Search

Apparaten toevoegen aan de Google Home-app

Starten met smart home is niet altijd niet even makkelijk en kan voor velen erg ingewikkeld zijn. Daarom legt Smartblinds je alles over smart home, zowel voor beginners als voor echte experts. We leggen je stapsgewijs uit hoe je jouw eerste smart home apparaten toevoegt aan de Google Home-app.

Google Home-app

De logische eerste stap is natuurlijk het aanschaffen van jouw eerste smart home apparaat. Dit kan bijvoorbeeld een Google Assistant speaker zijn, een hub voor jouw Google Home of een andere apparaat/product zoals smart home verlichting of smart home gordijn. Let er bij je aankoop goed op dat het apparaat wat je koopt compatibel is met Google Home. Vaak staat het icoontje hiernaast op de verpakking van het product als het te koppelen is aan je Google Home-app.

Google Home apparaten

Apparaat toevoegen aan Google Home

Wil jij jouw apparaten koppelen aan jouw Google Home, moet je natuurlijk wel eerst de app op je smartphone gedownload hebben. Ga hiervoor naar de Play Store als Android gebruiker en zoek als iOS gebruiker de Google Home App op in de App Store. Zorg ervoor dat je huis wel over een goed Wi-Fi netwerk beschikt voor de beste smart home ervaring. Staat de app op je telefoon, dan kun je aan de slag met het toevoegen van je apparaten aan Google Home door het volgende stappenplan te volgen.

  1. Open de Google Home-app op jouw smartphone.

  2. Maak een Home aan door op de 'begin' knop in het midden van het scherm te drukken. Als je dit al hebt gedaan kun je deze stap overslaan.

  3. Heb je nog geen apparaten aan Google Home toegevoegd? Klik dan op de button 'settings' midden in je scherm om je eerste apparaat toe te voegen.

  4. Bovenaan in het menu van 'Home Settings' zie je de button 'apparaat toevoegen' staan. Klik hierop om te starten met het toevoegen van je apparaat.

  5. Wanneer je je apparaat succesvol volgens de stappen in de app hebt toegevoegd kun je je apparaat eventueel nog een leuke naam meegeven!

Google Home uitbreiden

Na het toevoegen van je eerste smart home apparaten kun je starten met het uitbreiden van je Google Home door meerdere smart home apparaten toe te voegen aan je Google Home. Op deze manier creëer je een netwerk van apparaten in huis die allemaal met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Apparaten kunnen bijvoorbeeld samenwerken wanneer ze aan dezelfde routines zijn toegevoegd. Smartblinds legt je uit wat een routine is en hoe je routines instelt op Google Home!

Google Home apparaten toevoegen
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen