Search

Wat zijn de voordelen van smart home?

Smart home biedt enorm veel voordelen. Niet alleen zorgt automatisering en bediening op afstand voor alledaags gebruiksgemak en comfort in huis, óók draagt het bij aan verduurzaming van je woning. Een win-win dus. We zetten de belangrijkste voordelen van een slimme woning op een rij:

GEBRUIKSGEMAK: MEER COMFORT IN HUIS

Smart home producten maken je leven makkelijker. Vanaf 1 plek beheer je al je slimme huishoudelijke apparaten en laat je ze automatisch met elkaar samenwerken. Via een app of via je voice assistant met je stem. Zelfs als je niet thuis bent, regel je eenvoudig op afstand diverse apparatuur in huis. Van plan om uit je werk een pizza in de oven te doen? Lekker! Laat je slimme oven vast voorverwarmen terwijl je naar huis rijdt en gooi hem er thuis direct in.

Raamdecoratie Apple HomeKit
DUURZAAM: MINDER ENERGIEVERBRUIK EN -KOSTEN

Smart home producten maken je huis energiezuiniger. Als je je slimme apparaten op de juiste manier gebruikt, kun je flink energie besparen en je woning dus veel duurzamer maken. Zo kun je bijvoorbeeld precies inzien welke apparaten de meeste energie verbruiken met slimme stekkers. Ook bevorder je de efficiëntie van je woning door apparaten met elkaar te koppelen. Denk hierbij aan je verwarming en/of airconditioning met een slimme thermostaat, waardoor je altijd op de juiste momenten een aangename temperatuur in huis creëert.

Apple Homekit raamdecoratie
VEILIG: AFSCHRIKKEN VAN INBREKERS

Smart home producten maken je huis veiliger. Niet alleen kun je je huis optimaal beveiligen met behulp van bewegingsdetectoren, bewakingscamera’s, automatische deursloten en andere domotica-beveiligingssystemen, óók wek je door automatisering de illusie dat er altijd iemand thuis is. Dus ook als je op vakantie bent. Op deze manier schrik je inbrekers af en kun je diefstal voorkomen. Vooral slimme raamdecoratie is hierbij van toegevoegde waarde. Door middel van timers laat je je rolgordijnen bijvoorbeeld ’s ochtends automatisch omhoog bewegen en ’s avonds juist omlaag. Koppel ook je slimme lampen en zorg dat er ’s avonds in je woonkamer licht te zien is. Geen dief die dan nog durft in te breken.

Homekit rolgordijn

Beginnen met smart home

Het omtoveren van het huishouden tot een smart home klinkt voor veel mensen als een lastige kluif. Maar dit is een misvatting! Het beginnen van een smart home is helemaal niet moeilijk. Ook zonder heel veel technische kennis zet je eenvoudig de eerste stappen tot een slimme woning. Begin bijvoorbeeld eens met slimme verlichting. Volg de instructies en automatiseer je lampen via een app of zelfs via je slimme assistent. Bevalt goed? Voeg dan nieuwe slimme gadgets aan je huishouden toe. Bijvoorbeeld elektrische rolgordijnen. Ook gelukt? Probeer dan eens de twee verschillende slimme producten met elkaar te koppelen. Dit regel je vaak eenvoudig via je Google Home app of de Apple HomeKit-app. Dit ook voor elkaar gekregen? Voeg dan nog wat nieuwe smart apparaten toe. Stap-voor-stap creëer je op deze manier de optimale smart home en dus een gebruiksvriendelijke, duurzame en veilige woning!

Optimaal de voordelen van smart home benutten met slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie klinkt je misschien nieuw in de oren. Dat komt waarschijnlijk doordat dit type raambekleding bezig is aan een enorme opmars en dus nog relatief nieuw is binnen de smart home wereld. Door elektrische rolgordijnen, duo rolgordijnen, jaloezieën of plisségordijnen toe te voegen aan je smart home portefeuille til jij je slimme woning tot een heel nieuw niveau. Naast bediening op afstand via een app of spraakopdrachten, biedt vooral automatisering enorm veel mogelijkheden. Zo laat je je rolgordijnen dagelijks automatisch omhooggaan in de ochtend en omlaag in de avond of stel je in dat alles dichtgaat op het moment dat de laatste persoon je huis verlaat. Je kunt slimme raamdecoratie zelfs gebruiken als wekker, waardoor je elke ochtend heerlijk gewekt wordt door daglicht in plaats van een irritant alarm. Met slimme raamdecoratie op maat in huis creëer je ultieme comfort, privacy, veiligheid en duurzaamheid in huis.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen