Search

Dubbele rolgordijnen: 2 stofbanen voor dubbel zoveel stijl!

Naast normale slimme rolgordijnen heeft Smartblinds ook nog verschillende andere soorten raamdecoratie. Één van deze soorten zijn onze dubbele rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen die bestaan uit een dubbele stofbaan. Wat dit voor soort rolgordijnen zijn, en hoe deze dubbele rolgordijnen in zijn werk gaan, legt Smartblinds je uit.

Wat is een dubbel rolgordijn?

Een dubbel rolgordijn, ook wel duo rolgordijn genoemd, is een soort normaal rolgordijn voorzien van een paar aanpassingen. Zo heeft een dubbel rolgordijn in plaats van een enkele stoflaag een dubbele stoflaag. Een ander verschil is dat over het algemeen de stof van een normaal rolgordijn een effen kleur is. Bij een rolgordijn met dubbele stofbaan is dit anders. Hier bestaat de stof namelijk uit 2 soorten textiel. Een doorzichtige textielstrook en een effen textielstrook wisselen elkaar om en om af. Hierdoor krijg je een soort zebra-patroon. Om die reden wordt een dubbel rolgordijn ook wel een zebra rolgordijn genoemd.

dubbel rolgordijn

Waarom een duo rolgordijn populair is

Wat een dubbel rolgordijn zo gaaf en populair maakt, is de mogelijkheid dat je zelf de mate van privacy en lichtdoorlatendheid in de hand hebt. Doordat je de transparante en gesloten stofbanen over elkaar heen kunt bewegen, bepaal jij hoeveel licht er door je rolgordijn heen schijnt. Zo kun je overdags jouw rolgordijnen helemaal omlaag hebben, maar via de transparante banen alsnog veel licht in huis laten. Zo creëer je de perfecte balans tussen privacy en lichtinval. Is het avond? Door de transparante stofbanen af te sluiten met de effen stof, creëer je een fijne en knusse sfeer in huis.

zebra rolgordijn

Horizontale schaduwen door het jaloezie-effect

Net als slimme jaloezieën zijn duo rolgordijnen van Smartblinds voorzien van horizontale banen. Met deze banen kun je mooie schaduwpatronen vormen, door met de lichtinval van buiten te spelen. Door je transparante stofbanen open te zetten kun je de vloeren in huis voorzien van schaduwpatronen, waarmee je jouw huis en interieur nog meer opfleurt!

duo rolgordijnen

Dubbele rolgordijnen van Smartblinds

Met een duo rolgordijn vergroot je de mogelijkheden van je raamdecoratie. De gave extra’s die de 2 verschillende stofbanen te bieden hebben, met ook nog eens de slimme voordelen waarvan de elektrische duo rolgordijnen van Smartblinds zijn voorzien. Je kunt de slimme dubbele rolgordijnen van Smartblinds namelijk verbinden met je smart home, waardoor je ze op 3 verschillende manieren kunt bedienen:

smartphone bediening
Smartphone bediening

Door je slimme dubbel rolgordijn te verbinden met jouw smart home platform, kun je je raamdecoratie bedienen met je mobiele telefoon. Swipe op je telefoon het gordijn naar het gewenste hangpercentage.

dubbel rolgordijn
Spraakbediening

Vraag je slimme assistent of ze het rolgordijn kunnen bedienen. Het is simpel. Spreek bijvoorbeeld tegen je Apple HomePod Mini: ''Hey Siri, doe al mijn rolgordijnen in de woonkamer naar beneden.''

Handmatige bediening

Handmatige bediening is nog altijd mogelijk via het handige pull-koord. Zet het dubbele rolgordijn in beweging met een kort rukje aan het koord, en je rolgordijn zal zich automatisch in beweging zetten.

 

Een dubbel rolgordijn op maat

Bij Smartblinds houden we van maatwerk. Daarom is het bij ons mogelijk om jouw favoriete raamdecoratie 100% op maat samen te stellen, volledig naar eigen wensen. Bepaal de afmetingen, bediening, en extra’s zoals een cassette helemaal zelf, en geniet binnen 5 tot 10 werkdagen van je naar wens samengestelde dubbele rolgordijnen. Wil je liever van tevoren even onze stoffen checken. Vraag dan gratis kleurstalen aan. We bezorgen de kleurstalen binnen 2 werkdagen bij je thuis, zodat jij zeker bent van de juiste keus!

rolgordijn dubbel
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen