Tips en voordelen slim wonen

Slim wonen, oftewel het wonen in een smart home, is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Het begint een echte trend te worden en dat is niet zonder reden. Slim wonen kent namelijk vele voordelen. Lees snel verder om de voordelen te ontdekken!

Energie besparen door slim te wonen

Door slim te wonen bespaar jij meer energie op jaarbasis. Met kleine upgrades in je interieur, zoals slimme raamdecoratie of smart lampen zorg je voor energie & kostenbesparing. Steeds meer mensen willen duurzaam wonen. Huizen op gas worden langzamerhand vervangen voor huizen op elektriciteit, er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met smart living zorg je ervoor dat jouw huis ook een stukje duurzamer wordt. Dit verschil is niet alleen te merken op jouw rekening maar ook in het milieu.

Meer gemak door smart home apparatuur

De meeste mensen willen graag comfort en gemak in huis. Door slim te wonen kan dit makkelijk en snel worden bereikt. Door bijvoorbeeld alle lampen in huis te verbinden met jouw telefoon kan je ze gemakkelijk uit of aan doen waar je ook bent. Hierdoor hoef je niet terug naar boven of beneden te lopen als je de lamp vergeten uit bent te doen. Hoe gemakkelijk is dat! Naast slimme lampen zijn er ook nog genoeg andere slimme producten die jouw huis van meer gemak voorzien. De wereld wordt steeds meer gedigitaliseerd en door slim wonen toe te passen in jouw huis ga jij hier vlekkeloos in mee.

Zorg voor privacy en veiligheid in huis

Met slim wonen bereik je meer dan alleen energiebesparing of gemak. Smart home apparaten dragen ook bij aan de privacy in je huis. Met het gebruik van slimme raamdecoratie zorg je ervoor dat jouw raambekleding omhoog of omlaag gaat wanneer je maar wilt. Lig je net lekker op de bank en zie je dat de rolgordijnen nog omhoog zijn, dan hoef je de bank niet meer af door ze via de app op jouw telefoon naar beneden te doen. Hierdoor kan je genieten van voldoende privacy in huis zonder al te veel inspanning! Naast slimme raamdecoratie zijn slimme sloten ook onderdeel van een smart home. Met slimme sloten creëer je een veilig huis. De sloten zijn gemakkelijk in te stellen, waardoor ze automatisch op slot gaan als jij bijvoorbeeld meer dan 10 meter uit de buurt bent van jouw huis. Wil jij privacy en veiligheid in huis? Kies dan voor slim wonen!

Smart living is gebruiksvriendelijk

Slim wonen richt zich niet alleen op de jongere doelgroep maar op een veel grotere doelgroep. Vaak denken mensen dat Smart homes niet toegankelijk zijn voor ouderen. Maar niets is minder waar, voor bijvoorbeeld oudere en minder valide personen is slim wonen een ideale uitkomst. Zo hoeven zij niet het hele huis door om bijvoorbeeld de raamdecoratie, verlichting of verwarming te bedienen, maar kunnen zij dit gemakkelijk met hun telefoon doen. Smart living is erg gebruiksvriendelijk en ook zeker van toegevoegde waarde voor de doelgroepen waar je misschien niet direct aan denkt bij innovatieve oplossingen als smart home.

Wil jij graag in een slim huis wonen? Lees hoe je een smart home begint of ontdek meer over smart living!