgbaar zijn. Dat snappen we. Smart home is namelijk nog relatief nieuw en elk jaar komen er tientallen nieuwe slimme apparaten bij. Hieronder zetten we de populairste smart home apparaten op een rij.

Slimme stekkers: stekkers waarmee je niet-slimme apparaten toch smart en bedienbaar op afstand maakt. Ook krijg je met slimme stekkers beter inzicht in het energieverbruik van verschillende apparaten.

Slimme lampen: lampen die je koppelt met je smart home platform (Google Assistant, Apple HomeKit, Amazon Alexa, etc.) en dus automatisch en op afstand via je app of stem kunt bedienen.

Slimme thermostaat: thermostaat die kan samenwerken met domotica en waarmee je de verwarming, ventilatie en airconditioning in je woning kunt automatiseren.

Slimme raamdecoratie: raamdecoratie waarbij bediening op afstand mogelijk is en die je kunt integreren met je smart home systeem, waardoor automatische beweging mogelijk is.

Slimme oven: oven die met app en op afstand te bedienen is.

Slimme koffiemachine: koffiezetapparaat dat je kunt integreren in je smart home. Door bediening op afstand of automatisering slaat je koffiezetapparaat aan als je de oprit op rijdt of zet je een kop koffie vanaf de bank.

DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN SLIMME RAAMDECORATIE

Slimme raamdecoratie klinkt je misschien nieuw in de oren. Dat komt waarschijnlijk doordat dit type raambekleding bezig is aan een enorme opmars en dus nog relatief nieuw is binnen de smart home wereld. Door slimme rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloeziën of plisségordijnen toe te voegen aan je smart home portefeuille til jij je slimme woning tot een heel nieuw niveau. Naast bediening op afstand via een app of spraakopdrachten, biedt vooral automatisering enorm veel mogelijkheden. Zo laat je je rolgordijnen dagelijks automatisch omhoog gaan in de ochtend en omlaag in de avond of stel je in dat alles dichtgaat op het moment dat de laatste persoon je huis verlaat. Je kunt slimme raamdecoratie zelfs gebruiken als wekker, waardoor je elke ochtend heerlijk gewekt wordt door daglicht in plaats van een irritant alarm. Met slimme raamdecoratie in huis creëer je een ultieme comfort, privacy, veiligheid en duurzaamheid in huis.

Benieuwd naar de mogelijkheden om je smart home te upgraden met slimme raamdecoratie? Bekijk ons assortiment slimme rolgordijnen en slimme duo rolgordijnen!

 

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen