Search

Warmtewerende gordijnen

Tegenwoordig is het een veelbesproken begrip. De energieprijzen die veel huishoudens onder druk van hoge kosten zetten. De energieprijzen dalen dan wel weer wat, toch zijn de tarieven voor energie ook in 2023 nog torenhoog. Om die reden blijft energie besparen ook een erg belangrijk gesprek van de dag. Mensen douchen minder warm, of zelfs koud. Andere mensen kiezen ervoor om de kachel lager of zelfs helemaal uit te zetten. Er zijn verschillende manieren om in huis energie te besparen. Smartblinds heeft een slimme gordijnrails, waarmee je jouw warmtewerende gordijnen het hele jaar slim in kunt zetten om energie te besparen!

Wat doen warmtewerende gordijnen?

Warmtewerende gordijnen zijn een soort extra barrière tussen de lucht van buiten en de lucht in je huis. Door deze gordijnbarrière, wordt het voor lucht lastiger zich van binnen naar buiten, en andersom te verplaatsen. Hierdoor kun je je temperatuur en woonklimaat beter reguleren, waardoor je dus altijd geniet van een aangename temperatuur in huis. 's Zomers hou je het graag koel in huis. De hete lucht van buiten wil je het liefst zoveel mogelijk buiten houden. Daarom zijn sommige warmtewerende gordijnen voorzien van een speciale zilveren coating, die zonlicht en warmte weerkaatst. Hierdoor heb je nog meer warmtewering, waardoor jouw huis 's zomers nog koeler zal zijn.

warmtewerende gordijnen

Een slim warmtewerend gordijn

Smartblinds heeft naast warmtewerende rolgordijnen en warmtewerende plisségordijnen ook een slimme gordijnrail, waarmee je jouw plooigordijnen slim kunt maken. Het werkt als volgt:

De slimme motor van de elektrische gordijnrail kun je verbinden aan je smart home. Hierdoor opent zich een wereld aan mogelijkheden, zo ook de koppeling van jouw gordijnrail aan andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld het openen en sluiten van je warmtewerende gordijnen instellen aan de hand van triggers. Stel bijvoorbeeld 's zomers in dat zodra de zon opkomt, jouw slimme gordijnrail automatisch je gordijnen sluit. Hierdoor kan er geen licht en warmte jouw huis binnendringen, waardoor het lekker koel blijft in huis.

Warmtewerend gordijn

Hou 's winters de warmte binnen

De slimme gordijnrail van Smartblinds is gemaakt voor plooigordijnen. Plooigordijnen zijn er in alle soorten en maten. Als je gaat voor een warmtewerend gordijn, kies dan voor een dikke stof, die goed verduisterd. De dikke stof zorgt ervoor dat lucht zich minder goed kan verplaatsen, zowel van binnen naar buiten als andersom. De verduistering is bedoeld om zoveel mogelijk licht buiten te houden.

Je kunt er ook voor kiezen om je warmtewerende gordijnen te combineren met een warmtewerend rolgordijn of een andere soort zon en warmtewerende gordijnen, zoals warmtewerende plisségordijnen. De dubbele warmtewering zorgt voor de ultieme energiebesparing en staat daarnaast ook nog eens zeer stijlvol.

gordijnen warmtewerend

Een slim en warmtewerend gordijn op maat

Een warmtwerend gordijn, moet zijn functie goed uit kunnen voeren. Maatwerk is in dit geval erg belangrijk. Bij Smartblinds kun je jouw elektrische gordijnrail volledig naar wens en op maat samenstellen. Zo verzeker jij jezelf van een goede warmtewerend gordijn, wat je supersnel en gemakkelijk kan toevoegen aan jouw smart home.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen