Search

Hoe werkt onze slimme raamdecoratie?

Benieuwd naar hoe Smartblinds precies werken? Wij leggen het je in onderstaande stappen zo kort en duidelijk mogelijk uit. Wil je liever de video zien waarin één van onze medewerkers je precies vertelt wat Smartblinds zijn en hoe het werkt? Scroll dan door naar beneden!

Wat zijn Smartblinds?
Smartblinds is slimme raamdecoratie die volledig op maat gemaakt wordt. Slimme raamdecoratie is raambekleding die je op een slimme manier kunt bedienen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld slimme bediening via een smart home app zoals de Apple HomeKit app. Ook is het mogelijk om je slimme raamdecoratie te bedienen met spraakopdrachten via bijvoorbeeld Siri. Raambekleding van Smartblinds hebben een draadloze ingebouwde motor, vandaar de naam elektrische of automatische raamdecoratie. De motor heeft een oplaadbare accu die niet voorzien hoeft te worden van netstroom. Je hoeft de motor afhankelijk van het gebruik slechts een 1,2 of 3 keer per jaar op te laden met de bijgevoegde USB-C kabel.
Slim rolgordijn slim rolgordijn
Hoe werken Smartblinds?
Smartblinds bieden ontzettend veel mogelijkheden. Enkel handmatige bediening is met slimme raamdecoratie verleden tijd. Met Smartblinds bedien je je raamdecoratie via je smartphone, een afstandsbediening (optioneel als accessoire toe te voegen) of het bijbehorende trekkoord. Met de Motionblinds Bluetooth motor bedien je je Smartblinds in huis via de MotionBlinds Bluetooth app. Met de geavanceerdere Eve Motionblinds Matter motor wordt je Smartblinds pas echt slim! Daarmee kun je jouw Smartblinds namelijk rechtstreeks koppelen aan jouw smart home platform, waardoor het mogelijk wordt om automatiseringen in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan scènes die ervoor zorgen dat jouw raamdecoratie automatisch beweegt in samenwerking met andere apparaten die ieder hun eigen actie uitvoeren op bepaalde tijden.
slimme raamdecoratie slimme raamdecoratie

HOE KOPPEL JE SMARTBLINDS AAN JE SMARTPHONE?

Hoe je jouw Smartblinds koppelt aan je smartphone is afhankelijk van het type product en het type motor wat je kiest. Er zijn op 3 verschillende motoren, die ieder hun eigen connectie mogelijkheden hebben.

Bluetooth motor

Motionblinds Bluetooth motor

De Motionblinds Bluetooth motor is de 'basis' variant van de motoren. Deze motor kun je via de Motionblinds Bluetooth app koppelen aan je smartphone. Via je smartphone kun je binnenshuis (Bluetooth bereik van ca. 10 meter) je blinds bedienen. Daarnaast kun je timers op de motor opslaan, die ook functioneren als je niet thuis bent. In combinatie met een Motionblinds Wi-Fi bridge kun je de motor koppelen aan alle smart home/domotica platformen, behalve Apple HomeKit.

*Deze motor variant is verkrijgbaar voor rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen en de gordijnrail.

Smart motor

Eve Motionblinds smart motor

De Eve Motionblinds smart motor is de 'slimme' variant op de Motionblinds Bluetooth motor. Deze motor is direct te verbinden met Apple HomeKit, waardoor je dus in combinatie met andere apparaten automatiseringen en scènes kunt instellen. Voor het gebruik van andere platformen dan Apple HomeKit, raden we het gebruik van de Motionblinds Bluetooth motor in combinatie met een Motionblinds Wi-Fi bridge aan.

*Deze motor is alleen nog verkrijgbaar voor plisségordijnen en jaloezieën, en zal zo snel mogelijk worden vervangen door de Eve Motionblinds Matter motor.

Matter motor

Eve Motionblinds Matter motor

Tot slot hebben we onze nieuwste motor, de Eve Motionblinds Matter motor. Deze motor wordt naast Thread ook ondersteund door het Matter protocol. Hierdoor kun je deze motor direct koppelen aan alle grote smart home platformen, zonder tussenkomst van een bridge. Voor het aansturen van deze motoren is een smart hub met Matter & Thread ondersteuning het enige wat je nodig hebt.

*Deze motor is verkrijgbaar voor rolgordijnen en duo rolgordijnen en zal ook verkrijgbaar worden voor plisségordijnen, jaloezieën en de gordijnrail.

Smart home mogelijkheden
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er meerdere mogelijkheden om je Smartblinds te bedienen, afhankelijk van het type motor dat je kiest. Door voor de Eve Motionblinds Matter motor te kiezen, kun je een deur met talloze voordelen en mogelijkheden openen. Door jouw Smartblinds samen te laten werken met andere slimme apparaten kun je namelijk een hoop tijd, energie en dus geld besparen! Daarnaast bieden automatiseringen en scènes een hoop gemak, wat goed is voor jouw gemoedstoestand.
Smart Home mogelijkheden Smart home mogelijkheden
Vraag gratis stalen aan
Bij Smartblinds vind je raamdecoratie in allerlei soorten, maten en kleuren. Daardoor is er sowieso een product dat perfect bij jou en je huis past. Wil je de stof en kleur graag thuis bekijken? Bestel dan gratis stalen, zodat je zeker weet dat je de goede keuze maakt! Je krijgt de stalen binnen enkele werkdagen in je brievenbus.
Stofstalen stofstalen
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen