Search

Slimme vitrage

Vitrages worden al jaar en dag gebruikt voor verschillende redenen. Voor de één zijn vitrages puur decoratief, de ander gebruikt zijn vitrages om het zicht te blokkeren of het zonlicht te dempen. Tegenwoordig zijn er ook nieuwe technologieën ontwikkeld waarmee jij je vitrages kunt veranderen in slimme vitrages. Hoe je dat doen, gaan we je uitleggen. Het enige wat jij nodig hebt, is een elektrische gordijnrail van Smartblinds!

De kenmerken van een vitrage
Vitrages zijn over het algemeen gordijnen gemaakt van dunnere, veelal transparante stoffen. Veel vitrages kun je dus doorheen kijken, maar in een enkel geval kom je een vitrage tegen waar je niet zomaar doorheen kan kijken. Dit lijken meer inbetween gordijnen in plaats van vitrages, dus voor de duidelijkheid bedoelen we met vitrages dunne en doorzichtige gordijnen. Vitrages worden door sommigen als ouderwets beschouwd, maar tegenwoordig komen vitrages ook steeds vaker terug in moderne interieurs zoals bijvoorbeeld in een Scandinavisch interieur of de japandi stijl.
Slimme vitrage Slimme vitrage
Upgrade naar een slimme vitrage
Door alle slimme technologieën die worden ontwikkelt is het nu ook mogelijk om je vitrage om te toveren in een slimme vitrage die je via je telefoon kunt bedienen. Dit doe je met behulp van een elektrische gordijnrails van Smartblinds. Deze handige rails kun je eenvoudig installeren, waardoor je binnen no-time kunt genieten van de slimme voordelen van je slimme vitrages. De motor van de rails bevindt zich aan de zijkant van je rails, en kun je verstoppen achter je vitrage, waardoor die niet te zien is en waardoor het dus een doodnormale gordijnrails lijkt. Niets is minder waar!
elektrische vitrage elektrische vitrage
Hoe bedien je je slimme vitrage?

De elektrische gordijnrails heeft verschillende bedieningsopties, waardoor jij je elektrische vitrage op verschillende manieren kunt bedienen. We lichten je de 3 belangrijkste bedieningsmogelijkheden even toe:

Telefoon

Bedien je vitrages met je telefoon. Dit doe je heel simpel door je slimme gordijnrail te koppelen door via de MotionBlinds Bluetooth app de QR-code op de motor van je rail te scannen. Volg vervolgens de stappen in de app en je kunt starten met het bedienen van je vitrages met een vingerveeg!

Automatiseren & Spraakopdrachten

Om je slimme vitrage te automatiseren heb je voor nu nog het gebruik van de MotionBlinds Wi-Fi bridge nodig. Via de bridge kun je jouw slimme vitrage koppelen aan je smart home, zodat je aan de slag kunt gaan met het toevoegen van je vitrages aan scènes en automatiseringen, waardoor je vitrages automatisch openen en sluiten. Koppel je jouw vitrages aan een smart home platform dat over een slimme assistent beschikt? Dan wordt het ook mogelijk om jouw vitrages aan te sturen met je stem! Geef je slimme assistent een spraakopdracht en je vitrage zal deze opdracht uitvoeren.

Handmatig

Uiteraard is het ook nog steeds mogelijk om je elektrische vitrage handmatig in beweging te zetten. Dit kan heel makkelijk en er is weinig kracht voor nodig. Het enige wat je hoeft te doen is je vitrage een klein rukje geven in de goede richting. Vervolgens beweegt de vitrage die richting in. Geef wederom een rukje aan je vitrage om hem tot stilstand te laten komen.

kant en klare vitrage kant en klare vitrage
Stel jouw kant en klare vitrage rail samen
De slimme gordijnrail voor jouw vitrage rail kun je eenvoudig op maat en volledig naar jouw wens samenstellen. Wij zorgen ervoor dat jouw kant en klare vitrage rail binnen 15 werkdagen bij je thuis wordt afgeleverd, zodat jij direct kunt genieten van je slimme vitrages! De elektrische rail voor je vitrage is samen te stellen tot een breedte van maar liefst 580cm en je kunt zelf kiezen waar de sluiting van je vitrage zit. Let op: De rail is alleen geschikt voor wavegordijnen en plooigordijnen.
vitrage rails vitrage rails
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen