Voordelen slimme raamdecoratie

De komende jaren zal traditionele raamdecoratie plaats gaan maken voor slimme raamdecoratie. Een mooie ontwikkeling voor smart home liefhebbers aangezien deze innovatieve raambekleding veel voordelen kent en diverse mogelijkheden met zich meebrengt. In dit blog wordt er duidelijk wat de voordelen van slimme raamdecoratie zijn en waarom deze functie je dagelijks leven een stukje gemakkelijker maakt.

Bediening op afstand

Traditionele raamdecoratie wordt altijd bediend met de hand. De gebruiker is genoodzaakt om de (duo) rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen en duettes handmatig te bedienen. Dit kost niet alleen meer tijd, maar vereist ook inspanning. Op sommige momenten is het ontzettend nuttig als je de raamdecoratie in je huis op afstand kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan bediening met je stem terwijl je aan het koken bent. Je hebt je handen vol en bent niet in de gelegenheid om je rolgordijnen te laten zakken. Op zulke momenten is het heel erg fijn als je met een simpele spraakopdracht de stand van je raamdecoratie kunt wijzigen.

Met een veiliger gevoel op vakantie

Met slimme raamdecoratie is het mogelijk om overal waar je bent de raamdecoratie op afstand te bedienen. Ook is het mogelijk de bediening automatisch te laten plaatsvinden. Zo stel je eenvoudig in dat je blinds automatisch zakken of omhooggaan op specifieke tijdstippen. Erg praktisch en waardevol als je voor een langere tijd op vakantie gaat, maar dit niet aan wildvreemden wilt laten blijken. Zo denken inbrekers dat er iemand thuis is en kun je met een veilig gevoel genieten van je vakantie.

Instellen op weersomstandigheden

De naam ‘slimme raamdecoratie’ zegt het eigenlijk al. Deze smart home raambekleding is smart, wat betekent dat je kunt instellen dat de raamdecoratie bij verschillende weersomstandigheden zelf omhoog of omlaaggaan. Dit is mogelijk door je Smartblinds te koppelen met een smart zonnesensor. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde acties bij een sterke of juist een zwakke zonkracht. Als de zon vel schijnt gaan de blinds automatisch naar beneden en als het bewolkt is gaan de blinds automatisch omhoog.

Toegankelijk

De raamdecoratie is niet alleen te bedienen door de eigenaar zelf. De slimme raamdecoratie van Smartblinds is namelijk ook voorzien van een pull-functie die iedereen kan bedienen. Net als bij de gebruikelijke raamdecoratie. Dit houdt in dat ook mensen zonder de app of remote control, bijvoorbeeld een oppas of schoonmaakster, de stand van je slimme rolgordijnen kunnen aanpassen.

Lange levensduur

Omdat je de raambekleding nauwelijks nog zelf hoeft aan te raken gaat slimme raamdecoratie erg lang mee. De slimme raamdecoratie van Smartblinds bevat geen koorden, waardoor ook de kleinste gebruikers veilig kunnen rondspelen.

Slimme raamdecoratie voor iedereen

Bij Smartblinds vind je smart raamdecoratie voor iedereen. Ons aanbod bestaat uit elektrische rolgordijnen en duo rolgordijnen. Later voegen we hier ook plisségordijnen en jaloezieën aan toe. Neem een kijkje op onze site en ontdek welke raamdecoratie het best bij jou past!