3 Schoonmaaktips voor slimme raamdecoratie

Raambekleding schoonmaken is vaak een lastige en tijdrovende klus. Slimme raambekleding mag dan wel gemotoriseerd zijn, het wordt helaas niet uit zichzelf schoon. Het schoonmaken zal je toch echt zelf moeten doen. Je wil tenslotte wel dat de raambekleding eruit blijft zien als nieuw! Wij geven je 3 tips om op een slimme manier jouw slimme raambekleding schoon te maken. Voor een totaal overzicht van alle schoonmaak tips kun je naar onze raambekleding schoonmaken pagina

  1. Stofzuigen

Stofzuigen is een van de beste manieren om vuil en stof te verwijderen van je raambekleding. Regelmatig stofzuigen zorgt ervoor dat er minder stof in je woning is waardoor je minder vaak je raambekleding hoeft af te stoffen. Voor het afstoffen gebruik je een zachte doek. Voor het stofzuigen gebruik je de zachtste borstel, omdat je anders de raambekleding stof beschadigt. Deze tips zijn van toepassing op vrijwel alle soorten raambekleding.

  1. Rubberen spons

Voor het schoonmaken van je raambekleding kan je ook gebruik maken van een rubberen spons. De spons wordt gebruikt om vuil en aanslag van jaloezieën of cassettesystemen te halen. Bij het gebruiken van een rubberen spons is geen water nodig. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van de raamdecoratie motoren.

  1. Azijn

Azijn wordt veel gebruikt, niet alleen om raamdecoratie mee schoon te maken, maar ook voor bijvoorbeeld kleding, de badkamer en ga zo maar door. Azijn kan voor heel veel dingen gebruikt worden. Azijn kan je gebruiken om de glans van de raambekleding mooi te houden. Pak een kom en voeg evenveel azijn als water toe. Gebruik een microvezeldoek en maak deze licht vochtig. Veeg vervolgens de raambekleding voorzichtig schoon. Dit is met name van toepassing op cassettesystemen en jaloezieën of lamellen.

 

Wat moet je vermijden

Naast de tips die wij je hierboven hebben gegeven zijn er ook een aantal dingen die je moet vermijden bij het schoonmaken van je raambekleding. Zoals, spuit geen schoonmaakmiddel rechtstreeks op je raambekleding. Dit kan zowel de stoffen, jaloezieën, lamellen en de motor aantasten. Gebruik in plaats daarvan een doek en maak die een klein beetje vochtig en veeg hier de raambekleding mee af.

Gebruik daarnaast geen agressieve chemische vloeistoffen om slimme raamdecoratie mee schoon te maken. Deze vloeistoffen kunnen zowel de stof als de motor beschadigen.  

Bovendien kan je het gebruik van veel water beter vermijden. De motoren zijn elektrisch, gebruik daarom zo min mogelijk water omdat water de motor kan beschadigen.

 

Meer weten over Smartblinds slimme raambekleding?

In onze stories vertellen wij veel meer over de mogelijkheden van Smartblinds! Daarnaast geven wij allerlei tips met betrekking tot slimme raamdecoratie. Lees onze stories en ontdek alles over de slimme raambekleding van Smartblinds!