Search

Scène instellen met temperatuur als trigger op Apple HomeKit

Benodigdheden:

Een smart device dat werkt met apple home

Om met apparaten te kunnen automatiseren, is het belangrijk dat het apparaat waarmee je wilt automatiseren ook kan communiceren via Apple HomeKit. Let daarom bij het aankopen van een smart home product op het logo wat je op de foto ziet staan!

Een smart home hub, zoals de Apple HomePod Mini

Om te kunnen automatiseren met apparaten, heb je een smart home hub nodig waarmee je alle apparaten met elkaar in verbinding zet. Een smart home hub kan bijvoorbeeld de Apple HomePod Mini zijn, of een Apple TV 4k van de nieuwste generatie. Heb je nog geen smart home hub? Bestel de Apple HomePod mini dan hier!

Slimme thermometer

Uiteraard heb je ook nog een slimme thermometer nodig die werkt via Apple HomeKit. Het bedrijf Eve heeft de Eve Weather gemaakt. Dit is een compact thermometertje wat je kunt verbinden aan je smart home! Perfect om scènes met temperatuurstriggers mee in te stellen.

automatiseren automatiseren
Slimme scenes instellen op basis van de temperatuur in huis
Naast slimme timers en automatiseringen is het dus ook mogelijk om je Smartblinds en andere slimme apparaten te laten bewegen zodra de temperatuur in huis bijvoorbeeld 20 graden in de zomer aantikt. In de zomer wil je de warmte graag buitenshuis houden, zodat je huis koel blijft. Terwijl je in de winter graag de warmte binnen wil houden, zodat de verwarming minder aan hoeft. Maar hoe stel je zo’n scene in? Dat leggen we hieronder in een paar stappen uit:
Apple HomeKit Apple HomeKit

Zo stel je deze scène in:

  1. Ga naar de woning app van Apple.
  2. Klik rechtsboven op het pijltje
  3. Klik vervolgens op 'nieuwe scène'.
  4. Maak een aangepaste scene aan.
  5. Geef de scène een naam en voeg de slimme thermometer en de Smartblinds die jij wilt koppelen aan de thermometer toe.
  6. Stel de temperatuur in waarbij de scène moet activeren.
  7. Stel in dat de Smartblinds bij deze temperatuur sluiten.
  8. Test de scène en kijk of het werkt naar behoren.
  9. Klik op gereed
  10. De scène is nu klaar voor gebruik!
Activeer scènes met je stem
Wanneer je een smart home hub hebt, kan je tegen Siri praten. Zeg bijvoorbeeld; hi Siri, activeer (de scene) ‘een warm huis’. Siri zorgt er dan voor dat de scene wordt geactiveerd. Zo kan jij jouw hele slimme huis met elkaar laten samenwerken. Stel je favoriete scenes in en geniet van ultiem comfort en gemak in huis!


Apple smart home Apple smart home
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen