Search

Duo rolgordijnen in de woonkamer

De keuze voor de juiste raambekleding in de woonkamer is niet makkelijk. Plisségordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of toch een gordijnrails? De ruime keus kan soms een hoop keuzestress opleveren. Gelukkig zijn er ook duo rolgordijnen voor de woonkamer. Duo rolgordijnen worden dan wel rolgordijnen genoemd, maar eigenlijk behoren deze aparte soort rolgordijnen niet tot deze categorie. Een duo rolgordijn is wat speelser dan een normaal rolgordijn. Dit komt door meerdere factoren. In dit artikel leggen we je uit wat een duo rolgordijn is, hoe deze zebra rolgordijnen te werk gaan en waarom jij een duo rolgordijn in de woonkamer moet hebben.

Wat is een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn is zoals gezegd niet zomaar een rolgordijn, maar valt eigenlijk een beetje buiten deze categorie. Een normaal rolgordijn rolt zich op en naar beneden zoals je het waarschijnlijk wel kent. Een duo rolgordijn doet dit anders. Hier loopt de stof aan de onderkant om een cilinder heen weer terug omhoog, de bovenkant van je duo rolgordijn in. Hierdoor krijg je wanneer je het duo rolgordijn beweegt twee stofbanen die achter elkaar bewegen. Nu zul je vast denken. Wat heb ik aan twee stofbanen achter elkaar?

Dat zit hem dus in de stof. De stof van een duo rolgordijn bestaat namelijk niet uit een effen stof, maar uit 2 horizontale stofbanen die elkaar om en om afwisselen. De één is transparant, de ander is verduisterend, als een soort zebra. Doordat deze banen achter elkaar bewegen, heb je de mogelijkheid om op het ene moment de transparante banen van je woonkamer duo rolgordijn open zetten en op het andere moment juist je afzonderen door de verduisterende banen naar voren te laten komen.

duo rolgordijn in woonkamer

Waarom een duo rolgordijn in de woonkamer?

Raamdecoratie voor de woonkamer kiezen is lastig. Een normaal rolgordijn in je woonkamer zorgt er snel voor dat je woonkamer te donker wordt, of je hebt weer totaal geen privacy. Een elektrische jaloezie loopt al gauw op in de prijs en hetzelfde geldt voor een plisségordijn. Een duo rolgordijn is eigenlijk de middenweg tussen het goedkope en makkelijke gebruik van een rolgordijn en de stijlvolle horizontale banen van een jaloezie. Doordat je eenvoudig kunt schakelen tussen licht doorlaten of juist privacy creëert met de verduisterende stofbanen, heb je binnen een handomdraai de gewenste sfeer in jouw woonkamer. Duo rolgordijnen in de woonkamer zijn de betaalbare middenweg voor iedereen!

duo rolgordijn woonkamer

Ik wil een duo rolgordijn in mijn woonkamer, maar hoe kies ik de juiste

Ben je er eindelijk over uit dat je een duo rolgordijn in de woonkamer wilt, dan ben je nog niet klaar met overwegen. Welk duo rolgordijn past namelijk het beste bij jouw woonkamer en bijbehorend interieur? Bij Smartblinds proberen we jou zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat jij de juiste keuze maakt. Allereerst kun je om de juiste stofkleur te bepalen onze stoffen bij je thuis bekijken en vergelijken, door kleurstalen aan te vragen. Heb je na het ontvangen van de kleurstalen nog steeds keuzestress, of heb je vragen waarop je geen antwoord kunt vinden? Onze experts staan voor je klaar om je via een online adviesgesprek te helpen met al je vragen en problemen!

duo rolgordijnen woonkamer

Een duo rolgordijn in de woonkamer: gewoon doen!

Een duo rolgordijn in de woonkamer wordt regelmatig nog wel eens gezien als een gewaagde keuze voor een ruimte als de woonkamer. Het kan de stijl van je woonkamer maken of kraken. Veel mensen kiezen daarom vaak voor een normaal rolgordijn. Een duo rolgordijn is echter de perfecte manier om je kamer net dat beetje extra sfeer en apartheid geeft waardoor jouw woonkamer er echt uit zal springen! Daarnaast kun je je duo rolgordijnen ook nog eens combineren met normale gordijnen. Hiervoor hebben wij een elektrische gordijnrails, waarmee jij je gordijnen ook slim kunt maken!

woonkamer duo rolgordijn
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen