Search

Warmtewerende raambekleding: Stijlvol en energiebesparend!

Met klimaatverandering en energiebesparing als trending topic, zijn de oplossingen tegen deze toenemende problemen erg wenselijk. Met steeds hetere zomers en strengere winters waarin de temperatuur flink kan dalen, stijgen 's zomers airco en ventileer kosten de pan uit, terwijl je in de winter de temperatuur in huis amper boven de 19°C kunt stoken zonder dat je flauwvalt van de energierekening! Tijd om te veranderen en te besparen. De isolerende raambekleding biedt oplossingen waarmee je jaarlijks flink wat geld kunt besparen op je energierekening, zonder dat je hoeft in te leveren op stijl. Wij leggen je uit wat warmtewerende raamdecoratie is en hoe slimme warmtewerende raambekleding jou kan helpen om beter om te gaan met de temperaturen binnen en buiten je huis.

De isolerende functie van warmtewerende raambekleding

Gemiddeld verlies je tot wel 37% van de warmte in huis via de ramen. Met de huidige energieprijzen, wil je natuurlijk het liefst dat dit getal zo ver mogelijk omlaag gaat. Om dit te bereiken, heeft Smartblinds hitte reflecterende raamdecoratie in verschillende vormen en soorten. Zo heb je normale verduisterende raambekleding, die in zekere zin al zonlicht en hitte buiten houdt in de zomer en 's winters er voor zorgt dat warmteverlies via de ramen wordt verkleind. Ook zijn er vormen van isolerende raambekleding, waarbij er in het ontwerp van de raamdecoratie is gefocust op de isolerende functies. Deze soorten raamdecoratie bevatten vaak een speciale coating, die zonlicht en warmte zo veel mogelijk reflecteert. Ook zorgt de coating ervoor dat warmte binnen in huis moeilijker door de ramen zijn weg naar buiten vind. Deze slimme toevoeging aan je raambekleding zorgt ervoor dat je jaarlijkse airco- en stookkosten een stuk lager uitvallen. We lichten je even toe welke warmtewerende raambekleding je in ons assortiment kunt vinden.

warmtewerende
    raambekleding

Warmtewerende raamdecoratie

Ga slim om met je warmtewerende raamdecoratie

Smartblinds zijn een unieke soort warmtewerende raambekleding. Je kunt namelijk nog slimmer omgaan met de temperatuur. Zo kun je de slimme raamdecoratie van Smartblinds koppelen aan bijvoorbeeld een slimme thermostaat, een slim weerstation of een slimme lichtsensor. We schetsen even een situatie waarbij jij wat stookkosten kunt besparen:

Het is winter. Het is koud buiten, maar de zon doet goed zijn best om de boel op te warmen. Jij hebt je warmtewerende jaloezieën verbonden met je slimme weerstation. Via de Apple HomeKit app kun je een trigger instellen, waarbij jouw rolgordijnen zich openen. Liggen de ramen van jouw woonkamer op het zuiden en schijnt de zon tussen 11:00 uur en 14:00 uur? Stel dan in dat wanneer dit het geval is jouw warmtewerende jaloezieën zich automatisch openen. Hierdoor kun je de lucht in huis een beetje opwarmen met zonlicht, waardoor je minder hoeft te stoken. Draait de zon verder, of wordt het bewolkt? Stel dan in dat je warmtewerende raamdecoratie zich weer automatisch sluit, zodat er geen warmte verloren gaat door jouw ramen.

warmte
    reflecterende raamdecoratie
Warmtewerende raamdecoratie is een upgrade van je isolatie!

In feite kun je jouw Smartblinds zien als een soort isolatie laag voor je ramen. De wanden en het dak van je huis zijn vaak goed geïsoleerd, waardoor warmte eigenlijk alleen binnen en buitenkomt via je ramen. Daarom is het zake om slim om te gaan met je Smartblinds. Zoals je hebt kunnen zien zijn warmtewerende plisségordijnen de beste optie om te kiezen als warmtewerende raambekleding. Dit komt doordat er in dubbele plissegordijnen een soort honingraatcellen ontstaan. In deze cellen verzamelt zich lucht. Deze lucht vormt als het ware een barrière tussen de buitenlucht en de lucht in jouw woning. De barrière zorgt ervoor dat er nog minder warmte verloren gaat in de winter en 's zomers juist de warme lucht wordt geblokkeerd. Naast plisségordijnen doen warmtewerende rolgordijnen en jaloezieën ook goed hun werk als warmtewerende raamdecoratie!

warmtewerende jaloezieën

Smartblinds: De beste raamdecoratie tegen warmte

Start ook met geld en energie besparen met het gebruik van slimme en warmtewerende raambekleding. De combinatie van isolerende functies en slim gebruik zorgen ervoor dat je jaarlijks een leuk bedrag bespaart, zonder dat je hiervoor hoeft in te leveren op stijl en kwaliteit. Wil je kijken hoe onze warmtewerende raambekleding er in het echt uit ziet? Vraag dan gratis kleurstalen aan! Binnen 2 werkdagen ontvang je de stoffen door de brievenbus. Heb je nog vragen over onze warmtewerende raamdecoratie of heb je hulp nodig? Join dan de chat, of plan een adviesgesprek in met één van onze experts!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen