De voordelen van slimme rolgordijnen

In de komende jaren zullen conventionele zonneschermen worden vervangen door slimme raamdecoratie. Dit is een geweldige ontwikkeling voor smart home-liefhebbers, want deze innovatieve vorm van zonwering heeft veel voordelen en biedt tal van mogelijkheden. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van slimme raamdecoratie en waarom deze functie uw dagelijks leven een beetje gemakkelijker zal maken.

Bedieningsmogelijkheden

Conventionele zonneschermen worden altijd met de hand bediend. De gebruiker wordt gedwongen de (duo)jaloezieën, lamellen, jaloezieën, plisségordijnen en duettes handmatig te bedienen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar ook moeite. Het is ongelooflijk handig om de raamdecoratie in uw huis op afstand te kunnen bedienen. U kunt ze bijvoorbeeld met uw stem bedienen wanneer u aan het koken bent, wanneer u uw handen vol hebt en de jaloezieën dus niet met de hand kunt bedienen. Op dat moment is het waanzinnig handig om de stand van uw zonneschermen te kunnen bepalen met een eenvoudig spraakcommando.

Slimme rolgordijnen geven je een goed gevoel als je op vakantie bent

Met slimme rolgordijnen kunnen de zonneschermen van overal worden bediend. Het is ook mogelijk ze te automatiseren. U kunt uw jaloezieën eenvoudig zo instellen dat ze op bepaalde tijden automatisch open of dicht gaan. Dit is zeer praktisch en waardevol als u voor langere tijd op vakantie bent maar niet wilt dat vreemden het weten. Van buitenaf lijkt het alsof u thuis bent en kunt u met een veilig gevoel van uw vakantie genieten.

Aanpassing aan weersomstandigheden

De term "slimme zonneschermen" zegt eigenlijk alles. Deze slimme zonweringen voor thuis zijn intelligent, wat betekent dat u ze zo kunt instellen dat ze bij verschillende weersomstandigheden vanzelf open of dicht gaan. U kunt dit bereiken door uw slimme rolgordijnen aan te sluiten op een slimme zonnesensor. Denk bijvoorbeeld aan specifieke instellingen voor zwak of sterk zonlicht. Als de zon schijnt, gaan de rolluiken automatisch dicht, en als het donker is, gaan ze open.

Bedienbaar voor iedereen

Het zonnescherm kan niet alleen door de eigenaar worden bediend. Slimme rolgordijnen zijn ook uitgerust met een trekfunctie die iedereen kan bedienen - net als een conventioneel zonnescherm. Dit betekent dat zelfs mensen zonder app of afstandsbediening, zoals babysitters of schoonmaakhulpen, de positie van uw slimme jaloezieën kunnen aanpassen.

Langere levensduur

Omdat u de raambekleding zelf nauwelijks hoeft aan te raken, gaan ze zeer lang mee. Slimme rolgordijnen bevatten geen koorden met lussen, zodat zelfs de kleinste gebruikers er veilig bij kunnen spelen.

Slimme raambekleding voor iedereen

Bij Smartblinds vindt je raamdecoratie die bij jou past. Bij ons vindt je alle vormen van slimme raamdecoratie. Denk aan slimme rolgordijnen, slimme plisségordijnen of slimme jaloezieën. Neem een kijkje in onze webshop, of bestel stalen om onze stoffen eens in het echt te ervaren!