Search

Scandinavische raamdecoratie

De Scandinavische woonstijl is in de afgelopen jaren een behoorlijk populaire stijl geworden in de rest van Europa. Dat is niet gek. De kenmerken van een Scandinavisch interieur sluiten aan op de huidige trends en ontwikkelingen wat betreft interieur en wonen. We leggen je kort uit wat de Scandinavische stijl is en hoe je de slimme raamdecoratie van Smartblinds perfect als Scandinavische gordijnen kunt gebruiken.

Scandinavische stijl in een notendop

De Scandinavische stijl kenmerkt zich als een minimalistische en rustige stijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, lichte kleuren en tinten en strakke lijnen. Door het gebruik van weinig felle kleuren en geen grote eyecatchers, straalt het interieur eenvoud en eenheid uit. Perfect voor de persoon die houdt van een kalme en zachte omgeving in huis.

scandinavische gordijnen

Gordijnen in een Scandinavisch interieur

Een belangrijk element in het Scandinavische interieur zijn de gordijnen. Gordijnen hebben namelijk naast hun functionaliteit om licht buiten te houden of de inkijk van buiten naar binnen te blokkeren ook nog een belangrijke functie als decoratie in het interieur. Een goed gordijn kan de sfeer en stijl van een kamer compleet veranderen. Daarom is het belangrijk dat je voor jouw woning de juiste Scandinavische gordijnen kiest. Maar hoe vind je een passend gordijn?

gordijn Scandinavische stijl

1. Kleur

De eerste keus die je bij het selecteren van je Scandinavisch gordijn moet maken is de kleurkeuze. Zoals verteld doen lichte tinten en kleuren het erg goed in deze stijl. Een tint zoals wit, crème, beige of lichtgrijs past perfect in het Scandinavische kleurenpalet en zal het dus ook goed doen als kleur van jouw gordijn. Deze kleuren zorgen voor een frisse en heldere uitstraling van je gordijnen.

2. Materiaal

Het materiaal van je gordijnen is natuurlijk iets wat je in overweging moet nemen. Gordijnen zijn er in verschillende materialen zoals, linnen, polyester of wol. Deze materialen zijn voorbeelden van natuurlijk ogende materialen die erg goed passen bij het Scandinavisch wonen. Deze materialen hebben een rustieke en natuurlijke uitstraling, waarmee je het effect creëert waarbij je de natuur in huis haalt.

3. Stijl

Naast kleur en materiaal is het natuurlijk ook belangrijk welke soort gordijnen je kiest. Kortom, voor welke stijl kies je? In de Scandinavische stijl worden strakke lijnen en eenvoud gewaardeerd. Kies daarom voor gordijnen zonder al te veel tierlantijntjes. Ga voor strakke vormgeving en houd je bij de keuze van je raamdecoratie aan het streven naar eenvoud en minimalisme.

Slimme Scandinavische gordijnen

Het is natuurlijk ook mogelijk om je Scandinavische gordijnen bij Smartblinds te halen. Smartblinds heeft verschillende soorten raambekleding die allen zijn voorzien van een smart home motor, waardoor je jouw raamdecoratie met je smartphone kunt bedienen. De slimme raamdecoratie van Smartblinds voldoet aan de minimalistische en eenvoudigheid die het Scandinavisch interieur kenmerken.

gordijnen scandinavisch interieur
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen