Search

Raamdecoratie voor een erker

Erkers. Je ziet ze overal. Niet zo gek, want ze zijn ontzettend populair in het hedendaagse woningbeeld. Erkers bestaan al sinds de middeleeuwen en hebben zich in de loop der tijd flink ontwikkeld. Traditioneel is een erker een halfronde verlenging van meestal de woonkamer. Het bijzondere van een erker is dat deze verlenging buiten de gevel van het huis ligt. Hierdoor ziet een erker eruit als een soort uitbouw. Tegenwoordig vind je erkers in alle soorten, vormen en maten. Vierkant, rechthoekig, ovaal of rond, helemaal van glas of met kleine vensterglazen met glas in lood venstertjes. Omdat erkers vaak wel uit grote raampartijen bestaan is raamdecoratie geen overbodige luxe. Slimme raamdecoratie van Smartblinds biedt jou een aantal voordelen als het gaat om stijl en energiebesparing! Smartblinds licht je in over de beste erker raamdecoratie!

Creëer sfeer in je erker

Erker raambekleding is onmisbaar. Gezien de vaak grote raampartijen van een erker zijn enige vorm van gordijnen een must om je privacy te behouden. Maar wat is nou de beste keus op het gebied van erker raambekleding? En welke mogelijkheden zijn er?

Smartblinds heeft raambekleding in verschillende soorten. Zo hebben we plisségordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en duo rolgordijnen die allen op maat te bestellen zijn. Daarnaast hebben we ook een elektrische gordijnrails waarmee je nog meer sfeer kunt aanbrengen in je erker. Iedere erker raamdecoratie heeft zijn eigen voordelen. Wat die voordelen zijn, dat zullen we je per soort erker raambekleding uitleggen.

raamdecoratie erker

Raamdecoratie erker: Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een veelgekozen vorm van erker raambekleding. Plisségordijnen zijn eenvoudig te bedienen en hebben zelfs de mogelijkheid om zowel boven als onder licht door te laten door de Top Down Bottom Up bediening. Hierdoor kun je veel lichtinval in jouw woonkamer en erker creëren waardoor de ruimte nog groter lijkt. Plisségordijnen in je erker dragen ook goed bij aan de isolatie van je huis. Door je woning uit te rusten met de isolerende plisségordijnen kun je jaarlijks honderden euro's besparen op je energierekening! Onze slimme plisségordijnen zijn gemaakt van 2 stofbanen die samen een honingraat patroon vormen. In deze honingraat verzamelt zich lucht, waardoor het voor de lucht in huis moeilijker wordt om het huis te verlaten en voor de buitenlucht lastiger om binnen te dringen. Dit principe werkt 's zomers doordat je slimme plisségordijnen de koele lucht binnenhouden en de warme lucht van buiten niet naar binnen kan. 's Winters werkt dit andersom doordat je erker raamdecoratie de koude lucht buiten houdt en de warme lucht van binnen ook binnen blijft. Hierdoor bespaar je 's zomers op airconditioning en hoef je 's winters minder stookkosten te betalen. Plisségordijnen als erker raambekleding is dus ten zeerste aan te bevelen.

plisségordijnen erker

Raamdecoratie erker: Jaloezieën

De volgende vorm van slimme erker raamdecoratie zijn de slimme jaloezieën van Smartblinds. Slimme jaloezieën zijn ontzettend stijlvol en geven een echte upgrade aan jouw interieur van je woonkamer en erker. Erker raamdecoratie moet functioneel zijn. Vaak bestaan erkers uit veel ramen. 4 verschillende jaloezieën met de hand omhoog takelen is natuurlijk geen pretje. Daarom is alle slimme raamdecoratie van Smartblinds voorzien van een slimme draadloze motor, die door een oplaadbare accu wordt aangedreven. Deze slimme motor kun je verbinden met je smart home. Door dit te doen krijg je naast handmatige bediening de volgende bedieningsopties:

jaloezie erker raamdecoratie

Spraakbediening

Door je erker raamdecoratie te verbinden aan je smart home, kun je je erker jaloezieën besturen met behulp van je slimme assistent. Zeg bijvoorbeeld tegen Siri ''Hey Siri, doe mijn jaloezieën in de erker omlaag''. Je slimme assistent zal zich geen moment bedenken en jouw raambekleding van je erker komt in beweging.

Smartphone bediening

Je kunt je slimme erker raambekleding ook bedienen met je smartphone. Via je smart home app zoals bijvoorbeeld Apple HomeKit of Google Home kun je eenvoudig je jaloezieën openen en sluiten en omhoog en omlaag bewegen.

bedieningsopties

Raamdecoratie erker: Rolgordijnen

Slimme rolgordijnen zijn eigenlijk de standaard raamdecoratie voor een erker. Rolgordijnen hebben een eenvoudige uitstraling, zijn super praktisch en functioneel. Daarom zijn ze ook perfect als raamdecoratie voor een erker. Slimme rolgordijnen van Smartblinds zijn er in verschillende transparanties. Zo heb je verduisterende, lichtdoorlatende en transparante rolgordijnen. Door het ruime assortiment is er altijd een geschikte soort slimme rolgordijnen voor jouw erker. Ook slimme rolgordijnen zijn isolerend. Net als bij onze plisségordijnen zijn onze rolgordijnen zonwerend. Zeker in de zomer is dit super handig. Hierdoor voorkom je dat het 's zomers in huis een sauna wordt, maar hou je de hitte lekker buiten. Smartblinds heeft ook slimme duo rolgordijnen. Dit zijn rolgordijnen voorzien van een dubbele stofbaan, die horizontaal om en om bestaan uit stoffen banen en transparante banen. Hierdoor kun je nog meer spelen met het inkomende daglicht in je erker.

rolgordijnen erker

Elektrische gordijnrails

Mocht je je slimme erker raambekleding in je venster willen combineren met normale gordijnen is dit natuurlijk ook een mooie optie. Smartblinds heeft namelijk een elektrische gordijnrails die je net als de rest van je erker raambekleding kunt koppelen aan je smart home. Hierdoor bedien je alle raambekleding in je erker in harmonie wat een ontzettend gave smart home ervaring geeft. Door je slimme raambekleding ook nog eens te koppelen met andere smart home apparaten in huis krijg je gehele smart home automatiseringen in huis! Smartblinds heeft een lijstje gemaakt met producten die samenwerken met Smartblinds!

Hulp bij de keuze van jouw erker raamdecoratie

We snappen dat je het lastig vindt om de juiste keuze te maken qua erker raamdecoratie. Deze vele verschillende opties in kleur en soort gordijn geven je keuzestress. De experts van Smartblinds staan voor jou klaar om jou ervan te verzekeren dat je straks optimaal kunt relaxen in jouw erker met de perfecte raamdecoratie. Erkers zijn er immers voor gemaakt om in te relaxen!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen