Slimme raamdecoratie

De meeste huizen in Nederland bestaan nog uit traditionele raamdecoratie. Toch komen er de laatste tijd steeds meer huizen waar slimme raamdecoratie in te vinden is. Velen zullen zich afvragen wat het verschil is tussen de twee varianten en waarom de ene variant zo veel meer comfort biedt dan de andere. Wij gaan je hier alles over vertellen!

Traditionele raamdecoratie

Bij traditionele raamdecoratie wordt bijvoorbeeld het rolgordijn met de hand bediend via een trekkoord. Dit betekent dat jij in de benen moet komen om het rolgordijn omhoog of omlaag te doen. Zo geldt dit ook voor gordijnen, die worden bij de traditionele variant ook met de hand bediend. Met traditionele raamdecoratie is niets mis, maar het comfort en gemak mist hier wel. Vooral nu er steeds meer smart homes zijn. Deze consumenten willen juist genieten van optimaal gemak en comfort, traditionele raamdecoratie past daar niet meer bij. Wil jij weten wat slimme raamdecoratie inhoudt? Lees dan verder.

Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie is raamdecoratie dat elektrisch te bedienen is. Zo kan slimme raamdecoratie bediend worden via jouw smartphone. Zelfs wanneer je niet thuis bent! Nog een voordeel is dat slimme raamdecoratie kan samenwerken met andere slimme apparaten in huis. In een smart home mag slimme raamdecoratie dan ook niet ontbreken. Daarnaast biedt slimme raamdecoratie ook veiligheid in huis. Zo kan je slimme scenes instellen waardoor je rolgordijnen automatisch omhoog en omlaaggaan. Wanneer er niemand thuis is blijft jouw huis in beweging. Ook zijn slimme rolgordijnen kind veilig. Door de elektrische bediening is er geen lang koord meer nodig, jouw kinderen kunnen hierdoor veilig spelen in huis en zullen niet verstrikt raken in een koord. Zowel traditionele als slimme raamdecoratie hebben beide hun pluspunten. Benieuwd naar de verschillen tussen de varianten? Lees dan snel verder!

Het verschil tussen traditionele en slimme raamdecoratie

Het grootste verschil tussen beide varianten zit hem in de bediening. Zoals hierboven al vermeld wordt de traditionele raamdecoratie met de hand bediend. In tegenstelling tot slimme raamdecoratie die elektrisch wordt bediend via een smartphone. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in het comfort en gemak. Slimme raamdecoratie biedt veel comfort en gemak door de elektrische bediening en de mogelijkheid tot het instellen van slimme scenes. Bovendien kan slimme raamdecoratie samenwerken met andere apparaten waardoor je van jouw huis een geheel smart home kan creëren. Slimme raamdecoratie biedt hierom meer comfort, gemak en plezier dan traditionele raamdecoratie. Twijfel jij nog over je keuze? Lees dan verder en kom achter alle mogelijkheden van slimme raamdecoratie!

Slimme raamdecoratie van Smartblinds

Bij Smartblinds hebben wij slimme rolgordijnen in ons assortiment. Vraag gratis stalen aan en bekijk welke stof en kleur bij jouw interieur passen. Twijfel je nog? Wij helpen je graag! Via een adviesgesprek krijg jij advies op maat door één van onze adviseurs!