Search

Alles wat je moet weten over Smartblinds en Thread

Een aantal van jullie zullen zich afvragen op wat voor systeem Smartblinds werken. Wij snappen die vraag en willen jullie daarom graag uitleggen hoe Smartblinds werken op het systeem Thread. Want wat is Thread eigenlijk? Lees snel verder en krijg alles te weten over Smartblinds en Thread.

Over Thread

Thread is een energiezuinig draadloos radioprotocol voor het slimme huis waarmee apparaten rechtstreeks met elkaar kunnen ‘communiceren’. Thread zorgt ervoor dat niet elk afzonderlijk apparaat één hub toegangspunt nodig heeft. Door thread wordt de verantwoordelijkheid gedeeld, waardoor je niet meer te maken hebt met hubs van andere partijen. Thread is klaar voor de toekomst. Het netwerk is volop in ontwikkeling door de inzet van de Thread Group.

Wat is een Thread netwerk?

Thread is een netwerk dat gebaseerd is op IPv6, een draadloos mesh netwerk. Dit is speciaal ontwikkeld om apparaten in je woning direct en betrouwbaar met elkaar en het internet te verbinden. Een groot voordeel van Thread is dat elk apparaat een uniek IP-adres krijgt zodat het ook werkt op internet voor Cloud toegang. Thread is ook zeker een veilig netwerk. Thread maakt namelijk gebruik van de AES-encryptie die ook wordt gebruikt voor de beveiliging van banken.

Thread in een smart home

Thread is een netwerk dat de komende tijd steeds meer in smart homes te vinden zal zijn. Steeds meer slimme apparaten gaan over op het Thread netwerk en niet zonder reden! Het thread netwerk ondersteunt tot wel 250 slimme apparaten. Daarnaast verbruikt het minder stroom omdat het een draadloos netwerk is.

Thread en Smartblinds

Nu je weet wat Thread is en wat dit in een Smart home kan betekenen heb je waarschijnlijk nog een vraag. Wat doet Thread met betrekking tot Smartblinds? De motoren van Smartblinds worden onder andere aangestuurd op het systeem van Thread. Thread maakt het mogelijk om Smartblinds te bedienen via je spraak door middel van een Apple HomePod Mini, maar ook om de Smartblinds vanaf overal ter wereld te bedienen vanaf je telefoon. Dit betekent dat jij in jouw slimme huis meerdere apparaten via Thread met elkaar kan laten samenwerken!

Smartblinds en Matter

Op dit moment werken Smartblinds via Thread het ‘makkelijkst’ samen met Apple. Dit komt omdat er geen bridge nodig is als jij een Apple apparaat hebt. Voor Android apparaten heb je een bridge nodig om je Smartblinds te bedienen. Maar, hier gaat verandering in komen! Er komt namelijk een nieuwe update aan waardoor slimme apparaten via Matter gaan werken. Matter is een uitkomst van een idee van Apple, Google, Amazon en andere bekende merken binnen de smart home wereld. Matter zorgt ervoor dat alle apparaten die Matter ondersteunen met elkaar kunnen praten. Zodra Matter er is hebben Android-gebruikers geen bridge meer nodig om Smartblinds te bedienen! Heb jij al Smartblinds in huis? Dan wordt er (naar verwachting) tegen het einde van dit jaar een update uitgevoerd zodat jouw Smartblinds Matter proof zijn! Wij zullen later dit jaar een update over Matter geven.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen