Search

Slimme elektrische rolgordijnen

Ga voor optimaal gebruiksgemak en kies voor de elektrische rolgordijnen van Smartblinds. Stel jouw elektrische rolgordijnen volledig naar wens samen via de handige configurator. Geef de maten van je raam door, kies de juiste montage en vul de rest van je wensen in. Kies aan het eind van de configurator de motor die bij je gebruikswensen past, en wij leveren je Smartblinds binnen 10 à 15 werkdagen bij je thuis!

52 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

52 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen

Elektrische rolgordijnen: Makkelijk & Comfortabel

Elektrische apparaten worden steeds populairder. Ieder meubelstuk, accessoire of beschikt tegenwoordig ook wel over een elektrische variant. Niet gek, want het elektrisch bedienen van bijvoorbeeld je luie stoel, bank of elektrische rolgordijn is tegenwoordig heel makkelijk. Elektrische rolgordijnen van Smartblinds zijn op verschillende manieren te bedienen. Bestuur ze via je smartphone, of zet jouw rolgordijnen automatisch in de juiste met een spraakopdracht. Naast deze slimme technologie waarmee je de elektrische rolgordijnen in beweging kunt zetten, wil je natuurlijk ook nog steeds de optie tot handmatige bediening hebben. Geen zorgen, Smartblinds heeft een handig en eenvoudig pull-koord, waarmee je met een klein rukje aan het koord je automatisch rolgordijn in beweging zet. Trek nog een keer aan het koordje en je elektrische rolgordijn komt tot stilstand op de door jouw gewenste positie.

electrische rolgordijnen

Bedieningsmogelijkheden

Elektrische rolgordijnen met een draadloze motor

De Eve MotionBlinds motor die in de buis van de elektrische rolgordijnen zit geïnstalleerd, is draadloos. Hierdoor heb je geen stopcontact of andere vorm van netstroom nodig om jouw elektrische rolgordijn te laten functioneren. De gemotoriseerde rolgordijnen gaan zuinig om met de accu van de motor. Je wilt natuurlijk niet elke week jouw rolgordijnmotor op moeten laden. Gelukkig hoeven de motoren van de elektrische rolgordijnen van Smartblinds slechts 1 à 2 keer per jaar opgeladen te worden. Dit kan heel makkelijk met de meegeleverde USB-C kabel, die gratis wordt meegeleverd bij je elektrische rolgordijn.

elektrisch rolgordijn

Een veilig huis met elektrische rolgordijnen

Een elektrisch rolgordijn kan veel impact hebben op de veiligheid van je huis. Inbraak of diefstal komt vaak voor wanneer de bewoners van het huis niet thuis zijn. Met elektrische rolgordijnen kun je bij inbrekers de indruk wekken dat er wel iemand aanwezig in huis. Door via de app van je smart home platform jouw rolgordijnen toe te voegen aan scènes en timers, kun je instellen dat jouw rolgordijnen dagelijks op bepaalde momenten bewegen. Inbrekers doet dit vermoeden dat er iemand thuis is die de 'doodnormale' rolgordijnen bedient, maar in feite ben je dus zelf al van huis aan het werk, of zit je onbezorgd te genieten van een welverdiende vakantie!

elektrische rolgordijnen

Energie besparen met elektrische rolgordijnen

Door je automatische rolgordijnen slim in te zetten, kun je met het gebruik van jouw elektrische rolgordijnen geld besparen op het energieverbruik in huis. Zo kun je scènes aanmaken in de app van je smart home, die er voor zorgen dat de rolgordijnen automatisch sluiten wanneer de zon schijnt. Hierdoor kun je huis binnen koel houden, waardoor je 's zomers minder energiekosten kwijt bent aan de airco. 's Winters werkt dit principe andersom. Dan vormen jouw isolerende rolgordijnen een extra barrière tussen jouw raam en de ruimte in huis. De warme lucht in huis kan hierdoor moeilijker verloren gaan via de ramen, waardoor je dus minder stookkosten maakt gedurende de winter. Zie elektrische rolgordijnen dus niet alleen als een uitgave, maar ook als een investering waarmee je jouw energiekosten omlaag kunt brengen.

isoleren elektrische rolgordijnen

Altijd jouw rolgordijn in de gewenste positie

Het voordeel van elektrische rolgordijnen die je kunt verbinden aan je smart home, is dat je altijd verbonden bent met je rolgordijnen. Hierdoor heb je op ieder moment de controle, waardoor je rolgordijn altijd op de gewenste hoogte hangt. Per scène en timer kun je de positie van je rolgordijn instellen. Ben je niet tevreden over de positie, omdat de zon bijvoorbeeld net onder je rolgordijn doorschijnt? Dan kun je via je smartphone je rolgordijn net iets meer laten zakken, zonder dat je van de bank af hoeft te komen.

Ben je een gevorderde smart home gebruiker? Dan kun je jouw elektrische rolgordijnen ook samen laten werken met andere smart home apparaten in huis. Heb je weekend en wil je op vrijdagavond een leuke film gaan kijken? Maak dan een scène aan waarbij de spraakopdracht "Hey Siri, het is filmavond" jouw rolgordijnen automatisch sluiten, de smart home verlichting automatisch dimt en de slimme oven automatisch aangaat, om de popcorn in klaar te maken. De mogelijkheden met smart home apparaten zijn eindeloos.

elektrische bedienbare rolgordijnen

Een stof en kleur voor jou en je interieur

Rolgordijnen zijn er in allerlei stoffen en kleuren, die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Het ene rolgordijn is verduisterend en blokkeert zonlicht, de ander is lichtdoorlatend waardoor er juist veel natuurlijk licht in huis aanwezig is. De eisen van je rolgordijnen verschillen per ruimte. Zo is het begrijpelijk dat je elektrische rolgordijn op je slaapkamer verduisterend moet zijn om goed te kunnen slapen. In je woonkamer of keuken is het fijn als er wat natuurlijk licht aanwezig is, om een warme sfeer te creëren. De keus voor een lichtdoorlatend rolgordijn ligt hier dus meer voor de hand. Gelukkig kun je bij Smartblinds uit maar liefst 6 verschillende stofcollecties kiezen, die voor een groot deel ook nog eens verkrijgbaar zijn in verschillende transparanties. Zo ben jij verzekerd van een elektrisch rolgordijn wat bij jou en je interieur past.

elektrische rolgordijnen stof

Een elektrisch rolgordijn op maat

Goede raamdecoratie past perfect. Daarom is het van belang om je elektrische rolgordijnen op maat samen te stellen, zodat je geen last hebt van grote lichtkieren of andere ongemakken. Bij Smartblinds kun je jouw elektrische rolgordijnen heel eenvoudig op maat samenstellen. Meet het venster van je raam op en geef de maten door in de configurator op de website. Vervolgens kun je de rest van jouw rolgordijn volledig naar wens samenstellen. Binnen 5 tot 10 werkdagen wordt jouw elektrische rolgordijn op maat bij jou voor de deur afgeleverd!

VRAGEN OVER ELEKTRISCHE ROLGORDIJNEN

Hoe werkt een elektrisch rolgordijn?

Een elektrisch rolgordijn wordt aangevoerd door een motor die zich in de buis van het rolgordijn bevindt. Door de slimme motor te koppelen aan je smart home, kun je het elektrische rolgordijn van een afstand via je telefoon bedienen. Hierdoor kan het rolgordijn automatisch op en neer bewegen, zonder dat jij het rolgordijn hoeft aan te raken. Ook zijn er andere bedieningsmogelijkheden, zoals het bedienen met spraakopdrachten en het trekken aan een handmatig pull-koord.

Hoe meet ik de maten voor mijn elektrische rolgordijn op?

Door simpelweg de breedte en hoogte van het venster van je raam op te meten, kom je bij de juiste afmetingen voor jouw elektrische rolgordijnen. Op de pagina alles over rolgordijnen vind je meer informatie over het opmeten en installeren van je elektrische rolgordijnen.

Hoe installeer je een elektrisch rolgordijn?

Doordat de elektrische rolgordijnen een motor hebben die verstopt zit in de buis, is de installatie van je elektrische rolgordijn hetzelfde als bij die van een normaal rolgordijn. Afhankelijk van de keuze voor een cassette of zijsteunen, kan de installatie verschillen. Voor meer informatie en handleidingen voor het installeren van je elektrische rolgordijnen, kun je op de link klikken.

Hoelang kan ik met een volle accu?

De motoren van Smartblinds slimme rolgordijnen bevatten een duurzame accu, die erg lang mee kan. Uitgaande van het per dag 1 keer openen en sluiten van het elektrische rolgordijn zal je het ongeveer 2 keer per jaar op moeten laden. Bij minder gebruik zal je batterij dus langer meegaan, en bij het vaker gebruiken zul je het elektrische rolgordijn dus een keer vaker op moeten laden. De accu zelf laadt je binnen 8 uur weer volledig op.

Vrijblijvend advies VAN ONZE ADVISEURS
Vraag een gratis online afspraak aan met één van onze adviseurs.
GRATIS kleurstalen aanvragen
Vraag gratis en vrijblijvend een gratis kleurstalen aan om onze stoffen thuis te ervaren.
Gratis verzending van alle bestellingen
Wij doen ons uiterste best om je bestelling zo goed en snel mogelijk bij je af te leveren.
Meet in als een professional
Met onze handige instructies meet jij zelf in als een echte professional!