Search

Smartblinds en Matter

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om een nieuw, baanbrekend smart home protocol te lanceren: Matter. Dit nieuwe smart home protocol is de nieuwste standaard binnen de smart home wereld en komt voort uit een samenwerkingsverband van de groten der aarde, zoals Apple, Google, Samsung, Amazon en vele andere grote tech-bedrijven. Wat Matter is en wat het voor Smartblinds betekent lees je hier.

Wat is Matter?
Matter is het nieuwste smart home verbindingsprotocol en vormt de verbindende factor tussen apparaten die eerder nooit met elkaar samen wilden werken. Waar je normaliter je Apple speaker niet kon koppelen aan je Google Home, is dit door Matter nu dus wel mogelijk. Matter vergroot de compatibiliteit tussen platformen en zorgt ervoor dat je in de keuze van smart home apparaten niet langer meer hoeft te checken of het apparaat wel te verbinden is met het smart home platform wat je gebruikt. Staat er een Matter logo op de verpakking van het apparaat, dan verbind je dat apparaat met ieder smart home platform wat er is.
Matter Matter
Eve Motionblinds Matter motoren
Smartblinds heeft de beschikking over de nieuwste Eve Motionblinds motoren, die ook toegang hebben tot het nieuwe Matter protocol. Het maakt daardoor niet meer uit of je Smartblinds wilt verbinden aan Google, Amazon, Apple of Samsung. Via de Matter QR-code aan het koord van je Smartblinds verbindt je direct met al deze platformen, zonder de tussenkomst van een bridge. Heb je in het verleden een Smartblinds met Eve Motionblinds motor gekocht, maar heeft deze nog geen Matter? Dan kun je deze upgraden naar het Matter protocol.
Matter Matter
Thread en Matter
Smartblinds zijn naast het nieuwe Matter protocol ook voorzien van het Thread protocol. Thread is een communicatieprotocol waarmee jouw smart home apparaten beter, sneller en soepeler met elkaar communiceren. Smart home apparaten met thread worden naast Wi-Fi door het Thread protocol met elkaar verbonden, waardoor communicatie tussen apparaten niet plaatsvindt via Wi-Fi, maar rechtstreeks via de apparaten. Daardoor is de communicatie tussen je apparaten nog sneller.

Zorg er bij de keuze van je smart home apparaten dus voor dat je let op het Matter-logo en het Thread-icoon op de verpakking. Met deze 2 protocollen op je smart home apparaten ben jij verzekerd van de optimale smart home ervaring!
Matter Matter
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen