Search

SLIM ENERGIE & GELD BESPAREN

MET SMARTBLINDS

Met de torenhoge energieprijzen van vandaag de dag, is iedereen op zoek naar manieren om het gas- en -stroomverbruik thuis te verminderen. Alleen zo voorkom je dat jouw energierekening stijgt tot ongekende hoogte wanneer het buiten weer kouder en langer donker wordt. Hoeveel energie jij verbruikt is sterk afhankelijk van je ramen en raambekleding. Zo kun je met Smartblinds honderden euro's per jaar besparen op je energieverbruik, waardoor je duurzamer woont én maandelijks meer geld overhoudt!

Bespaar honderden euro's per jaar

Onderzoek toont aan dat je met goede raambekleding in een vrijstaande woning tot wel 270 m3 gas per jaar kunt besparen. Het gemiddelde gasverbruik van een vrijstaande woning is in Nederland ongeveer 1900 kubieke meter (bron), wat betekent dat je met de juiste raamdecoratie zo’n 14% aan energiekosten kunt besparen. Met de hoge gasprijzen van tegenwoordig bespaar je in een vrijstaande woning dus al gauw €800,- tot €1000,- per jaar. Hoeveel euro jij exact kunt besparen is afhankelijk van het type woning waarin je woont, het aantal personen in huis en het type raambekleding.

Maximale besparing met Smartblinds

De meeste warmte in huis gaat verloren via je ramen. Met slimme raamdecoratie voor je ramen creëer je een extra isolatielaag, waardoor dit warmteverlies wordt verkleind. In sommige gevallen heeft raamdecoratie zelfs meer impact dan het vervangen van je ramen voor isolerende glasvarianten. Zo verbeter je de isolatiewaarde van enkelglas met dubbele plisségordijnen zelfs tot dichtbij het isolatieniveau van HR-glas.

Daarnaast kun je warmte in huis creëren door op de juiste momenten gebruik te maken van het daglicht van buiten. Zelfs op koude dagen kan de zon namelijk zo sterk op je ramen schijnen, dat het voor extra warmte in huis zorgt. Met Smartblinds in huis laat je je raamdecoratie automatisch openen wanneer de zon schijnt en sluiten wanneer het donker wordt. Zo maak je optimaal gebruik van het daglicht en zorg je tijdig voor een extra isolatielaag, waardoor je stookkosten bespaard!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen