Search

Verbind Smartblinds met Google Home

Smartblinds kunnen niet alleen verbonden en bediend worden met Apple. Ook via het smart home platform van Google kun je je Smartblinds omtoveren tot een Google Home gordijnen. Zo kan jij je Smartblinds integreren in jouw Google Home en bedien je alle slimme apparaten, waaronder je Google Home gordijnen via één app. Kies in de configurator van je Smartblinds voor de Eve Motionblinds Matter motor. Deze kun je namelijk direct verbinden met Google Home.

Let op: Eve Motionblinds Matter motoren zijn beschikbaar voor rolgordijnen en duo rolgordijnen.

Smartblinds en Google Home
De slimme raamdecoratie van Smartblinds is 'smart' te bedienen. Dat wil zeggen dat je je rolgordijnen kunt bedienen op afstand, met bijvoorbeeld je smartphone. Hierdoor heb je niet langer last van dat tijdrovende getrek aan een ketting. Je kunt je rolgordijn namelijk gewoon in beweging zetten met een vingerveeg. Smartblinds bevatten een slimme motor. Deze motor hoef je bij normaal gebruik slechts 1 à 2 keer per jaar op te laden. Dit kan met een USB-C kabel, die wordt meegeleverd bij je bestelling. Doordat de motoren dus een oplaadbare accu hebben, is er voor jouw Google Home gordijnen geen constante stroomtoevoer via een stroomaansluiting nodig. Maar hoe maak je jouw Smartblinds een Google Home rolgordijn?
Google Home gordijn Google Home gordijn
Zo koppel je Smartblinds aan Google Home
Smartblinds aan Google Home toevoegen is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt is een Smartblinds met een Eve Motionblinds Matter motor en een goede smart hub. Aan het einde van het koord van je Smartblind zit een QR-code. Door deze in de Google Home app te scannen kun je jouw smart rolgordijnen eenvoudig verbinden aan de hand van een aantal stappen.

Om van Smartblinds Google Home gordijnen te maken kies je tijdens het configureren van je Smartblinds voor de Eve Motionblinds Matter motor. Deze motor wordt ondersteund door het Matter protocol, waardoor jij je rolgordijnen direct aan de Google Home app toe kunt voegen.
Google Home rolgordijn Google Home rolgordijn
Smart Hub van Google Home

Net als vele andere smart home platformen heeft Google eigen apparaten ter ondersteuning van de smart home ervaring. Via die hub worden alle smart home apparaten in huis met elkaar verbonden. Google heeft een aantal smart hubs waarmee jij je hele smart home aan kunt sturen. Deze hubs zijn zogeheten Thread en Matter border routers. Deze werken naast Matter via het Thread protocol, wat de verbinding tussen je apparaten versterkt en zo de reactie en connectie van je apparaten versterkt en versnelt. De volgende smart hubs zijn perfect te gebruiken om jouw Smartblinds mee aan te sturen: De Google Nest Hub (2e generatie), de Nest Hub Max en de Nest WiFi Pro. Op de foto zie je de Google Nest Hub (2e generatie). Met deze hub zet je jouw Google Home gordijnen super snel in beweging.

Google Nest Hub
De mogelijkheden van een Google Home gordijn
Nadat je jouw Google Home gordijnen hebt gekoppeld kun je door middel van interactie met de slimme assistent ''Google Assistant'' spraakopdrachten aan je rolgordijnen geven. Geef de Google Assistant bijvoorbeeld de opdracht "Hey Google, sluit mijn Smartblinds" en je slimme assistent verstuurt de opdracht naar je Smartblinds. Naast spraakopdrachten wordt het via de Google Home App mogelijk om jouw smart Google gordijnen toe te voegen aan je smart home scenes. Hierdoor werken jouw slimme gordijnen samen met andere slimme apparaten in huis. Stel bijvoorbeeld in dat 's ochtends om half 8 jouw rolgordijnen automatisch openen, terwijl jouw slimme verlichting in je kamer langzaam aan gaat! Zo wordt je in alle rust wakker! Ben jij al wat gevorderder in jouw smart home? Zorg dat je koffiezetapparaat via bijvoorbeeld een Eve Energy ook toegevoegd is aan je Google Home. Hierdoor kom je 's ochtends beneden, en is je koffiezetapparaat al opgewarmd!
Google Home smart rolgordijn Google Home smart rolgordijn
Begin jouw Google smart home
Wil jij beginnen met een smart home maar weet je niet hoe? Google Home is één van de meest toegankelijke en simpele smart home platformen van het moment. Daarnaast is installatie van Smartblinds op jouw Google Home ook een eitje. Slimme gordijnen zijn simpel te bedienen en makkelijk toe te voegen aan scènes in combinatie met andere slimme apparaten. Wil je meer weten over slimme apparaten? Bekijk de meest toegankelijke smart home producten!

Google smart home Google smart home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen