Hoe kies je de juiste raamdecoratie transparantie

Elke ruimte is anders en vraagt om een andere lichtinval. Bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie is daarom de mate van transparantie van de stof erg belangrijk. Ga je bijvoorbeeld voor volledige verduistering, een bescheiden lichtdoorlatendheid of kies je voor volledig transparante rolgordijnen? In dit artikel kom je erachter welke mate van transparantie in je rolgordijn het beste bij je past.

Verschillende transparanties

De meeste soorten raamdecoratie zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten transparanties. Je hebt verduisterende rolgordijnen, lichtdoorlatende rolgordijnen en transparante rolgordijnen. Er is dus raamdecoratie voor iedereen en voor elke ruimte! Maar wat past het beste in je interieur of in de kamer die je van nieuwe raamdecoratie wilt voorzien? Lees de volgende alinea's voor alle informatie.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen wordt vaak gebruikt in slaapkamers. Het woord zegt het al: de kamer wordt verduisterd. Dit is ideaal als je 's morgens als het buiten al licht wordt nog even wilt doorslapen. Zo kun je altijd genieten van een goede nachtrust en geniet je tevens van een heerlijke mate van privacy.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende raamdecoratie filtert het licht in uw kamer. Het daglicht valt in zekere mate de ruimte binnen, maar blokkeert wel felle straling. Lichtdoorlatende gordijnen biedt ook de gewenste privacy in je woning. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je aan de straat woont en niet wilt dat iedereen naar binnen kan kijken, maar toch van het daglicht wilt profiteren.

Transparante rolgordijnen

Als je je ramen wilt decoreren, maar toch zicht wilt hebben op bijvoorbeeld de tuin, is transparante rolgordijnen de perfecte oplossing. Dit kan bijvoorbeeld heel mooi staan in de woonkamer. Het is een mooie aanvulling op je interieur. Ook zorgt het voor extra sfeer omdat het licht gefilterd wordt.

Raamdecoratie met meerdere transparantie mogelijkheden

Er zijn ook raamdecoraties met meerdere transparanties mogelijk. Met dit type kun je zelf bepalen hoeveel licht je doorlaat in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Dit type raamdecoratie is bijvoorbeeld verkrijgbaar in de vorm van jaloezieën of duo rolgordijnen.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Bijvoorbeeld hout, PVC of aluminium. De lamellen van een jaloezie kunnen worden gekanteld om de gewenste lichtinval in een bepaalde ruimte te realiseren. Zo bepaal je zelf hoeveel inkijk er is in uw woning en kun je op elk gewenst moment de privacy creëren die je wenst.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn wordt ook wel eens een dubbel rolgordijn genoemd. Deze naam heeft te maken met het feit dat een duo rolgordijn uit lagen stof bestaat. Door de lagen over of onder elkaar te schuiven bepaal je zelf hoeveel licht je in je kamer binnenlaat. Je kunt de stoflagen ook over elkaar heen schuiven als je meer privacy en verduistering in je woning wilt. In principe is het duo rolgordijn dus een soort verduisterend en transparant rolgordijn in één!

Op zoek naar nieuwe raamdecoratie? Bekijk ons aanbod elektrische rolgordijnen of duo rolgordijnen op onze site!