Search

Hoe begin je een smart home?

Smart home is één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen jaren. Smart home is erg populair en er zijn steeds meer mensen die aan een smart home beginnen. Maar hoe maak je je huis slim? En waar moet je starten bij het beginnen van jouw smart home? Voordat we antwoord geven op deze vragen leggen we je eerst uit wat een smart home nu eigenlijk is.

Wat is een smart home?

In een smart home worden dagelijkse handelingen zoals bijvoorbeeld je koffiezetapparaat aanzetten, lampen aan- & uitzetten en het ’s ochtends en ’s avonds openen en sluiten van je raamdecoratie geautomatiseerd. In een smart home zijn alle apparaten voorzien van een slimme motor of andere slimme technieken. Hierdoor zijn de apparaten in staat om met elkaar te communiceren. Hierdoor ontstaan er allerlei geautomatiseerde verrichtingen, die jou als smart home beginner een hoop tijd besparen en veel gemak bezorgen. Naast gemak en tijdbesparing is een smart home energiezuiniger, wat zich resultaat in lagere kosten. Daarbovenop zorgen alle technische snufjes in een smart home ervoor dat je huis een stuk veiliger wordt! Maar hoe begin je je smart home?

Smart home beginner

Wat heb ik nodig om een smart home te beginnen?

Als smart home beginner komt het goed van pas als je al enige kennis van technologie en slimme apparaten hebt. Daarnaast heb je een smartphone nodig, die net als je slimme apparaten verbonden is met een sterk WiFi-netwerk. Vanuit hier kun je aan je smart home beginnen door nieuwe apparaten toe te voegen aan jouw slimme huis. Later lichten wij de meest toegankelijke en simpele smart home devices toe die jij als smart home beginner het makkelijkst toe kunt voegen.

De Hub van jouw smart home

Het bedienen van je smart home en alle slimme apparaten kan op verschillende manieren. Allereerst heb je je smartphone. Op je smartphone worden vaak apps aangeboden via waar jij je slimme apparaten kunt bedienen. Echter ben je niet altijd in de buurt van je telefoon. Hoe los je dit dan op?

Dan heb je de Hub. Een smart home Hub is eigenlijk het soort centrale punt van jouw slimme huis. De Hub is een slim apparaat waaraan jij al je smart home apparaten kunt koppelen. Hierdoor verandert jouw Hub in een soort afstandsbediening voor al jouw andere slimme apparaten. Vaak is de Hub een slimme speaker of smart TV. De Hub moet namelijk in staat zijn om spraakopdrachten op te kunnen nemen. De software van de Hub gaat vaak gepaard met een app voor je telefoon. In deze app kun jij al je andere slimme apparaten toevoegen, waardoor je de mogelijkheid krijgt om slimme scènes te maken, waarbij alle apparaten met elkaar samenwerken! De Apple HomePod Mini is een compacte slimme speaker die ook als Hub functioneert. Ideaal voor in de woonkamer, keuken, of andere ruimte in huis. Ontdek hoe de HomePod Mini samenwerkt met Smartblinds!

De smart home Hub
De voordelen van een slim huis

Het slim maken van je huis gaat gepaard met een aantal voordelige gevolgen. Natuurlijk zul je voor sommige apparaten een extra zakcentje neer moeten leggen, maar op de lange termijn zul je zien dat slimme apparaten jou geld zullen besparen. Een slimme thermostaat en slimme raamdecoratie kunnen bijvoorbeeld veel bijdragen aan kostenbesparing op jouw energierekening. Ook in het gebruik van de apparaten zelf zijn slimme apparaten vaak zuiniger dan normale apparaten.

Het veranderen van je huis in een slim huis zorgt er naast kostenbesparing ook voor dat jij en je huis een stuk veiliger zijn. Met slimme sensoren in en rondom huis en een slimme deurbel met camera ben jij altijd op de hoogte van wat er in en rondom jouw huis gebeurt.

Verder geniet je als smart home beginner van veel comfort en gebruiksgemak. Dagelijkse handelingen zijn jou niet langer tot last, maar worden geautomatiseerd. Hierdoor kun jij bijvoorbeeld 's ochtends net iets langer blijven liggen, terwijl jouw slimme koffiezetapparaat zichzelf alvast opwarmt.

Je huis slim maken

De beste apparaten om jouw smart home mee te beginnen

Zoals gezegd is het handig dat jij een je smart home een Hub hebt, zodat je ook over spraakbesturing beschikt. Een compacte speaker zoals de Apple HomePod Mini, andere slimme speakers of een Smart TV voldoen hieraan. Wanneer je een Hub hebt kun je starten met het toevoegen van de slimme apparaten die jij in huis hebt. Wanneer je nog op zoek bent naar de meest makkelijke en toegankelijke slimme apparaten raden wij de volgende 3 soorten smart home devices aan:

Slimme verlichting
Slimme verlichting

Slimme verlichting is één van de eerst soort in-huis elektra dat voorzien werd van smart home. Daarom is dit ook het makkelijkst om als smart home beginner toe te voegen. Verlichting is immers niet zo ingewikkeld. Slimme verlichting is er in vele soorten en prijzen. Let bij de aankoop van slimme verlichting dus goed op kwaliteit, compatibiliteit en functionaliteit.

Slimme thermostaat
Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis regelen waar je ook bent, op elk tijdstip. Een slimme thermostaat in huis zorgt voor een constant fijn woonklimaat met altijd een aangename temperatuur. Daarnaast zul je het gebruik van een slimme thermostaat in positieve zin terugzien op de energierekening

Slimme raamdecoratie
Slimme raamdecoratie

Slimme raamdecoratie heeft vele voordelen en is erg makkelijk te begrijpen als smart home beginner. Doordat je raamdecoratie ook beweegt wanneer je niet thuis bent, schrik je inbrekers af. Dit creëert een veilig gevoel. De slimme besturing van je raamdecoratie is mogelijk via je telefoon en spraakopdrachten. Slimme raamdecoratie is erg goed te combineren met andere smart home apparaten. Ontdek bijvoorbeeld hoe Smartblinds samenwerkt met de Eve Weather, het slimme weerstation!

 
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen