Search

Isolerende rolgordijnen

In een tijd waar energieprijzen de pan uit rijzen, zijn veel mensen op zoek naar alternatieve manieren om energie te besparen. Ook met de toenemende klimaatcrisis, is het van ontzettend groot belang om zorgvuldig om te gaan met energieverbruik en de natuur. Een mooie en stijlvolle manier om geld op je energierekening te besparen is het gebruik van isolerende rolgordijnen van Smartblinds. De rolgordijnen van Smartblinds hebben verschillende kwaliteiten. Zo zijn ze isolerend, duurzaam geproduceerd en kunnen ze door het koppelen aan jouw smart home ook nog eens zuinig en slim omgaan met energie. Smartblinds legt je uit waarom isolerende rolgordijnen voor jou de beste keus zijn.

Hoe werkt een isolerend rolgordijn?

De isolerende rolgordijnen van Smartblinds worden binnen onze collectie de "verduisterende" rolgordijnen genoemd. Onze isolerende rolgordijnen hebben 2 verschillende zijden. De normale zijde is voorzien van gewone rolgordijnstof: Stijlvol, en tijdloos. Wat de rolgordijnen isolerend maakt is de achterkant. De achterkant bestaat namelijk uit een speciale coating. Deze coating heeft naast het volledig verduisteren van je kamer ook nog een andere functie. Hij zorgt er namelijk voor dat licht en warmte van buiten, zo veel mogelijk wordt weerkaatst, waardoor je binnen altijd een van een aangenaam woonklimaat kunt genieten. Hierdoor kan 's zomers warmte lastiger jouw huis binnendringen. Alle warmte en lichtstralen worden immers weer gereflecteerd naar buiten. In de winter werkt dit systeem omgekeerd. 's Winters gaat veel warmte verloren door je raampartijen. Om dit te voorkomen is passende raamdecoratie essentieel. Gelukkig worden de isolerende rolgordijnen op maat voor jou gemaakt, zodat jij kunt profiteren van de best mogelijke isolatie!

Isolerende rolgordijnen

Wanneer kies je voor een isolerend rolgordijn?

Isolerende rolgordijnen dragen veel bij aan de isolatiewaarden van jouw huis. Bij gebruik van enkel glas kan het gebruik van isolerende rolgordijnen jou jaarlijks tientallen tot zelfs honderden euro's besparen op je energiekosten. Het liefst heb je natuurlijk overal in huis isolerende rolgordijnen hangen, maar in je woonkamer wil je natuurlijk ook nog kunnen genieten van veel natuurlijk licht. Een verduisterend en isolerend rolgordijn komt in dit geval niet van pas. Smartblinds raad je aan om isolerende rolgordijnen te gebruiken op plekken waar ze het meeste effect hebben. Op je slaapkamer moet de temperatuur ten alle tijden aangenaam zijn voor een goede nachtrust. Ook is het 's nachts fijn als je kamer helemaal verduisterend is. Een verduisterend rolgordijn komt hier dus goed tot zijn recht. Ook bij ramen die op het zuiden staan en raampartijen bestaande uit grote en meerdere ramen is toevoeging van isolerende raambekleding van groot belang. Hierbij kun je denken aan schuifpuien, balkondeuren of serres en open keukens. Ga je voor maximale isolatiewaarden en energiebesparing? Kies dan voor onze isolerende plissegordijnen. Plisségordijnen zijn de meest isolerende soort raamdecoratie die er bestaat.

Gebruik van isolerende rolgordijnen van Smartblinds per seizoen

isolerend rolgordijn op maat
's Zomers

Ga zo slim mogelijk om met je raamdecoratie. Wanneer het in de zomer buiten warmer is dan binnen, moet je koste wat kost je raamdecoratie omlaag houden om jouw huis van binnen koel te houden. Het is heel handig om jouw smart home rolgordijnen te koppelen aan een slim weerstation. Hierdoor kun je automatiseringen instellen voor je isolerende rolgordijnen. Stel bijvoorbeeld in dat je rolgordijnen zich automatisch openen op het moment dat de temperatuur 's avond weer onder de 21 graden zakt. Zo kun je even wat frisse lucht door je ramen en huis laten waaien. Wordt het de volgende dag weer warmer dan 21 graden? Dan kun je je rolgordijnen automatisch weer laten zakken. Zo ga jij slim om met de temperatuur van buiten, waardoor je binnen minder vaak je airco hoeft te laten blazen.

rolgordijn isolerend
's Winters

Ook in de winter kun je slim omgaan met de temperatuur en het licht binnen- en buitenshuis. Je kunt er op verschillende manieren voor zorgen dat je in de winter je stookkosten zo laag mogelijk houdt. 's Winters is het koud buiten. Je zult dus de warmte zo goed mogelijk binnen moeten proberen te houden. Daarom is het handig om je isolerende rolgordijnen een groot gedeelte van de dag dicht te houden. Echter zul je toch even je huis moeten luchten. Kies hiervoor de juiste momenten. Door je isolerend rolgordijn te koppelen aan een slimme sensor die zonkracht kan detecteren, opent jouw rolgordijn zich automatisch op een moment dat de zon krachtig schijnt. Hierdoor gaat er een stuk minder warmte verloren, en wordt het zelfs mogelijk om jouw huis een beetje te verwarmen met de warmte die het winterse zonlicht bij jouw naar binnen schijnt! Dat is fijn besparen op je stookkosten in de winter.

Smartblinds rolgordijnen: isolerend en stijlvol

Naast de isolerende functie die de slimme raambekleding van Smartblinds biedt, zijn de rolgordijnen ook nog eens super stijlvol. Het assortiment rolgordijnen bestaat uit 5 stoffen, waarvan er 4 stoffen zijn die een verduisterende en isolerende coating op de achterkant van het rolgordijn hebben. Dit zijn de Essential collectie, de Solar collectie, de Comfort collectie en de Classic collectie. Wil je voorkomen dat er boven de rol van je isolerend rolgordijn nog een kleine lichtkier ontstaat? Dan kun je jouw rolgordijn voorzien van een cassette. Een cassette om je rolgordijn zorgt voor net wat extra meer comfort, en zorgt er tevens voor dat jouw rolgordijn minder snel beschadigd, waardoor je langer van jouw rolgordijnen kunt profiteren!

Duurzame isolerende raamdecoratie

De thermische rolgordijnen van Smartblinds zijn duurzaam geproduceerd. Onze textielstoffen worden gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Daarnaast wordt er maar liefst 50% aan water en 50% aan energie bespaard tijdens het produceren van de stofweefsels. Daarom noemen we onze duurzame rolgordijnstoffen "Eco-Friendly". Alles op elkaar afgewogen heeft de productie van onze stoffen 30% minder impact op het milieu in vergelijking met de productie van conventionele stoffen. Naast onze eigen duurzaamheid, steunen we ook andere organisaties die samen met ons naar een betere wereld willen. Ontdek hoe Smartblinds bijdraagt aan een duurzamere wereld!

Slimme rolgordijnen op maat

De isolerende rolgordijnen van Smartblinds zijn eenvoudig en volledig op maat samen te stellen. Meet je rolgordijnen zelf in, en wij zorgen ervoor dat jouw rolgordijn perfect in of op jouw venster zal passen.

Wil jij een isolerend rolgordijn, maar twijfel je nog over de kleur? Door voorafgaand aan je bestelling gratis kleurstalen aan te vragen ben je altijd verzekerd van de juiste keuze! Heb je na het aanvragen van je kleurstalen nog steeds vragen of problemen? Ga dan in gesprek met één van onze adviseurs, door een adviesgesprek aan te vragen

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen