Veilig op vakantie

De meeste mensen kijken erg uit naar hun vakantie en treffen op tijd de nodige voorbereidingen. Denk aan het inpakken van je tas, belangrijke papieren klaar leggen en je huis vakantie klaar maken. Wij geven je drie tips waardoor jij zonder zorgen op vakantie kan door je huis veilig achter te laten. Lees snel verder en ontdek de tips.

Slimme scènes instellen voor je slimme apparaten
Wanneer jij op vakantie gaat, of voor een langere tijd van huis bent, is het belangrijk om je huis (figuurlijk) te laten bewegen. Zo denken inbrekers dat er iemand thuis is en zullen zij minder snel geneigd zijn om in te breken. Hierdoor heb jij minder zorgen op vakantie! Door slimme scènes in te stellen voor je Smartblinds blijft je huis in beweging. Stel de scène bijvoorbeeld zo in dat ze ’s ochtends een beetje omhooggaan en ’s avonds helemaal naar beneden. Heb jij slimme verlichting in huis? Betrek die dan bij de slimme scène van je Smartblinds. ’s Avonds gaan de Smartblinds omlaag en de verlichting aan. Zo lijkt je huis bewoond!
Veilig op vakantie
Licht je buren over je vakantie in
Om zonder zorgen op vakantie te gaan is het handig om je buren in te lichten over je vakantie. Zo kunnen zij je huis in de gaten houden en bijvoorbeeld de auto op jouw oprit zetten. Hierdoor lijkt het alsof er iemand thuis is. Door je buren in te lichten kunnen zij snel alarm slaan als ze het vermoeden hebben dat er iets aan de hand is. Ook dit zorgt ervoor dat jij zonder zorgen op vakantie kan.
inbraakpreventie
De post sorteren en de planten verzorgen
Tijdens je vakantie blijf je thuis post ontvangen. Een uitpuilende brievenbus is een sterk signaal voor inbrekers. Zij krijgen hierdoor het idee dat er niemand thuis is. Zorg er daarom voor dat iemand je post sorteert als jij op vakantie bent. Heb jij planten in huis? Vraag dan aan degene die je post sorteert of die ook je planten water wil geven. Zo blijven je planten mooi! Wanneer je je planten geen water krijgen in de tijd dat jij weg bent zullen ze er niet zo levend meer uitzien. Als inbrekers dan door je ramen kijken en zien dat alle planten er slecht uitzien, krijgen zij gelijk het idee dat je weg bent. Door de post te sorteren en de planten mooi te houden lijkt het alsof je huis bewoond is. Dit verkleint de kans op inbrekers en zorgt ervoor dat jij zonder zorgen op vakantie kan!
aanwezigheidssimulatie

Meer weten over het instellen van slimme scènes met Smartblinds?

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden van slimme scenes bij Smartblinds? Bekijk dan de mogelijkheden op onze site! Weet jij al zeker dat je Smartblinds wilt bestellen? Bekijk dan direct onze elektrische rolgordijnen of duo rolgordijnen.