Raamdecoratie trends 2022

Het jaar 2022 is alweer een tijdje aan de gang. Dit jaar zijn we ons nog bewuster geworden hoe belangrijk het eigenlijk is om een fijne plek thuis te hebben. Je huis is niet meer alleen de plek waar je tot rust komt, je huis is nu ook de plek maar je werkt, online meetings hebt en misschien wel vakantie viert. Ga jij toevallig binnenkort je huis restylen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar alle nieuwe trends op het gebied van raamdecoratie? Lees dan verder en ontdek de belangrijkste trends van 2022!

Duurzame raamdecoratie

Duurzaamheid is tegenwoordig een enorme trend geworden. Mensen worden zich veel bewuster van een duurzamer bestaan. Er komt daarom ook steeds meer raambekleding op de markt dat bijdraagt aan het verduurzamen van je woning. Denk hierbij aan raamdecoratie als elektrische rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen. Je vraagt je nu waarschijnlijk af waarom elektrische raamdecoratie meehelpt aan een duurzamer bestaan? Dat is simpel. Elektrische raambekleding beschikt vaak over slimme technologie waardoor de gebruiker in kan stellen dat de bekleding automatisch omhoog en omlaaggaan bij bepaalde zon sterktes. Zo hou je het koud in de zomer en warm in de winter waardoor je de airco en de verwarming een stuk minder vaak aan hoeft te zetten!

Slimme plisségordijnen zijn hier extra geschikt voor. Deze gordijnen hebben namelijk een honinggraatstructuur waarin een stilstaande luchtlaag ontstaat. Hierdoor blijft het langer warm in de winter en koud in de zomer.

Kleuren

De kleuren die we in 2022 veel terug gaan zien zijn vooral lichte en witte tinten. Een huis moet vooral veiligheid uitstralen omdat mensen nu veel thuis zijn. Lichte kleuren passen hierbij. Ook ga je pastel veel terugzien. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lila en wit. Maar ook wol en linnen zijn trends die nu niet kunnen ontbreken. Linnen en wol dragen ook echt bij aan een veiliger gevoel in huis. Lichte kleuren staan voor een ‘nieuw begin’ en dat is precies waar iedereen naar opzoek is in deze tijd. Grijs is ook een kleur die we nog steeds terug zien komen. Deze kleur kan zorgen voor een industriële uitstraling wat ook erg populair is.

Lichtdoorlatende raamdecoratie

Privacy is iets wat ook steeds meer gewaardeerd wordt. Maar toch willen we geen donkere ruimte. Vandaar dat steeds meer mensen lichtdoorlatende raamdecoratie aanschaffen. Deze soort raamdecoratie is ideaal als je het zonlicht enigszins wil afremmen maar geen opgesloten gevoel wil in je huis.

Buiten naar binnen halen

Of de natuur een trend is van alleen 2022 is de vraag omdat de natuur al langer een belangrijk thema is. We verlangen naar meer groen in en rondom ons huis. Daarom staat de trend natuur en ook duurzaamheid bovenaan de lijst wat betreft nieuwe interieurtrends.

Raamdecoratie is bij deze trend bijna doorslaggevend omdat je met bekleding voor je ramen zelf kan bepalen hoeveel je wel of niet van de buitenwereld wil zien. Ook kun je met het materiaal van de raamdecoratie inspelen op de sfeer in je woning.

Ben je nou enorm geïnspireerd na het lezen van dit artikel kijk dan eens rond op onze site en ontdek de mogelijkheden van slimme raamdecoratie!