Search

Isoleren met slimme plisségordijnen

Ieder huishouden heeft momenteel last van de extreem hoge energieprijzen. Daarom zijn er steeds meer consumenten op zoek naar energiebesparende opties om toe te passen in hun dagelijks leven. Veel smart home apparaten kunnen helpen om de energierekening laag te houden. Denk bijvoorbeeld aan een slimme radiator, verlichting en raamdecoratie. Smartblinds heeft een nieuw product om gedurende het hele jaar energie te besparen. Dit zijn de slimme plisségordijnen. Hoe deze jou helpen met een lagere energierekening? Dat leggen we je uit!

Werken plisségordijnen isolerend?

Plisségordijnen hebben de hoogste isolatiewaarde van alle gordijnen. Dit komt omdat ze bestaan uit 2 verschillende stofbanen, met in het midden een speciale aluminium isolerende coating. Deze 2 stofbanen zorgen samen voor een honingraatpatroon. In deze zeshoekige honingraat verzamelt zich lucht. De lucht in deze cellen voorkomt dat de warme lucht uit je huis verloren gaat via de ramen. Op die manier blijft het dus warmer in huis en hoef jij door je isolerende plisségordijnen minder te stoken. Dit resulteert weer in een lagere gas- en energierekening. Ook in de zomer kunnen isolerende plisségordijnen ervoor zorgen dat jouw energierekening een stuk lager is. Hiervoor draaien we het systeem van de winter om. Doordat de het isolerende plisségordijn warme lucht van buiten en zonlicht afweert, blijft de temperatuur in huis lekker koel. Hierdoor hoef jij je airco niet tot nauwelijks aan te zetten, waardoor je weer energie bespaart.

isolerende plisségordijnen
Isolerende plisségordijnen nog slimmer gebruiken

Het grote voordeel van de elektrische plisségordijnen van Smartblinds is niet alleen dat ze isolerend zijn, maar ook de slimme bediening. Smartblinds maakt het namelijk mogelijk om je raamdecoratie naast handmatige bediening ook te bedienen via je telefoon of met spraak! Hierdoor wordt het nog makkelijker om energie te besparen! Slimme bediening maakt het mogelijk om nog slimmer om te gaan met je isolerende raambekleding. We geven je 3 tips hoe je slim energie kan besparen met isolerende gordijnen.

Slimme plisségordijnen
Gordijnen 's nachts dicht
1. Houd je plisségordijnen 's nachts gesloten

's Nachts is de temperatuur het laagst. Zorg ervoor dat wanneer het 's avonds afkoelt, je plisségordijnen automatisch sluiten. Hierdoor gaat er minder warmte verloren via je ramen!

Raambekleding combineren
2. Combineer je raambekleding

Door je slimme isolerende plisségordijnen te koppelen met een elektrische gordijnrails voor je bestaande gordijn, creëer je naast sfeer een extra isolerende laag. Hierdoor bespaar je nog meer geld energie!

Maatwerk
3. Kies voor maatwerk voor optimale besparing

De kleinste kier tussen je raambekleding kan al zorgen voor verlies van warmte. Onze plisségordijnen worden perfect op maat gemaakt, waardoor jouw kier zo minimaal mogelijk blijft.

 
Start nu met isolerende gordijnen

Dit is het moment om je huis te voorzien van isolerende plisségordijnen of andere isolerende raambekleding. In het begin zal het waarschijnlijk voelen als een aanslag op je portemonnee, maar op lange termijn zul je zien dat deze investering je uiteindelijk geld oplevert. Naast de isolerende functie biedt de raambekleding van Smartblinds ultiem wooncomfort, een unieke en tijdloze uitstraling en gebruiksgemak zoals je nog nooit hebt ervaren. Ontdek hoe je je Smartblinds toevoegt aan je de rest van je smart home en bespaar nog meer energie door slimme scènes in te stellen!

Isoleren met raambekleding
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen