Search

Raamdecoratie met Apple HomeKit ondersteuning

Steeds meer consumenten zijn opzoek naar raamdecoratie die elektrisch te bedienen is via bijvoorbeeld je smartphone. Hier komen steeds meer aanbieders voor op de markt. Zo bestaat er raamdecoratie die je kan bedienen via een bluetooth verbinding of met bijvoorbeeld een afstandsbediening. Er zijn steeds meer opties, waardoor de keuze lastiger is. Onze Smartblinds werken goed samen met Apple HomeKit. Ben jij op zoek naar elektrische raamdecoratie die je kan bedienen via Apple HomeKit? Dan ben jij bij ons dus aan het juiste adres! Onze raamdecoratie is gemakkelijk te verbinden en besturen via Apple HomeKit. Wil jij weten hoe dit precies werkt? Ontdek het in onderstaand artikel!

Smartblinds

Allereerst willen we je kort uitleggen wat Smartblinds zijn. Smartblinds zijn elektrische raamoplossingen, zoals rolgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën die je kunt bedienen via je smartphone. Dit betekent dat jij niet meer handmatig je raamdecoratie open of dicht hoeft te doen, maar je ze eenvoudig aanstuurt via je smartphone. Hierdoor kan jij bijvoorbeeld vanaf je bank je rolgordijnen naar beneden doen als de zon in je ogen schijnt. Sleep je rolgordijn gemakkelijk naar het gewenste percentage via de woning app van Apple en je rolgordijn komt in beweging. HomeKit gordijnen bieden ultiem comfort en gemak in huis. Met name de gemakkelijke bediening is een voordeel van slimme raamdecoratie tegenover traditionele raamdecoratie.

Raamdecoratie Apple HomeKit
HomeKit ondersteuning

Onze producten werken op het Thread netwerk met Apple HomeKit. Dit betekent dat het een draadloos netwerk is. Wanneer je jouw Smartblinds op maat thuis ontvangt, hangt er een Apple HomeKit Setup-code aan de tassel. Deze heb je nodig om de verbinding met jouw Apple smart home tot stand te brengen. De eerste stap is om de Eve app te downloaden. Via deze app kan je jouw slimme HomeKit-gordijnen toevoegen aan de woning app van Apple. Wil jij weten hoe je jouw Smartblinds kan koppelen aan de Eve app? Bekijk dan deze korte video en ontdek hoe dit werkt.

Wanneer je jouw Smartblinds hebt gekoppeld aan de Eve app worden de Smartblinds direct toegevoegd in de woning app van Apple. Op deze manier tover je de slimme rolgordijnen om tot Apple HomeKit rolgordijnen. Vanaf nu kan het echte werk beginnen. Apple heeft namelijk vele mogelijkheden als het gaat om automatiseringen en bedieningsmogelijkheden. Dit geldt ook voor de bediening met Smartblinds.

Apple Homekit raamdecoratie
Smart hub van Apple

Wanneer je een smart hub in je woning hebt van Apple, zijn er heel veel extra mogelijkheden. Een smart hub is eigenlijk een centraal punt in je woning die alle smart home apparaten (via Thread) met elkaar verbindt. Bij een hub van Apple kan je denken aan een Apple HomePod (Mini). Ook de Apple TV 4K van de nieuwste generatie (WiFi + Ethernet) kan fungeren als een hub. Deze versie wordt namelijk ondersteund door Thread. Met een hub van Apple in huis kan jij je Smartblinds op meerdere manieren bedienen.

Homekit rolgordijn
Bedieningsmogelijkheden

Met een hub in huis van Apple heb je veel meer bedieningsmogelijkheden. Zo kan je jouw Smartblinds bedienen via Siri. Stel een spraakopdracht in en koppel er taken aan in de woning app van Apple. Wanneer jij de spraakopdracht uitspreekt worden de taken direct uitgevoerd. Daarnaast kan je automatiseringen instellen. Dit zijn slimme scènes waarbij je tijden kan instellen waardoor je HomeKit rolgordijn omhoog of omlaaggaat wanneer je wilt. Wil jij je raamdecoratie bedienen ook als je niet thuis bent? Wanner je een hub in huis hebt is dit mogelijk. Ben jij op vakantie en bang voor inbrekers? Met een hub in huis kan jij je Smartblinds aansturen zelfs als je niet thuis bent! Hierdoor lijkt jouw huis bewoond en is de kans op inbrekers een stuk kleiner.

Bediening Apple HomeKit gordijnen
Samenwerkingsmogelijkheden

Naast de handige bedieningsmogelijkheden die hierboven zijn verteld is het ook mogelijk om jouw Smartblinds samen te laten werken met andere slimme apparaten in huis. (Let op: deze apparaten moeten wel via Apple HomeKit werken) Zo is het mogelijk om voor een spraakopdracht meerdere apparaten te selecteren die tegelijkertijd een bepaalde taak moeten uitvoeren. Stel bijvoorbeeld bij de spraakopdracht "Hey Siri, goedemorgen" in dat je Apple Homekit rolgordijnen omhooggaan en je HomeKit thermostaat de verwarming aanzet. Selecteer de apparaten waarvan jij wilt dat ze een reactie uitvoeren. Zodra jij de spraakopdracht uitspreekt activeert jouw zelfgemaakte scène.

Apple Home

Benieuwd naar Smartblinds?

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar Smartblinds en wil je graag je Apple HomeKit gordijnen toevoegen aan je smart home? Wij hebben een groot aanbod raamdecoratie met Apple HomeKit ondersteuning dat niet kan wachten om in jouw huis te hangen! Heb je vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice via de telefoon, mail of onze live chat. Wil jij ons graag persoonlijk spreken? Plan dan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen