Search
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder
product mobile gallery placeholder

Spare plisségordijn handbediend

Voor ramen waar plisségordijnen nodig zijn maar waarbij het gebruik niet frequent is, bieden we ook handbediende plisségordijnen aan. Zo kun je voor deze ramen toch genieten van dezelfde stijlvolle plisségordijnen van Smartblinds, maar dan met een kettingbediend systeem in plaats van een motor met koord.

Breedte (in cm)
Hoogte (in cm)
Bereken prijs
 
Kies Klarna bij het afrekenen en betaal later zonder rente.
Product met motor? Gratis oplaadkabel bij je bestelling!
Gratis verzending van alle bestellingen
Eenvoudig & snel te installeren
Beoordeeld met een 4.4/5
Staal Aanvragen
Gratis Staal Aanvragen

Onze producten worden volledig op maat gemaakt. Vul de gewenste breedte en hoogte van je plisségordijn in en wij regelen de rest. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele marges, die calculeren wij zelf in. Let op! Voor je begint met meten, let op eventuele obstakels zoals deur- en/of raambeslag dat uitsteekt, verwarmingsbuizen of naar binnen draaiende deuren en ramen.

Weten hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies!

 1. Optie A: Afmetingen bepalen voor montage in het venster
  Meet de breedte aan de bovenkant van het venster en meet de hoogte in het midden van het venster. Let op! Wij leveren het plisségordijn met een reductie van 3 mm aan beide kanten. Geef de exacte maat van je venster aan en wij zorgen ervoor dat het plisségordijn daar precies tussen valt. Doe dus geen reducties! Houd daarnaast rekening met een systeemhoogte van 10 cm i.v.m. eventuele obstakels zoals naar binnen draaiende deuren en ramen.
 2. Optie B: Afmetingen bepalen voor montage op het venster
  Meet de breedte en hoogte van het venster, met een kleine overlap. Wij adviseren een overlap van 5 cm aan beide zijkanten. Tel dus in totaal 10 cm op bij de breedtemaat. Om de hoogte te bepalen, tel je de pakkethoogte van je plisségordijn (zie tabel hieronder) bij de hoogte van je venster op. Wil je dat het plisségordijn aan de onderkant verder doorloopt? Bepaal dan zelf hoeveel extra centimeters je in de hoogte wilt.

Je kunt kiezen om je plisségordijn in het venster of op het venster te monteren:

 1. In het venster
  Als je het plisségordijn in het venster hangt, is het gemonteerd tussen de muren van je raamvenster. Bij deze keuze, leveren wij je plisségordijn daarom met een reductie van 3 mm aan beide kanten.
 2. Op het venster
  Als je het plisségordijn op het venster hangt, is het gemonteerd op de muur en komt het over het venster te hangen met overlap aan beide zijdes

Meer weten over hoe je moet inmeten? Bekijk onze inmeetinstructies hier

Door een kettingzijde te kiezen bepaal je aan welke kant je je Smartblinds wilt bedienen. Kies je voor links, dan bevindt de ketting zich aan de linkerzijde van het product. Wil je dat dit aan de rechterzijde zit? Kies dan voor rechts.

Hier kun je een referentie voor je samengestelde Smartblind invullen. Zo weet je straks precies welk product voor welk venster in je huis is!

Als je op zoek bent naar raambekleding is het belangrijk vooraf te bepalen welke transparantie je wilt in bepaalde ruimtes. In slaapkamers is bijvoorbeeld meer verduistering gebruikelijk dan in de woonkamer. De stoffen van Smartblinds zijn onder te verdelen in drie verschillende transparanties:

Verduisterend

Lichtdoorlatendheid: geen – Licht van buiten wordt volledig tegengehouden en krijgt niet de mogelijkheid ruimtes te verlichten.

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatendheid: beperkt – Licht van buiten wordt belemmerd, maar niet volledig geblokkeerd.

Transparant

Lichtdoorlatendheid: volledig – Licht van buiten vindt haar weg naar binnen, maar de stof biedt wel de gewenste privacy.

Je raambekleding moet natuurlijk passen bij je interieur. De kleur en uitstraling van stoffen en materialen kan vanaf een beeldscherm, of door verschil in lichtdoorlatendheid, soms afwijken van de realiteit. We raden het dan ook altijd aan vooraf gratis stofstalen aan te vragen, zodat je de stof(kleur) in het echt kunt beoordelen!

Onze systemen zijn in twee maten verkrijgbaar, namelijk klein en groot. Het kleine systeem is geschikt voor rolgordijnen van klein tot gemiddeld formaat. Bij grote formaten rolgordijnen is enkel een groot systeem mogelijk. Ons advies is om te beginnen met het samenstellen van het rolgordijn voor je grootste venster in huis. Als blijkt dat je voor dit rolgordijn enkel een groot systeem kunt kiezen, raden we het aan dit voor de rest van je Smartblinds ook te doen. Op deze manier voorkom je dat je meerdere Smartblinds in huis hebt hangen met afwijkende systemen. Is je grootste product ook geschikt voor een klein systeem? Kies dan zelf de systeemgrootte die jij het mooist vindt.

Hieronder vind je de systeemhoogte van de verschillende systemen, zodat je hier rekening mee kunt houden bij het bestellen. Monteer je jouw product in het venster, maar heb je een raam welke naar binnen openslaat? Dan kun je hiermee controleren of je hiervoor genoeg ruimte hebt.

Let op: Onderstaande afmetingen zijn van gemotoriseerde systemen. Klik hier op de link voor de afmetingen van onze kettingbediende systemen.

Afmetingen kettingbediende systemenAfmetingen zijsteunen systeem klein:

Afmetingen zijsteunen systeem groot:

Afmetingen cassette systeem klein:

Afmetingen cassette systeem groot:

Bij het samenstellen van je plisségordijnen heb je bij Smartblinds de keuze uit twee verschillende type systemen:

Top down:

Top down & Bottom up:

 

Handbediend product aan je bestelling toevoegen? Neem dan contact op met onze klantenservice!

Onze systemen zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, antraciet en zwart.

Kleurinformatie:

 • Wit = RAL 9003
 • Grijs = RAL 7004
 • Antraciet = RAL 7016
 • Zwart = RAL 9011

Voor de honingraatstructuur van je plisségordijnen heb je de keuze uit 25 mm en 45 mm. De 25 mm honingraat is over het algemeen voor alle ramen geschikt. De 45 mm variant is vooral voor enorm grote een populaire keuze. Weet je niet zeker welke structuur voor jou de beste keuze is? Vraag dan onze gratis stofstalen aan om ze bij je thuis te kunnen beoordelen. Graag advies ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op!

Details
systemen

Waarom kettingbediende plisségordijnen?

Natuurlijk kan het voorkomen dat je een raam hebt dat wel de behoefte aan een plisségordijn heeft, maar waarbij dagelijks openen en sluiten niet noodzakelijk is. Omdat het plisségordijn niet frequent wordt geopend of gesloten, is een motor op deze plek niet nodig. Om die reden heeft Smartblinds kettingbediende plisségordijnen geïntroduceerd. Op deze manier kun je ramen voorzien van een plisségordijn in de stijl van de slimme plisségordijnen van Smartblinds, maar dan zonder motor.

Het kan ook voorkomen dat je een klein raam hebt waarbij een slim plisségordijn te groot is. Bij een elektrisch plisségordijn is de minimale breedte om een motor te kunnen installeren namelijk 61 centimeter. Ook voor ramen met een breedte van minder dan 61 centimeter kun je kiezen voor een kettingbediend plisségordijn van Smartblinds. Zo kun je al je ramen voorzien van dezelfde plisségordijnstof en hoef je niet in te leveren op stijl.

handbediend plisségordijn

Specificaties & productinformatie

Collectie: Spare
Materiaal: 100% Polyester (PES)
Transparantie(s): Keuze uit lichtdoorlatend of verduisterend
Kenmerken: Basic non-woven HoneyCell stof
Structuur: Non-woven
Honingraatstructuur: Keuze uit 25 mm of 45 mm
Dikte stof: 0,18 - 0,21 mm
Vlamwerend: Nee
Waterproof: Nee
Schoonmaak: Ja (vochtige doek)
Duurzaam (gerecycled): Nee
OkoeTex keurmerk: Ja
Verpakking: Bij elke bestelling wordt een instructiehandleiding meegeleverd
Garantie systeem: 2 jaar

Stof

De Spare collectie is gemaakt van polyester en heeft een honingraatstructuur. De verduisterende variant van de collectie beschikt over een reflecterende witte achterzijde en heeft daardoor een extra sterke isolerende werking. De collectie bestaat uit vijf verschillende kleuren en is zowel te kiezen als lichtdoorlatend of verduisterend. Ook kun je kiezen tussen een honingraatstructuur van 25 mm of 45 mm. De celstructuur van 25 mm ziet er verfijnd en klassiek uit en wordt meestal toegepast op kleinere ramen. Tot slot is de stof eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek of spons.

Product

Smartblinds zijn eenvoudig te monteren en je installeert ze binnen een minuut! Met de meegeleverde installatiehandleiding heb jij binnen een handomdraai je plisségordijnen hangen.

Pakkethoogte

De pakkethoogte van de stof is afhankelijk van de hoogte van het plisségordijn (lees meer). De hoogte van het systeem staat wel vast, deze vind je hieronder.

Systeemafmetingen Top Down

De afmeting van het ophangsysteem van een kettingbediend plisségordijn is 4 centimeter hoog en 5 centimeter diep.

Meten & Monteren

Het inmeten en monteren van je kettingbediende plisségordijnen is een fluitje van een cent! Bekijk onze meetinstructies en montagehandleidingen hieronder. Graag persoonlijk advies ontvangen? Gebruik de chat of plan een gratis adviesgesprek met één van onze adviseurs!

Meten

Meetinstructie: Meetinstructie plisségordijn.pdf

Monteren

Montagehandleiding Top Down systeem: Plisségordijn TD.pdf

Montagehandleiding Top Down Bottom Up systeem: Plisségordijn TDBU.pdf

Programmeren

Bij je bestelling wordt een handige gebruikershandleiding meegeleverd. Deze handleiding bekijk je hier online. In deze handleiding lees je hoe je eenvoudig je blinds activeert, indien nodig begin- en eindposities wijzigt en een eventuele afstandsbediening koppelt.

Heb je per ongeluk een meetfout gemaakt en dus een niet-passend product ontvangen? Geen paniek! Van ons krijg je gewoon gratis een nieuw product opgestuurd. Lees hier de bijbehorende voorwaarden.