Search

Dupligordijnen van Smartblinds

Dupligordijnen is de benaming voor dubbele plisségordijnen, ook wel bekend als de honingraat plisségordijnen. Wanneer plisségordijnen een dubbele stofbaan hebben, ontstaan er holtes tussen de twee stoffen, die de vorm van een honingraat hebben. De naam dupligordijnen duidt dus op de dubbele stofbaan en de naam honingraat plisségordijnen doelt dus op de vorm die de 2 stofbanen van het plisségordijn samen vormen. Maar wat zijn nou de voordelen van zo'n dupligordijn? En wat maakt een dupligordijn beter dan een enkele plissé?

Dupligordijnen zijn isolerend
Met name de verduisterende dupligordijnen kunnen je een hoop energie besparen. Alle verduisterende plisségordijnen van Smartblinds hebben aan de binnenkant een aluminium coating. Deze coating vormt een extra barrière tussen de koude lucht van buiten en de warme lucht in huis. In de cellen van je dupligordijn verzamelt zich lucht. Door de aluminium coating wordt deze lucht beter vastgehouden, waardoor koude lucht die via je raam naar binnen wil dringen niet door je dupligordijn heen kan komen. Daardoor kun je de temperatuur in huis beter op peil houden, zonder dat je hiervoor veel stookkosten hoeft te betalen. In de zomer werkt dit principe omgekeerd, wanneer juist warme lucht van buiten door jouw raam je huis binnen probeert te dringen. 's Zomers bespaar je dus op kosten van de airco. Dupligordijnen zijn dus niet alleen stijlvol, maar ook nog een functionele investering waarmee je het hele jaar energie en geld kunt besparen!
raamdecoratie raamdecoratie
Welke soorten dupligordijnen zijn er?
Dupligordijnen zijn er in 2 verschillende soorten. Zo heb je lichtdoorlatende dupligordijnen en een verduisterende variant, de verduisterende dupligordijnen. Met een lichtdoorlatend plisségordijn laat je natuurlijk licht door in je huis en bespaar je nog steeds op je energiekosten. Lichtdoorlatende dupligordijnen hebben dan wel geen aluminium coating, ze hebben nog steeds een honingraat waarin zich een barrière van lucht vormt. Daarnaast hebben al onze dupligordijnen een witte achterkant, die ervoor zorgt dat een deel van het licht en de warmte die licht met zich meebrengt wordt weerkaatst. Met een lichtdoorlatend dupligordijn haal je de perfecte combinatie tussen lichtdoorlatendheid en energiebesparing in huis.

Met de verduisterende dupligordijnen kun je ruimtes volledig verduisteren, wat bijvoorbeeld op slaapkamers ideaal is. Let er bij de keuze van jouw dupligordijn dus op in welke ruimte je het wilt gebruiken, en wat de behoefte in die ruimte is. Heeft energie besparen de prioriteit? Dan is de keuze voor een verduisterend dupligordijn de juiste.
dupligordijnen dupligordijnen
Top down dupligordijn
Top Down bediening
Met top down bediende plisségordijnen bestuur je jouw dupligordijnen net als een rolgordijn. De bak bevindt zich aan de bovenkant en je kunt je plisségordijn laten zakken. Super makkelijk en doordat je met top down bediening maar 1 motor nodig hebt, ook nog eens voordelig!
TDBU dupligordijnen
Top Down Bottom Up bediening
Met Top Down Bottom Up bediening kun je zowel de boven- als onderkant van je dupligordijn bewegen. Zo kun je dus aan beide kanten van je plissé licht doorlaten, waardoor je dus veel meer opties hebt qua lichtinval.
Dupligordijnen op maat en naar wens

Bij Smartblinds heb je talloze mogelijkheden waarmee jij je dupligordijn volledig naar wens kunt maken. Het grootste voordeel bij Smartblinds is dat je altijd je raambekleding op maat kunt samenstellen. Daarnaast bepaal jij zelf de transparantie, kleur stof en tevens de kleur van het systeem, zodat die past bij de stofkleur. Maak de keuze of je een honingraatcel van 25 millimeter of 45 millimeter wilt en of je een elektrische of slimme motor wilt en je hebt jouw plisségordijn volledig naar wens geconfigureerd.

dupligordijn op maat
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen