Search
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder

Solar rolgordijn

Creëer verduistering in huis en houd warmte buiten met onze elektrische verduisterende Solar rolgordijnen! De Solar collectie bestaat uit dunne rolgordijnstoffen met een zilverkleurige achterkant en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Door de speciale zilverkleurige coating draagt de Solar stofcollectie optimaal bij aan thermisch comfort en energiebesparing.
Breedte (in cm)
Hoogte (in cm)
Bereken prijs
 
Kies Klarna bij het afrekenen en betaal later zonder rente.
Gratis oplaadkabel bij je bestelling
Gratis verzending van alle bestellingen
Eenvoudig & snel te installeren
Beoordeeld met een 4.4/5
Staal Aanvragen
Gratis Staal Aanvragen

Onze producten worden volledig op maat gemaakt. Vul de gewenste breedte en hoogte van je rolgordijn in en wij regelen de rest. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele marges, die calculeren wij zelf in. Let op! Voor je begint met meten, let op eventuele obstakels zoals deur- en/of raambeslag dat uitsteekt, verwarmingsbuizen of naar binnen draaiende deuren en ramen.

Weten hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies!

 1. Optie A: Afmetingen bepalen voor montage in het venster
  Meet de breedte aan de bovenkant van het venster en meet de hoogte in het midden van het venster. Let op! Wij leveren het rolgordijn met een reductie van 3 mm aan beide kanten. Doe dus zelf geen reducties! Houd daarnaast rekening met een systeemhoogte van 10 cm i.v.m. eventuele obstakels zoals naar binnen draaiende deuren en ramen.
 2. Optie B: Afmetingen bepalen voor montage op het venster
  Meet de breedte en hoogte van het venster, met een kleine overlap. Wij adviseren een overlap van 5 cm aan beide zijkanten. Tel dus in totaal 10 cm op bij de breedtemaat. Om de hoogte te bepalen, tel je 10 cm (hoogte van systeem) bij de hoogte van je venster op. Wil je dat het rolgordijn aan de onderkant verder doorloopt? Bepaal dan zelf hoeveel extra centimeters je in de hoogte wilt.

Je kunt kiezen om je rolgordijnen in het venster of op het venster te monteren:

 1. In het venster
  Als je het rolgordijn in het venster hangt, is het gemonteerd tussen de muren van je raamvenster.
 2. Op het venster
  Als je het rolgordijn op het venster hangt, is het gemonteerd op de muur en komt het over het venster te hangen met overlap aan beide zijdes

Bij het samenstellen van je Smartblind(s) heb je de keuze uit twee verschillende type motoren. Namelijk een MotionBlinds motor of een Eve MotionBlinds motor. Hoewel de namen niet veel van elkaar verschillen, zitten er wel degelijk verschillen in de functionaliteiten en mogelijkheden van deze draadloze accu motoren. Op deze pagina leggen we ze uit!

MotionBlinds motoren met accu

Vind je vooral de elektrische eigenschappen belangrijk en wil je je Smartblinds elektrisch omhoog en omlaag laten bewegen met het trekkoord, een afstandsbediening en/of, wanneer in de buurt, een app op je smartphone? Dan voldoen de MotionBlinds motoren aan je wensen en kun je tijdens het samenstellen van je Smartblinds het beste kiezen voor 'Elektrische bediening'. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld betaald voor revolutionaire/geavanceerde mogelijkheden, die je toch niet gaat gebruiken.

Eigenschappen:

 • Goedkope optie

 • Te bedienen met trekkoord, afstandsbediening en MotionBlinds Bluetooth app

 • Technologie: bluetooth

Eve MotionBlinds motoren met accu

Wil je naast de elektrische aansturing profiteren van alle voordelen en mogelijkheden die smart home te bieden heeft? Zoals bediening met spraakopdrachten of op basis van de zonsopkomst en -ondergang? Dan is de Eve MotionBlinds motor de juiste keuze. Deze motor maakt het mogelijk om naast het trekkoord, een afstandsbediening en een app op je smartphone ook je Smartblinds te bedienen met smart home. De Eve MotionBlinds motoren zijn namelijk compatibel met de bekendste smart home platformen en maak je snel en eenvoudig onderdeel van jouw slimme woning. Kies tijdens het samenstellen van je Smartblinds voor 'Smart home bediening' en haal de meest geavanceerde raamdecoratie van dit moment in huis.

Eigenschappen:

 • Geavanceerde optie

 • Te bedienen met trekkoord, afstandsbediening, Eve app en smart home

 • Rechtstreeks te verbinden met Apple HomeKit en via de MotionBlinds Wi-Fi bridge met andere platformen zoals Google Assistant, Amazon Alexa, etc.

 • Samenwerking met andere smart home accessoires mogelijk

 • Technologie: Thread

 • Extra voordelen: Matter-proof (binnen enkele maanden via de app te updaten naar Matter)

Door een motorzijde te kiezen bepaal je aan welke kant je je Smartblinds wilt bedienen en opladen. Kies je voor links, dan bevindt de motor, de pull-bediening en de oplaadport zich aan de linkerzijde van het product. Wil je dat dit aan de rechterzijde zit? Kies dan voor rechts.

Hier kun je een referentie voor je samengestelde Smartblind invullen. Zo weet je straks precies welk product voor welk venster in je huis is!

Als je op zoek bent naar raambekleding is het belangrijk vooraf te bepalen welke transparantie je wilt in bepaalde ruimtes. In slaapkamers is bijvoorbeeld meer verduistering gebruikelijk dan in de woonkamer. De stoffen van Smartblinds zijn onder te verdelen in drie verschillende transparanties:

Verduisterend

Lichtdoorlatendheid: geen – Licht van buiten wordt volledig tegengehouden en krijgt niet de mogelijkheid ruimtes te verlichten.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatendheid: beperkt – Licht van buiten wordt belemmerd, maar niet volledig geblokkeerd.

Transparant

Lichtdoorlatendheid: volledig – Licht van buiten vindt haar weg naar binnen, maar de stof biedt wel de gewenste privacy.

Je raambekleding moet natuurlijk passen bij je interieur. De kleur en uitstraling van stoffen en materialen kan vanaf een beeldscherm, of door verschil in lichtdoorlatendheid, soms afwijken van de realiteit. We raden het dan ook altijd aan vooraf gratis stofstalen aan te vragen, zodat je de stof(kleur) in het echt kunt beoordelen!

Onze systemen zijn in twee maten verkrijgbaar, namelijk klein en groot. Het kleine systeem is geschikt voor rolgordijnen van klein tot gemiddeld formaat. Bij grote formaten rolgordijnen is enkel een groot systeem mogelijk. Ons advies is om te beginnen met het samenstellen van het rolgordijn voor je grootste venster in huis. Als blijkt dat je voor dit rolgordijn enkel een groot systeem kunt kiezen, raden we het aan dit voor de rest van je Smartblinds ook te doen. Op deze manier voorkom je dat je meerdere Smartblinds in huis hebt hangen met afwijkende systemen. Is je grootste product ook geschikt voor een klein systeem? Kies dan zelf de systeemgrootte die jij het mooist vindt.

Hieronder vind je de systeemhoogte van de verschillende systemen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het bestellen. Monteer je jouw product in het venster, maar heb je een raam welke naar binnen openslaat? Dan kun je hiermee controleren of je hiervoor genoeg ruimte hebt.

Afmetingen zijsteunen systeem klein:

Afmetingen zijsteunen systeem groot:

Afmetingen cassette systeem klein:

Afmetingen cassette systeem groot:

Voor het rolsysteem van je rolgordijn heb je bij Smartblinds keuze uit twee verschillende types:

Zijsteunen

 

Cassette

 

Handbediend product aan je bestelling toevoegen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Onze systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart.

Kleurinformatie:

 • Wit = RAL 9003
 • Grijs = RAL 7004
 • Antraciet = RAL 7016
 • Zwart = RAL 9011
hoogwaardige
designproducten

Hoe het werkt

Eve MotionBlinds motor
Kies je tijdens het samenstellen van jouw slimme rolgordijn voor smart home bediening? Dan bevat jouw Smartblinds rolgordijn straks een Eve MotionBlinds motor en profiteer je van alle voordelen en mogelijkheden die smart home te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan bediening met spraakopdrachten of op basis van de zonsopkomst en -ondergang. De geavanceerde Eve MotionBlinds motor is ontworpen om de privacy van de gebruiker bij elke stap te beschermen. Gegevens worden niet in een Cloud, maar lokaal op de motor opgeslagen. De accu bevindt zich in de motor zelf en is eenvoudig op te laden via een USB-C kabel.
MotionBlinds motor
Kies je tijdens het samenstellen van jouw slimme rolgordijn voor elektrische bediening? Dan bevat jouw Smartblinds rolgordijn straks een MotionBlinds motor. Deze basis motor maakt het mogelijk je Smartblinds elektrisch omhoog en omlaag te laten bewegen met het trekkoord, een afstandsbediening en/of, wanneer in de buurt, een app op je smartphone. De accu bevindt zich in de motor zelf en is eenvoudig op te laden via een USB-C kabel.

Specificaties & productinformatie

Collectie: Solar
Materiaal: 100% Polyester (PES)
Transparantie(s): Verduisterend
Kenmerken: Verduisterend, uni doek
Structuur: Dunne flexibele stof
Dikte: 0,3 mm
Geluid: Onze motoren maken geluid als deze in beweging zijn. Het geluidsniveau is afhankelijk van diverse factoren en verschilt daardoor per ruimte, ondergrond, systeem, etc.
Vlamwerend: Nee
Waterproof: Nee, mogelijk water en vuil afstotende coating nodig
Schoonmaak: Ja (vochtige doek)
Duurzaam (gerecycled): Nee
OekoTex keurmerk: Ja
Verpakking: Bij elke bestelling wordt een extra lange USB-C kabel en een instructiehandleiding meegeleverd. Schroeven worden niet meegeleverd, omdat iedere ondergrond een ander type schroef vraagt.
Garantie stof & systeem: 2 jaar
Garantie motor: 5 jaar

Stof

De solar stof is gemaakt van 100% polyester en heeft een klassieke uitstraling. De collectie is beschikbaar in zes verschillende kleuren. De stof is verduisterend, wat betekent dat zonlicht van buiten volledig wordt geweerd. Hierdoor is de Solar stofcollectie een goede keuze voor in de slaapkamer. Schoonmaken doe je op den duur simpel met een vochtige doek of droge borstel.

Product

Smartblinds zijn eenvoudig te monteren en je installeert ze binnen een minuut! Met de draadloze motor hoeven je Smartblinds niet continue aangesloten te zijn op stroom. Bij normaal gebruik hoef je ze maar 1 à 2 keer per jaar met de meegeleverde USB-C kabel op te laden. Onze producten werken op het Thread netwerk. Het revolutionaire en energiezuinige smart home protocol wat ervoor zorgt dat onze rolgordijnen rechtstreeks te koppelen zijn met Apple HomeKit. In combinatie met de MotionBlinds Wi-Fi bridge koppel je Smartblinds rolgordijnen aan andere bekendste smart home platformen, zoals Google Assistant en Amazon Alexa. In de toekomst volgt een simpele software update, waardoor Smartblinds worden ondersteun door Matter.

Systeemafmetingen zijsteunen klein

Systeemafmetingen zijsteunen groot

Systeemafmetingen cassette klein

Systeemafmetingen cassette groot

Meten & Monteren

Het inmeten en monteren van je slimme rolgordijnen is een fluitje van een cent! Bekijk onze meetinstructies en montagehandleidingen hieronder. Graag persoonlijk advies ontvangen? Gebruik de chat of plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs!

Meten

Meetinstructie: Meetinstructie rolgordijnen.pdf

Monteren zijsteunensysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn zijsteunen.pdf

Monteren cassettesysteem

Montagehandleiding: Rolgordijn cassette.pdf

Programmeren

Bij je bestelling wordt een handige gebruikershandleiding meegeleverd. Deze handleiding bekijk je hier online. In deze handleiding lees je hoe je eenvoudig je blinds activeert, indien nodig begin- en eindposities wijzigt en een eventuele afstandsbediening koppelt.

Foto's bij klanten thuis

Heb je per ongeluk een meetfout gemaakt en dus een niet-passend product ontvangen? Geen paniek! Van ons krijg je gewoon gratis een nieuw product opgestuurd. Lees hier de bijbehorende voorwaarden.