Search

Jaloezieën schoonmaken: dat doe je zo!

Jaloezieën zijn qua gebruik zeer toegankelijke producten. Datzelfde geldt voor het schoonmaken van jaloezieën. De latten van de jaloezieën zijn redelijk makkelijk te bereiken waardoor je ze goed kunt afstoffen. Het voordeel van jaloezieën is dat ze niet van stof gemaakt zijn, waardoor vuil en vlekken dus niet in de stof kunnen trekken. Echter zijn er wel een aantal punten waar je rekening moet houden, gezien het feit dat hout en bamboe natuurlijk ook een bepaalde verzorging nodig hebben. We lichten ze toe

Afstoffen met een stofdoek, plumeau of stofzuiger
Een plumeau of stofdoek zal in eerste instantie al genoeg zijn om je jaloezie te kunnen schoonmaken. Er zijn zelfs speciale jaloezie stoffers in het leven geroepen waarmee je meerdere latten tegelijk kunt afstoffen. Zorg er bij het afstoffen van de latten voor dat je niet teveel druk uitoefent op de latten, zodat deze niet kunnen knappen of buigen.
schoonmaken jaloezieën schoonmaken jaloezieën
Bamboe & houten jaloezieën schoonmaken: Let hier op!
Houten jaloezieën schoonmaken vergt wat meer aandacht dan de schoonmaak van aluminium of kunststof, wat Smartblinds overigens ook niet verkoopt. Bij houten en bamboe jaloezieën raden het gebruik van schoonmaakmiddel of andere chemische middelen tijdens het schoonmaken sterk af. Dit kun je wel doen op eigen risico. Zorg ten alle tijde dat je na het schoonmaken van je jaloezie de latten ook droog achterlaat. Vocht en water kan zorgen voor aanslag op de latten, en zelf tot het buigen van latten.
houten jaloezieën schoonmaken houten jaloezieën schoonmaken
Maak van jaloezieën schoonmaken een routine!
Je onderhoudt je jaloezieën het beste als je periodiek je jaloezieën schoonmaakt. Dit kan maandelijks zijn of iedere week, zolang je maar eens in de zoveel tijd je jaloezieën van een poetsbeurt voorziet. Probeer het afstoffen wat vaker te doen, en maak per kwartaal of per halfjaar je jaloezieën een keer grondig schoon. Voor vragen over de schoonmaak van je jaloezieën kun je terecht bij onze service.
jaloezie schoonmaken jaloezie schoonmaken
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen