Search

Moderne raamdecoratie

Bij een gemoderniseerd huis hoort natuurlijk ook moderne raambekleding. Met strakke lijnen, simpele meubels en weinig poespas is de moderne woonstijl een veelvoorkomende stijl in het hedendaagse woningbeeld. Moderne raamdecoratie kan jouw interieur naar een hoger niveau tillen. Met de strakke en tijdloze uitstraling passen de Smartblinds slimme rolgordijnen bij elk modern interieur.

Kenmerken van een modern interieur

De moderne woonstijl wordt gekenmerkt door het minimalisme. In deze stijl kom je weinig accessoires tegen. De accessoires die er zijn, zijn vaak groot en opvallend. Hierbij kun je denken aan zwevende TV-meubels en wandplanken of een grote plant. Kleurgebruik in een modern interieur is vaak ook niet al te ingewikkeld. Vaak worden alleen de basiskleuren zwart, wit en grijs gebruikt. Af en toe is het mooi om een felle kleur te gebruiken, in de vorm van een kunstwerk of meubelstuk. Vaak wordt het moderne interieur gecombineerd met een andere woonstijl als landelijk of industrieel.

Moderne raambekleding
Moderne raambekleding

Smartblinds moderne raamdecoratie past perfect bij elke moderne wooninrichting. Maar wat maakt onze raambekleding nou zou modern? Niet alleen het uiterlijk en de uitstraling is volledig van deze tijd. Ook de besturing en het systeem van onze moderne raambekleding is zelfs klaar voor de toekomst. Het slimme systeem, ondersteund door Eve is te koppelen aan je smart home (bekijk de compatibiliteit van Smartblinds per smart home). Hierdoor krijg je naast de normale handmatige bediening nog 2 andere bedieningsopties. Je kunt nu namelijk ook je moderne raambekleding bedienen door middel van je smartphone of stem. Via je smartphone kun je je blinds eenvoudig naar de juiste hoogte slepen en met je stem kun je je slimme assistent de opdracht geven om dit voor je te doen. Super handig wanneer jij je handen vol hebt, of gewoon je telefoon even niet bij de hand hebt. Maar welke soorten moderne raamdecoratie heeft Smartblinds?

Moderne raambekleding
Moderne gordijnen met een elektrische gordijnrails

Met de elektrische gordijnrails tover jij je normale gordijnen om tot super moderne gordijnen. Vervang simpelweg je huidige gordijnrails voor de slimme gordijnrails van Smartblinds en de rest gaat vanzelf. De gordijnrails van Smartblinds is geschikt voor grote ramen. Hij kan namelijk tot wel 5,80 meter lang zijn. Hierdoor is hij enorm geschikt voor moderne gordijnen voor grote ramen, zoals de schuifpui. Moderne gordijnen op grote ramen zorgen voor een erg moderne look van je woning. Let thuis maar eens op hoeveel invloed de look van je gordijnen heeft op de rest van je interieur.

Je kunt er ook voor kiezen om je moderne gordijnen te combineren met een ander modern gordijn wat in je venster hangt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een modern rolgordijn?

Moderne gordijnen
Moderne rolgordijnen

Een vorm moderne raamdecoratie die goed te combineren is met moderne gordijnen voor grote ramen zijn moderne rolgordijnen. Moderne rolgordijnen zijn simpel, handig in gebruik en ogen zeer tijdloos. Dat wil zeggen dat ze eigenlijk in ieder interieur passen, zo ook een modern interieur. Moderne rolgordijnen van Smartblinds zijn voorzien van alle slimme voordelen en verkrijgbaar in 3 transparanties: Transparant, lichtdoorlatend en verduisterend. Zo is er altijd een geschikte transparantie voor iedere ruimte.

Moderne rolgordijnen
Moderne jaloezieën

Jaloezieën zijn misschien wel de populairste vorm van raamdecoratie op dit moment. Jaloezieën bestaan al jarenlang, maar inmiddels zijn ze er in verschillende vormen. Zo heb je moderne jaloezieën met een strakke look en retro jaloezieën met een wat verouderde look, ook wel vintage jaloezieën genoemd. Moderne jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo heb je moderne jaloezieën van hout, of moderne jaloezieën van bamboe. Bamboe is helemaal van deze tijd en wordt ook gezien als één van de materialen van de toekomst. Bamboe is namelijk makkelijk en snel te kweken waardoor het op een best duurzame manier geproduceerd kan worden. Al met al passen slimme jaloezieën dus perfect in een moderne woning.

moderne jaloezieën
Moderne plisségordijnen

Moderne plisségordijnen zijn net als jaloezieën een ontzettend populaire vorm van moderne raambekleding. Moderne plisségordijnen zijn niet alleen ontzettend stijlvol, maar ook nog eens super functioneel. Naast de slimme bedieningsmogelijkheden krijg je bij moderne plisségordijnen 2 verschillende opties: Top Down bediening, of Top Down Bottom Up bediening. Met deze 2e optie kun je aan beide kanten van je moderne plisségordijn licht doorlaten. De mogelijkheden met een Top Down Bottom Up plisségordijn zijn dus groot. Wist je dat je met moderne plisségordijnen ook nog eens energie en geld kunt besparen? De luchtholtes van de plisségordijnen zorgen ervoor dat koude lucht buiten blijft en de warme lucht lekker in huis. Andersom werkt dit principe in de zomer natuurlijk ook, wanneer de koele lucht juist het huis niet mag verlaten. Moderne raambekleding die bijdraagt aan energiebesparing, dat is toch helemaal van deze tijd!

moderne plisségordijnen

Moderniseren en automatiseren

Met de moderne raambekleding van Smartblinds ben je er zeker van dat jouw interieur de komende tijd helemaal bij de tijd is. Maar Smartblinds hebben naast hun moderne uitstraling nog een andere innovatieve skill. Je kunt de motoren van jouw moderne raambekleding namelijk toevoegen aan je smart home. In je smart home app, is het dan mogelijk om jouw moderne rolgordijnen of plisségordijnen te koppelen aan bijvoorbeeld je smart home verlichting, waardoor deze 2 apparaten met elkaar samenwerken. Dat is nog eens modern!

Moderne raambekleding op maat

Al onze moderne raamdecoratie is eenvoudig op maat te bestellen en thuis te installeren. Je kunt je moderne raambekleding zelfstandig inmeten. Smartblinds zorgt ervoor dat jouw slimme raamdecoratie op maat geproduceerd worden en perfect in jouw moderne interieur past. 

Toch liever eerst kijken welke kleur het beste bij jouw interieur past? Vraag dan een gratis stalenwaaier aan!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen