Search

Praten met Google Assistant

Je hebt het vast al wel eens zelf gedaan of je hebt het wel eens iemand anders zien doen. Praten tegen je telefoon. In deze slimme wereld van tegenwoordig is het helemaal niet meer zo gek. Smart home platformen hebben steeds vaker slimme communicatie met hun gebruikers via een slimme assistent. Denk aan Siri van Apple, Alexa van Amazon of Bixby van Samsung. Ook Google Home is voorzien van een zeer intelligente (spraak)assistent die jouw op meerdere manieren kan bedienen: De Google Assistant.

De Google Assistant

Google Assistant is de slimme assistent van Google die al jaren gebruikers ondersteund in het dagelijks leven. De Google Assistant voert opdrachten uit en kan je informeren. Vraag je assistent bijvoorbeeld of hij je thermostaat een graad omhoog wilt draaien, je slimme verlichting te dimmen naar een bepaald percentage of vraag simpelweg of je Google Assistant je het weerbericht voor kan lezen. Alle 3 zijn dit handelingen waar je normaal gesproken zelf even voor moet opstaan, of in ieder geval wat moeite in moet steken om het voor elkaar te krijgen. Met de Google Assistant is dit verleden tijd. Je kunt gewoon door met wat je aan het doen bent, terwijl Google Assistant het werk voor jou doet. Eerder was Google Assistant alleen in het Engels beschikbaar, maar sinds 2018 kun je ook praten met Google Assistant in het Nederlands. Maar op welke apparaten kun je je Google Assistant om hulp vragen?

Google Assistant

Mobiele telefoon

Google Assistant is eenvoudig te activeren op je telefoon. Download de Google Home App in de Play Store van je Android-telefoon. Open de app wanneer gedownload en zoek in de app de instellingen op van jouw Google Assistant. Hier kun je je slimme assistent activeren, waarna je hem moet kalibreren, zodat hij je stem herkent. Ben je hier mee klaar, dan kun je starten met het gebruik van je slimme assistent. Via je telefoon zijn er 3 mogelijkheden om je assistent te activeren.

  1. Houd de home-knop van je smartphone even vast, je Google Assistant zal hierop reageren.

  2. Open de Google-app en klik op het microfoontje onderin.

  3. Spreek je slimme assistent aan 'Hey Google' of 'Ok Google'.

Google slimme assistent

Slimme speakers

Via een slimme speaker zoals de Google Nest mini is het mogelijk om direct te praten met Google Assistant. Zo kun je hem alles vragen. Vraag hem bijvoorbeeld de het druk op de weg is, welke afspraken je vandaag in je agenda hebt staan en of het gaat regenen, zodat jij weet of je op de fiets naar je werk kunt. Daarnaast is het super handig om de apparaten in huis te bedienen via je speakers. Zo kun je je verduisterende rolgordijnen sluiten vanaf de bank, terwijl al klaar zit voor de film met een bak popcorn.

slimme Google speaker

Smart display

Google Assistant is ook te bedienen via een smart display, speciaal ontwikkeld door Google: de Google Nest Hub. In dit smart display heb je een overzicht van je gehele smart home. Iedere kamer en elk apparaat kun je vanuit dit apparaat bedienen. Maar wat je misschien nog niet wist is dat de Google Assistant ook in dit apparaat zit gebouwd. Daardoor heb je dus niet alleen visuele ondersteuning van je Nest Hub, maar kun je ook via je Nest Hub praten met Google Assistant. Handig als je even niet je handen vrij hebt, of bezig bent met andere dingen.

Google Nest Hub

Wil jij beginnen met praten met Google Assistant via jouw smart home devices maar weet je niet hoe je je apparaten moet toevoegen aan je Google Home? Geen zorgen. Smartblinds legt je alle tips en tricks uit om jouw eigen Google Home op te starten. Bekijk snel hoe je apparaten toevoegt aan je Google Home.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen