Search

Energie besparen met smart home

Voor veel huishoudens is energie besparen één van de belangrijkste redenen om smart home apparaten aan te schaffen. Een groot deel van de energiekosten gaat namelijk naar verlichting, huishoudelijke apparaten en verwarming. Met slimme apparaten kan je de energiekosten een stuk lager houden, waardoor je zowel geld als energie bespaart!

Smart home

Een smart home bestaat uit veel slimme apparaten die met elkaar kunnen samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme lamp die samenwerkt met slimme raamdecoratie. Zo gaat jouw lamp 's avonds op een bepaald tijdstip uit en je raamdecoratie tegelijkertijd omlaag. Zo laat je nooit onnodig je lampen aanstaan en kun je ook nooit vergeten om je lamp uit te zetten. Het wordt namelijk voor je gedaan! Op die manier kun jij kosten besparen op jouw energieverbruik in huis.

Slimme producten die je energiekosten verlagen

Nu de energieprijzen in heel Europa ongekend hoog zijn, beginnen consumenten te zoeken naar andere oplossingen en mogelijkheden om energiekosten te besparen. Doordat smart home apparaten hieraan kunnen bijdragen, wordt smart home in deze dure tijden steeds populairder. Op de lange termijn zullen smart home apparaten je namelijk zeker kosten besparen. Wij hebben een aantal slimme producten voor je op een rijtje gezet, waarmee jij je huis een stukje duurzamer en zuiniger kunt maken:

slimme raambekleding
1. Smart home thermostaat

Een slimme thermostaat biedt vele mogelijkheden. Zo kan jij de verwarming op afstand bedienen, timers inschakelen en nog veel meer. Een slimme thermostaat kan zelfs leren van jouw gedrag en hier slim op inspelen! Uit onderzoek is gebleken dat in een slimme thermostaat in een gemiddeld huishouden tot wel 20% aan energie voor verwarming kan besparen. Dat scheelt je tegenwoordig op de energierekening een hoop geld!

Smart home thermostaat
2. Smart home radiatorknoppen

Naast een slimme thermostaat zijn slimme radiatorknoppen erg handig voor het verlagen van je energieverbruik. Zo kan je door middel van een slimme radiatorknop de temperatuur per kamer heel precies regelen. Niet elke kamer hoeft namelijk verwarmd te worden in de winter. In plaats van dat je hele huis wordt verwarmd kan jij ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen je woon- en slaapkamer te verwarmen. Het resultaat is gelijk te zien op je energierekening!

slimme radiatorknoppen
3. Smart home lampen

Ook lampen kunnen veel energie verbruiken in huis. Door het vergeten om een lamp uit te zetten of het simpel weg onnodig aanlaten van lampen verspil je een hoop energie. Een smart home lamp heeft een aantal energiebesparende functies. Zo kun jij van afstand je lampen bedienen waardoor jij altijd in de hand hebt welke verlichting aanstaat. Daarnaast kun je je slimme lampen toevoegen aan scènes, waardoor jij ook niet langer kunt vergeten om je lampen uit te doen. Een ander voordeel van een smart home lamp is dat je de lamp kunt dimmen. 's Avonds heb je waarschijnlijk niet de volle 100% licht van je lamp nodig. Dim je lampen dan tot een percentage van 30 of 40 procent, om zo nog meer energie te besparen!

Slimme verlichting
4. Smart home stekkers

Met het gebruik van slimme stekkers kan je het energieverbruik nauwkeurig in de gaten houden. Met het gebruik van slimme stekkers kun je apparaten die je niet constant hoeft te gebruiken voorzien van stroom op alleen de daarvoor benodigde momenten. Zo verbruikt je apparaten niet de gehele dag stroom, waardoor je weer veel energie kunt besparen. Smartblinds verkoopt ook een slimme stekker. De Eve Energy zorgt voor verduurzaming en minder onnodig stroomverbruik in huis.

slimme stekker
5. Smart home raambekleding

Een optie waar niet veel mensen aan denken bij energiebesparing in huis is de raamdecoratie. Slimme raamdecoratie is toch een goede oplossing om je energiekosten mee te verlagen. Zo kan je net als bij je lampen en stekkers timers instellen waarop je raamdecoratie in beweging wordt gebracht. Zo kun je spelen met de temperatuur in huis en buitens huis. Hou in de winter je raambekleding naar beneden om de binnenwarmte niet verloren te laten gaan via de ramen, en doe zomers de rolgordijnen omhoog op tijden waarop het koeler is of de zon niet op jouw ramen schijnt.

Energie sparen met smart home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen