Search

Slimme woonkamer

Slimme apparaten in de woonkamer

De woonkamer. Misschien is het wel de ruimte van je huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Je zit er met familie op verjaardagen en feestjes en je komt er volledig tot rust na je werk en in het weekend. Misschien ben je stiekem zelfs wel eens in slaap gedommeld op de bank in je woonkamer. Woonkamers zijn nooit hetzelfde. Daarom is het voor jou van groot belang om je woonkamer op de juiste manier te stijlen en in te richten. Smart home apparaten mogen in de inrichting van jouw slimme woonkamer natuurlijk niet achterwege blijven. Smartblinds legt je uit welke smart home devices de beste opties zijn om toe te voegen aan je slimme woonkamer.

slimme apparaten woonkamer

Smart home hub

De woonkamer is het centrale punt in je huis. Je komt er samen met je vrienden, familie of gewoon gezellig met je partner, gezin of zelfs alleen. Waar je woonkamer de centrale kamer in huis is, is de smart hub het centrale punt van je smart home. Wel zo handig dat dit apparaat ook te vinden is in de centrale kamer van jouw huis. Maar welke hub past het best bij jouw smart home?

In de woonkamer heb je verschillende mogelijkheden voor het toevoegen van een hub. Zo heb je bijvoorbeeld een smart hub met display, de Google Nest Hub, of je hebt smart hubs in de vorm van een slimme speaker zoals de Google Nest Mini of de Apple HomePod Mini. Deze compacte slimme speakers kunnen ook als hub dienen. Wil je overzicht op je smart home, dan kies dan voor de Nest Hub van Google. Hierin kun je je smart home bekijken, scènes instellen en automatiseringen toepassen. Vind je het prima om dit op je smartphone te doen, en wil je graag een compacte speaker die al jouw opdrachten uitvoert? Kies dan voor de met spraak te besturen Google Nest Mini of de Apple HomePod mini.

smart hub woonkamer

Verlichting

Verlichting. Het is de sfeermaker in een ruimte. Of het nu warm licht, gedimd licht of gekleurd licht is. Verlichting creëert in iedere ruimte sfeer. Zo ook in de woonkamer. Tegenwoordig heb je verschillende soorten slimme verlichting, die wel miljoenen kleuren kunnen weergeven en via je smartphone en stem te bedienen zijn. Wat voor verlichting jij in je slimme woonkamer toevoegt is afhankelijk van jouw smaak. Ga je voor spotjes, draai je een slimme lamp in je huidige wandlamp of probeer je iets nieuws en ga je voor een slimme plafondlamp? De keuze is volledig aan jou. Weet in ieder geval dat slimme verlichting ontzettend duurzaam en energiebesparend is en daarnaast ook nog eens makkelijk in gebruik.

slimme woonkamer verlichting

Slimme raamdecoratie

Net zoals in de rest van je huis is het onmisbaar. Raamdecoratie. De woonkamer is een plek waar je even kunt afzonderen van de buitenwereld. Wel zo lekker, dat dan niet zomaar de eerste de beste jouw kan begluren door de ramen van jouw woonkamer. Een beetje privacy is wel zo gewenst. Slimme raamdecoratie is voor privacy essentieel. Smartblinds tilt raamdecoratie naar een nieuw niveau door onze raambekleding uit te rusten met een slimme motor. Deze motor zit in de buis van je rolgordijn en heeft een oplaadbare accu. Je hebt dus geen stroomtoevoer nodig. Het gave aan slimme raamdecoratie is dat het niet alleen stijlvol is, maar ook nog eens super functioneel. Je kunt er namelijk energie mee besparen door slim om te gaan met licht en warmte en je kunt er inbrekers mee afschrikken! Smartblinds zijn namelijk te bedienen op ieder moment en op iedere locatie. Zo lijkt het altijd alsof er iemand thuis is. Stel bijvoorbeeld scènes in die 's ochtends, 's middags en 's avonds jouw raamdecoratie in beweging zetten. Een inbreker zal denken dat er iemand in huis is die de rolgordijnen heeft bewogen, waardoor hij jouw huis maar even links laat liggen.

slimme woonkamer raamdecoratie

Slimme thermostaat aan de woonkamerwand

Hij hoeft niet per sé in de woonkamer aanwezig te zijn, maar een handig smart home apparaat om in ieder geval wel in huis te hebben is een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat is in deze tijden onmisbaar in een slim huis. Vaak wordt het display van een thermostaat opgehangen in een toegankelijke, centrale ruimte. De wand van jouw woonkamer is dus een ideale plek voor het display van jouw slimme thermostaat! Het handige van een slimme thermostaat is dat hij zelf leert slim om te gaan met de temperatuur in huis. Zo is het altijd een aangename temperatuur als jij thuis bent, en probeert de thermostaat zoveel mogelijk energie te besparen op momenten dat jij niet thuis bent.

Je hebt kunnen lezen welke slimme apparaten een goede toevoeging zijn aan jouw slimme woonkamer. Met deze apparaten in je woonkamer wordt je woonkamer niet alleen slimmer, maar ook nog eens stijlvoller, sfeervoller en functioneler! Weten welke apparaten het beste passen in andere ruimtes in jouw huis? Smartblinds geeft je een overzicht van de beste smart home apparaten per kamer!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen