Search

Wat is mooier, in de dag of op de dag montage?

Als je al een tijdje op zoek bent naar raamdecoratie of bekend bent in de wereld van raambekleding dan zul je deze termen vast al wel kennen. Toch is het voor veel mensen nog onbekend wat er wordt bedoeld met de termen 'in de dag' en 'op de dag'. Wat er mee bedoeld wordt, is echter heel erg belangrijk voor de look en uitstraling van je raambekleding! Daarom legt Smartblinds je uit wat de verschillen, voordelen en eventuele nadelen zijn van het monteren van raamdecoratie 'in de dag' en 'op de dag'.

In en op dag montage uitgelegd
Met in de dag en op de dag bedoelen we 2 van de montagemogelijkheden van raambekleding. Daarbij is 'de dag' het zogeheten venster of de nis waarin je raam is geplaatst. Vaak is het venster een stukje dieper dan de muur, en komt de mogelijkheid vrij om jouw rolgordijn of jaloezie in de dag te monteren. Bij op de dag, kies je ervoor om je plisségordijn of andere soort raambekleding buiten de nis van je raam te monteren, dat noemen we op de dag montage. Maar wat is nou mooier? In de dag of op de dag montage?
in de dag montage in de dag montage
in de dag
In de dag montage
Montage in de dag is voor iedere raamdecoratie categorie verreweg de populairste montage manier. Het monteren van je raambekleding in de nis zorgt voor een vloeiende overgang tussen je muren en je raamdecoratie. Dit komt mede door het perfect passen van je raamdecoratie in het venster. Hiervoor heb je maatwerk nodig. Bij Smartblinds kun je op de tot op de millimeter nauwkeurig de maten van je venster doorgeven, zodat je raambekleding perfect aansluit in de dag. In de dag montage is de meest stijlvolle manier om je raambekleding te installeren.
op de dag
Op de dag montage
Op de dag montage is het alternatief van monteren in de dag. Deze optie wordt vaak gebruikt wanneer de nis van het raam niet genoeg ruimte bied, er niet op het kozijn geïnstalleerd kan worden of bij schuifwanden waarbij de raamdecoratie vanaf het plafond tot aan de grond reikt. Ook is op de dag montage een goede montage keus bij draai en kiep ramen. Hierbij is het door het naar binnen draaien of kiepen niet mogelijk om de raamdecoratie in de dag te monteren, waardoor er eigenlijk geen andere optie is dan op de dag montage aan het plafond of de muur.
Waarom kiezen voor in de dag of op de dag?
Bij de montage keus is het handig om rekening te houden met een aantal aspecten, waardoor je wellicht de andere montage optie moet afstrepen. Bij montage in de dag moet het systeem natuurlijk wel in de dag passen. Daarbij moet je dus ook rekening houden met het eventuele kantelen of naar binnen draaien waardoor in de dag montage ook niet meer mogelijk wordt. Om zeker te zijn van het maken van de goede keuzes, kun je gratis een online videogesprek met een van onze adviseurs inplannen. Zij weten alles over onze producten en hoe ze geïnstalleerd moeten worden.
jaloezie op de dag jaloezie op de dag
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen