Search

Rolgordijnen met cassette

Met een cassette om je rolgordijn maak je jouw rolgordijnen of duo rolgordijnen nog stijlvoller. Een rolgordijn met cassette is beter beschermd, isoleert beter en zorgt voor een luxe uitstraling. De cassette rolgordijnen van Smartblinds zijn super simpel te installeren en eenvoudig op maat samen te stellen

60 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

60 Artikelen

Getoond Product Stof
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen

Rolgordijn met cassette

Het is misschien wel de meest gekozen variant van rolgordijnen. Het rolgordijn in cassette. Een cassette zorgt ervoor dat jouw rolgordijn beter beschermd wordt, maar zorg daarnaast nog voor veel andere voordelen. Zowel in gebruik als in de stijl en uitstraling van het cassette rolgordijn. Welke soorten rolgordijnen met cassette zijn er allemaal, en welke voordelen bieden ze? Dat lees je hier.

Wat zijn de voordelen van een rolgordijn in cassette?

Beter beschermd, dus een langere levensduur

Een rolgordijn wordt gemaakt van stof, en stof is vaak kwetsbaar. Met name de dunner geweven stoffen zoals die van transparante rolgordijnen zijn fragieler en hebben veel aan de extra bescherming van een cassette om het rolgordijn. Wanneer het rolgordijn in de cassette zit, zit het als het ware opgeborgen in een metalen box. Hierdoor is je rolgordijn beter geweerd tegen de elementen, waardoor jij dus langer van je rolgordijn kunt genieten omdat je de slijtage vertraagd en dus de levensduur van de stof je rolgordijn met cassette verlengd.

Betere isolatie

Een rolgordijn in cassette zorgt voor een betere afdichting van je venster, waardoor er minder warmte verloren kan gaan via je ramen. Ook sluipt er minder koele lucht via de kieren rondom je rolgordijn naar binnen, wat veel bij kan dragen aan de energiebesparing in huis en dus kun je met een cassette om je rolgordijn geld besparen! Isoleren met raambekleding gaat dus nog beter met een rolgordijn in cassette.

Eenvoudige installatie

Het installeren van een rolgordijn met cassette is kinderlijk eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de klemmen aan je muur of plafond installeren. Vervolgens kun je de cassette van je rolgordijn hier heel eenvoudig in klikken, en je hebt je cassette rolgordijn geïnstalleerd!

Verduisterend rolgordijn in cassette

Cassettes worden erg vaak toegepast bij situaties waar er goede verduistering nodig is, zoals het geval is in slaapkamers. Een rolgordijn met cassette biedt betere verduistering, doordat het je raamvenster aan de voorkant beter afdicht. Zo komt er dus geen lichtkier meer boven langs de rol van je rolgordijn. De cassette dekt deze ruimte namelijk af. Een verduisterend cassette rolgordijn is dus ideaal om ruimtes nog beter te verduisteren.

verduisterende cassette rolgordijn
Duo rolgordijn met cassette

De duo rolgordijnen van Smartblinds worden allemaal standaard met een cassette geproduceerd. Dat komt omdat de luxe uitstraling van een duo rolgordijn perfect samengaat met de luxueuze uitstraling van een cassette systeem. Met een cassette duo rolgordijn geef je je raampartij een uitstraling die past bij ieder moment van de dag. Dit kun je zelf bepalen doordat je met de slimme raambekleding van Smartblinds op ieder moment van de dag, waar je ook bent je Smartblinds kunt besturen. Zo kun je de doorlatendheid van de doorzichtige stofbanen aanpassen aan het moment van de dag.

cassette duo rolgordijn

Een cassette rolgordijn op maat

Om bovenstaande voordelen optimaal te kunnen benutten, is het belangrijk om je cassette rolgordijn op maat te bestellen. Gelukkig bestel je alle slimme raambekleding van Smartblinds gemakkelijk op maat. Vul eenvoudig de maten van je raam in via de configurator en ontvang binnen 10 werkdagen je cassette rolgordijn bij je thuis.

Vrijblijvend advies VAN ONZE ADVISEURS
Vraag een gratis online afspraak aan met één van onze adviseurs.
GRATIS kleurstalen aanvragen
Vraag gratis en vrijblijvend een gratis kleurstalen aan om onze stoffen thuis te ervaren.
Gratis verzending van alle bestellingen
Wij doen ons uiterste best om je bestelling zo goed en snel mogelijk bij je af te leveren.
Meet in als een professional
Met onze handige instructies meet jij zelf in als een echte professional!