Search

Slim energie & geld besparen met Smartblinds

Met de torenhoge energieprijzen van vandaag de dag, is iedereen op zoek naar manieren om het gas- en -stroomverbruik thuis te verminderen. Alleen zo voorkom je dat jouw energierekening stijgt tot ongekende hoogte wanneer het buiten weer kouder en langer donker wordt. Hoeveel energie jij verbruikt is sterk afhankelijk van je ramen en raambekleding. Zo kun je met Smartblinds honderden euro's per jaar besparen op je energieverbruik, waardoor je duurzamer woont én maandelijks meer geld overhoudt. Bekijk nu al onze plisségordijnen en verduisterende rolgordijnen!

Verduisterende rolgordijnen

De verduisterende rolgordijnstoffen van Smartblinds beschikken stuk voor stuk over een aantal eigenschappen waarmee jij je huis beter kunt isoleren. Dankzij een speciale coating creëer je een extra isolatielaag, waardoor er minder warmte verloren gaat via je ramen in de winter en juist de warmte tegenhoudt in de zomer. De ene stof weerkaatst het zonlicht door een aluminium coating, de andere stof reflecteert een groot deel van het zonlicht met een hittebestendige parelmoercoating. In welke mate jij energie wilt besparen, is helemaal aan jou. Wij zetten de opties voor je op een rijtje:

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn de meest energiebesparende vorm van raamdecoratie. Dit komt doordat plisségordijnen van Smartblinds bestaan uit een dubbele stofbaan. Deze 2 stofbanen vormen samen een honingraatpatroon. Dit patroon bestaat uit zeshoekige cellen. In deze cellen verzamelt zich lucht. De lucht die in deze cellen zit, vormt als het ware een barriére tussen de lucht van buiten en jouw woonklimaat binnen in huis. Deze barrière zorgt er 's winters voor dat er minder warme lucht verloren gaat via jouw ramen en dat er minder koude lucht via jouw ramen binnendringt. Dit principe werkt in de zomer andersom. 's Zomers houdt de barrière in de cellen van jouw plisségordijnen de koele lucht binnen, terwijl de warme lucht van buiten wordt geblokkeerd.

Plisségordijnen zijn er in 2 verschillende vormen. Lichtdoorlatende plisségordijnen zijn isolerend, maar zijn ook bedoeld om licht door te laten. Hierdoor zal er dus wel enige vorm van licht en warmte doorheen komen. Bij de verduisterende plisségordijnen is dit anders. Deze zijn ontwikkeld om warmte en licht te weerkaatsen en zijn hiervoor uitgerust met een aluminium coating aan de binnenkant van de cellen. Dit is de meest effectieve vorm van isolerende raambekleding.

energiebesparende plisségordijnen

Bespaar honderden euro's per jaar

Onderzoek toont aan dat je met goede raambekleding in een vrijstaande woning tot wel 270 m3 gas per jaar kunt besparen. Het gemiddelde gasverbruik van een vrijstaande woning is in Nederland ongeveer 1900 kubieke meter (bron), wat betekent dat je met de juiste raamdecoratie zo’n 14% aan energiekosten kunt besparen. Met de hoge gasprijzen van tegenwoordig bespaar je in een vrijstaande woning dus al gauw €800,- tot €1000,- per jaar. Hoeveel euro jij exact kunt besparen is afhankelijk van het type woning waarin je woont, het aantal personen in huis en het type raambekleding.

Maximale besparing met Smartblinds

De meeste warmte in huis gaat verloren via je ramen. Met slimme raamdecoratie voor je ramen creëer je een extra isolatielaag, waardoor dit warmteverlies wordt verkleind. In sommige gevallen heeft raamdecoratie zelfs meer impact dan het vervangen van je ramen voor isolerende glasvarianten. Zo verbeter je de isolatiewaarde van enkelglas met dubbele plisségordijnen zelfs tot dichtbij het isolatieniveau van HR-glas.

Daarnaast kun je warmte in huis creëren door op de juiste momenten gebruik te maken van het daglicht van buiten. Zelfs op koude dagen kan de zon namelijk zo sterk op je ramen schijnen, dat het voor extra warmte in huis zorgt. Met Smartblinds in huis laat je je raamdecoratie automatisch openen wanneer de zon schijnt en sluiten wanneer het donker wordt. Zo maak je optimaal gebruik van het daglicht en zorg je tijdig voor een extra isolatielaag, waardoor je stookkosten bespaard!

1. Wat zijn Smartblinds?

Smartblinds is slimme raamdecoratie wat volledig op maat wordt gemaakt. Slimme raamdecoratie is raamdecoratie die je op een slimme manier kunt bedienen. Denk hierbij aan bediening via je smart home app, timers of via spraakbesturing. Slimme raamdecoratie werkt met een ingebouwde motor en wordt daarom ook wel elektrische raamdecoratie of automatische raamdecoratie genoemd.

2. Hoe werken Smartblinds?

Slimme raamdecoratie biedt ontzettend veel mogelijkheden. Handmatige bediening is met slimme raamdecoratie verleden tijd. Vanaf nu bedien je je slimme plisségordijnen gewoon via de woning-app van Apple of zelfs met je stem. Maar dat is nog niet alles. Slimme raamdecoratie kun je namelijk ook automatisch laten functioneren. Zo kun je regelen dat bijvoorbeeld je slimme rolgordijnen altijd op een bepaald tijdstip open en dicht gaan. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat je slimme rolgordijnen een bepaalde actie uitvoeren bij een sterke of juist zwakke zonkracht, waardoor het ook nog eens energiebesparende voordelen biedt.

3. Hoe bespaar je energie met Smartblinds?

De meeste warmte in huis gaat verloren via je ramen. Met slimme raamdecoratie voor je ramen creëer je een extra isolatielaag, waardoor dit warmteverlies wordt verkleind. In sommige gevallen heeft raamdecoratie zelfs meer impact dan het vervangen van je ramen voor isolerende glasvarianten. Zo verbeter je de isolatiewaarde van enkelglas met dubbele plisségordijnen zelfs tot dichtbij het isolatieniveau van HR-glas.

4. Bestel Smartblinds op maat

Bij Smartblinds vindt je raamdecoratie die bij jou past. Bij ons vindt je alle vormen van slimme raamdecoratie. Denk aan slimme (duo) rolgordijnen, slimme plisségordijnen of slimme gordijnrails. Neem een kijkje in onze webshop, of bestel kleurstalen om onze stoffen eens in het echt te ervaren!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen