Search

Dubbele plisségordijnen: Stijlvol, functioneel en besparend

Plisségordijnen zijn er in allerlei verschillende soorten. Zo heb je plisségordijnen met een enkele stofbaan, of juist een dubbele stofbaan. Verschillende soorten bedieningsmogelijkheden zoals Top Down bediening of Top Down Bottom Up. Er zijn verschillende keuzes, maar wat is nou de beste optie? Smartblinds heeft al deze opties tegen elkaar afgewogen, om het beste elektrische plisségordijn te ontwikkelen: Het dubbel plisségordijn met een slimme motor.

Wat is een dubbel plisségordijn?

Een dubbel plisségordijn is voorzien van 2 zigzaggende stofbanen. Deze stoffen zijn aan elkaar geweven, waardoor er tussen de 2 stoffen in luchtholtes ontstaan. De vorm van deze luchtholtes hebben de vorm van een honingraat. Om die reden worden dubbele plisségordijnen ook vaak honingraat plisségordijnen genoemd.

In de luchtholtes verzamelt zich logischerwijs lucht. Deze lucht vormt een soort extra barrière tussen de lucht in jouw huis en de koude of warme lucht die via jouw raam naar binnen probeert te dringen. Deze barrière in jouw dubbele plisségordijnen zorgt er dus voor dat jij jouw klimaat in huis beter kunt reguleren. Het komt er dus op neer dat dubbele plisségordijnen bijdragen aan de isolatie van je huis.

Dubbel plisségordijn
Lichtdoorlatend of verduisterend: alles is mogelijk!

Onze dubbele plisségordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Ten eerste zijn al onze vormen van slimme raamdecoratie volledig op maat en naar wens samen te stellen. Afmetingen, kleur, stofsoort, bediening en de optie om op het venster of in het venster te installeren zijn voorbeelden van de eindeloze mogelijkheden die je bij het samenstellen van jouw slimme raamdecoratie hebt. Onze raamdecoratiestoffen hebben verschillende transparanties. Zo ook de stoffen van onze dubbele plissés. Deze vorm raamdecoratie is verkrijgbaar in 2 soorten:

dubbele plisségordijnen
lichtdoorlatende plisségordijnen

Dubbel plisségordijn lichtdoorlatend

Een lichtdoorlatend dubbel plisségordijn is gemaakt van stof waar je niet door heen kan kijken. Wel laat deze stof licht door, waardoor je met gesloten rolgordijnen alsnog kunt genieten van natuurlijk licht in huis. Deze dubbele plissé is erg geschikt voor ruimtes als de woonkamer en keuken, waarin je graag veel natuurlijk licht binnenlaat.

plissegordijn dubbel verduisterend

Dubbel plisségordijn verduisterend

Een verduisterend dubbel plisségordijn is gemaakt om te verduisteren. Dat wil dus zeggen dat er door deze plissés geen licht komt. Deze plisségordijnen zijn erg geschikt om te gebruiken in ruimtes als de slaapkamer. De volledige verduistering zorgt ervoor dat jij lekker kunt slapen en kunt genieten van goede privacy.

Dubbel plisségordijn met aluminium coating

Al onze verduisterende plisségordijnen hebben een extra. Ze zijn namelijk voorzien van een speciale aluminium coating aan de binnenkant van de honingraat. Deze inwendige aluminium coating zorgt ervoor dat jouw huis nog beter verduisterd wordt, omdat eventueel doorkomend licht wordt gereflecteerd. Daarnaast heeft de aluminium coating in het een isolerende werking, waardoor jij nog beter jouw woonklimaat kunt reguleren. De coating is van de buitenkant van de plissé niet te zien, waardoor je niet inlevert op stijl en uitstraling van je raamdecoratie.

Dubbel plisségordijn met aluminium coating
Verschillende bedieningsmogelijkheden: Top Down & Top Down Bottom Up

Dubbele plisségordijnen zijn ten opzichte van andere soorten raamdecoratie uniek. Naast ‘normale’ Top Down bediening, waarbij je je plissé net als een rolgordijn van boven naar onder kunt laten zakken, heb je ook een andere mogelijkheid: Top Down Bottom Up. Een Top Down Bottom Up plissé is uitgerust met 2 motoren. 1 motor in de bovenkant en 1 motor in de onderkant van je plisségordijn. Doordat beide motoren omhoog en omlaag kunnen, wordt het mogelijk om zowel de bovenkant als onderkant te openen. Op die manier kun je dus aan de boven- en onderzijde licht doorlaten. Hierdoor openen de mogelijkheden.

dubbele plissé

Gratis kleurstlaen voor de juiste keus

Verzeker jezelf van de juiste stof door voorafgaand aan je bestelling kleurstalen aan te vragen. Deze worden gratis bij je thuis geleverd. Weeg de stoffen tegen elkaar af, om zeker te zijn dat jij de juiste keus maakt. Heb je kleurstalen aangevraagd, maar kun je alsnog geen keuze maken? Door een adviesgesprek in te plannen met een van onze experts, kun jij met al je vragen en twijfel bij ons terecht.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen