raamdecoratie elektrische rolgordijnen van de toekomst

Slimme raamdecocratie de elektrische zonwering van de toekomst

Wat is slimme raamdecoratie? Dat is misschien de vraag die als eerste bij je opkomt bij het lezen van de titel. Slimme raamdecoratie is een van de nieuwste ontwikkelingen op de markt. Het woord slim zegt het eigenlijk al. Met deze raambekleding hoef je eigenlijk zelf niks meer te doen. Je kan ze geheel naar wens automatisch omhoog en omlaag laten gaan.

Het verschil

De elektrische zonwering is alweer een tijdje op de markt. Deze raamdecoratie kan je bijvoorbeeld met een afstandsbediening bedienen. Slimme zonwering geeft echter veel meer mogelijkheden. Met slimme rolgordijnen hoef je de rolgordijnen eigenlijk helemaal niet meer aan te raken. Ze zijn namelijk te bedienen met je stem via een slimme speaker, met een app op je telefoon of zelfs automatisch via een tijdschema.

Bediening met je stem

Slimme gordijnen kun je tegenwoordig bedienen met je stem. Nu hoor ik je al denken: ‘Hoe werkt dit dan?’ Deze smart gordijnen zijn te koppelen aan de bekendste slimme speakers. Hierdoor kun je een vraag stellen aan je speaker, en de speaker geeft dan een signaal aan je slimme gordijnen. Dit is heel praktisch als je bijvoorbeeld even je handen vol hebt.

Bediening via je telefoon

Automatische gordijnen kun je ook bedienen met je telefoon. Je download een app en via deze app kun je de gordijnen precies naar wens omhoog of naar beneden laten bewegen. Zo hoef je dus ook nooit meer te zoeken naar een afstandsbediening. Slimme rolgordijnen zijn ook hierom de elektrische zonwering van de toekomst omdat iedereen tegenwoordig wel een smartphone op zak heeft

Bediening met een tijdschema

De raamdecoratie van de toekomst is in te stellen volgens een bepaald tijdschema. Je kunt via de app op je mobiele telefoon ook een schema instellen. Wil je bijvoorbeeld in de ochtend wakker worden van de zon in je ogen? Stel je raamdecoratie daarop in. Of wil je in de avond tijdens het eten meer privacy? Dan gaan de rolluiken ook automatisch naar beneden.

Bedienen met de sterkte van de zon

Elektrische raamdecoratie is tegenwoordig zo geprogrammeerd dat ze in te stellen zijn op de kracht van de zon. Hoe werkt dit dan? Het gaat als volgt: De raambekleding heeft een sensor die de sterkte van de zon in de gaten houdt. Schijnt de zon te vel in je huis? Dan kunnen de gordijnen of luiken automatisch naar beneden gaan. Maar is het te donker? Dan gaan ze ook automatisch omhoog. Dit is ideaal als je geen omkijk wil hebben naar je raamdecoratie. En het is ten slotte ook nog eens milieuvriendelijk. Het licht hoeft een stuk minder aan en de warmte blijft goed binnen in de winter en de warmte blijft buiten in de zomer.

Toegankelijk voor iedereen

We hebben net besproken hoe je de rolgordijnen zelf kunt bedienen via de app op je telefoon of met je stem. Maar wat als er iemand in huis is die hier geen verstand van heeft? Dat is geen probleem. Er is namelijk gedacht aan elke gebruiker! Er is namelijk nog steeds gedacht aan een elektrische pull-functie die te bedienen is met de hand. Dit is erg functioneel voor bijvoorbeeld de huishoudster of de oppasser. Maar er is ook gedacht aan de kleinste gebruikers. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat de kinderen niet veilig zijn door de loshangende koorden. Deze zijn namelijk vervangen door een de pull-functie. Hierdoor kunnen de kleinste gebruikers zorgeloos spelen!

Ben je nu enorm geïnspireerd door het lezen van dit artikel? Neem dan eens een kijkje op onze website naar de verdere mogelijkheden van de raamdecoratie van de toekomst!