Search

Raamdecoratie voor een minimalistisch interieur

'Less is more'. Dat is waar het in de minimalistische woonstijl om draait. Het minimalisme kenmerkt zich door het gebruik van strakke, gestroomlijnde meubelstukken die als een harmonie in elkaar overvloeien. Om optimale rust en esthetiek uit te stralen, is het van belang dat ook de raamdecoratie past bij je minimalistische interieur. Daarom is het zaak te kiezen voor minimalistische raambekleding die naadloos aansluit op de rest van je interieur. Minimalistische raamdecoratie kun je herkennen door het strakke design, weinig toeters en bellen en het gebruik van rustgevende kleuren en tinten. Smartblinds vertelt je meer over het minimalistische interieur en hoe jij de raambekleding van Smartblinds perfect kunt toevoegen aan jouw minimalistische woning.

De minimalistische woonstijl

Een minimalistisch interieur straalt rust en luxe uit. Om deze 2 kernwaarden van het minimalisme na te streven, moet je niet al te veel verschillende kleuren in je interieur verwerken. Houd het bij een aantal basistinten zoals grijs, wit en zwart of antraciet. Dit zijn neutrale rustige kleuren die fris en rustig ogen. Door de zowel de vloer en je muren van één van deze tinten te voorzien heb je al een aardige basis staan voor jouw minimalistische woning.

Minimalistische meubels

In een minimalistisch interieur wordt zoals de naam al een beetje zegt minimaal gebruik gemaakt van meubels. Toeters en bellen, zoals bijzettafels en overige accessoires worden in deze stijl juist weggelaten. Er worden een aantal grote meubelstukken gekozen, in vergelijkbare tinten als de basistinten. De meubels in een minimalistisch interieur hebben vaak een moderne look met strakke afwerking.

minimalistisch interieur

Materiaalgebruik in een minimalistisch interieur

De materialen die veelal gebruikt worden in een minimalistisch interieur, stralen wederom luxe en rust uit. Daarom wordt gekozen voor het gebruik van glas, beton en metaal. Deze materialen worden strak afgewerkt en zijn makkelijk verkrijgbaar in de basistinten wit, zwart en grijs. Om de ruimte ook te voorzien van een warm en hartelijk gevoel, wordt gebruik gemaakt van stoffen zoals, linnen of wol. Dit gevoel kun je ook versterken, door het kiezen van de juiste minimalistische raamdecoratie.

minimalistische woonstijl

De juiste minimalistische raamdecoratie

Raambekleding kan je interieur maken of kraken. Afhankelijk van de rest van je interieur, kun je er voor kiezen om je raambekleding te laten overvloeien in de rest van je interieur. Heb je een andere woonstijl, zoals een landelijk interieur? Dan kun je ervoor kiezen om van je raamdecoratie een eyecatcher te maken. In de minimalistische woonstijl hebben we de voorkeur om de raambekleding in dezelfde kleur als de muren te kiezen. Zo krijg je een geheel wat rust en eenheid uitstraalt. Gelukkig heeft Smartblinds raambekleding in alle basistinten, waardoor jij je minimalistische plisségordijnen of rolgordijnen in iedere gewenste basistint kunt bestellen.

minimalistische raamdecoratie

Het voordeel van draadloze raambekleding

Een minimalistisch interieur vraagt om perfectie. Goede afwerking van meubels en eventuele accessoires is hierin erg belangrijk. Zichtbare stroomkabels en dergelijke zijn stoorzenders in een minimalistisch interieur. Gelukkig voor jou is de motor van Smartblinds draadloos, waardoor jij geen last zult hebben van zichtbare stroomkabels. Slechts 1-4 keer per jaar zal er voor een aantal uur even een USB-C kabel aan jouw raambekleding moeten hangen, om de motor weer voor lange tijd op te kunnen laden!

Onze tip

Twijfel je over welke soort raambekleding het best bij jouw minimalistische interieur past? Onze tip is: Rolgordijnen. Rolgordijnen stralen de meeste rust uit met hun strakke design en zorgen door hun stofdoek ook nog eens voor wat extra warmte in jouw woning! Ben je benieuwd naar andere interieurstijlen? Wij zetten de meest populaire interieurstijlen op een rij!

minimalistische rolgordijnen
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen