De voordelen van slimme rolgordijnen

In de komende jaren zullen conventionele zonneschermen worden vervangen door slimme raamdecoratie. Dit is een geweldige ontwikkeling voor smart home-liefhebbers, want deze innovatieve vorm van zonwering heeft veel voordelen en biedt tal van mogelijkheden. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn van slimme raamdecoratie en waarom deze functie jouw dagelijks leven een beetje gemakkelijker zal maken.

Bedieningsmogelijkheden

Conventionele zonneschermen worden altijd met de hand bediend. De gebruiker wordt gedwongen de (duo)jaloezieën, lamellen, jaloezieën, plisségordijnen en duettes handmatig te bedienen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar ook moeite. Het is ongelooflijk handig om de raamdecoratie in je huis op afstand te kunnen bedienen. Je kunt ze bijvoorbeeld met je stem bedienen wanneer je aan het koken bent, wanneer je je handen vol hebt en de jaloezieën dus niet met de hand kunt bedienen. Op dat moment is het waanzinnig handig om de stand van je zonneschermen te kunnen bepalen met een eenvoudig spraakcommando.

Slimme rolgordijnen geven je een goed gevoel als je op vakantie bent

Met slimme rolgordijnen kunnen de zonneschermen van overal worden bediend. Het is ook mogelijk ze te automatiseren. Je kunt je jaloezieën eenvoudig zo instellen dat ze op bepaalde tijden automatisch open of dicht gaan. Dit is zeer praktisch en waardevol als je voor langere tijd op vakantie bent maar niet wilt dat vreemden het weten. Van buitenaf lijkt het alsof je thuis bent en kun je met een veilig gevoel van jouw vakantie genieten.

Aanpassing aan weersomstandigheden

De term "slimme zonneschermen" zegt eigenlijk alles. Deze slimme zonweringen voor thuis zijn smart, wat betekent dat je ze zo kunt instellen dat ze bij verschillende weersomstandigheden vanzelf open of dicht gaan. Je kunt dit bereiken door je slimme rolgordijnen aan te sluiten op een slimme zonnesensor. Denk bijvoorbeeld aan specifieke instellingen voor zwak of sterk zonlicht. Als de zon schijnt, gaan de rolluiken automatisch dicht, en als het donker is, gaan ze open. De slimme raambekleding van is erg handig om te gebruiken ter verbetering van de isolatie van je huis. Beschikkend over isolerende functies, zijn onze isolerende rolgordijnen en uiteraard ook de isolerende plisségordijnen erg effectief in het besparen van energie!

Bedienbaar voor iedereen

Het zonnescherm kan niet alleen door de eigenaar worden bediend. Slimme rolgordijnen zijn ook uitgerust met een trekfunctie die iedereen kan bedienen - net als een conventioneel zonnescherm. Dit betekent dat zelfs mensen zonder app of afstandsbediening, zoals babysitters of schoonmaakhulpen, de positie van je slimme jaloezieën kunnen aanpassen.

Langere levensduur

Omdat je de raambekleding zelf nauwelijks hoeft aan te raken, gaan ze zeer lang mee. Slimme rolgordijnen bevatten geen koorden met lussen, zodat zelfs de kleinste gebruikers er veilig bij kunnen spelen.

Slimme raambekleding voor iedereen

Bij Smartblinds vindt je raamdecoratie die bij jou past. Bij ons vindt je alle vormen van slimme raamdecoratie. Denk aan slimme rolgordijnen, slimme plisségordijnen of slimme jaloezieën. Neem een kijkje in onze webshop, of bestel gratis kleurstalen om onze stoffen eens in het echt te ervaren!