Waarom slim wonen steeds populairder wordt

Domotica is een begrip wat je misschien bekend voor komt. Het fenomeen maakt ook een enorme opmars in ons land. Domotica wordt ook wel huisautomatisatie genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat je woning slimmer wordt. Dagelijkse apparaten worden steeds makkelijker bedienbaar door een mix van technologie. Er wordt ook steeds meer gedacht aan de veiligheid en de energiebesparing van de bewoners. Kortom, slim wonen wordt steeds populairder in ons land en dit is waarom:

Smart wonen verhoogt je comfort

Slim wonen wordt steeds populairder omdat steeds meer mensen opzoek zijn naar een comfortabel huis. Je kent het gevoel vast wel: je komt bijvoorbeeld thuis van een lange dag werk en je bent nog te moe om je raamdecoratie omhoog of omlaag te doen. Dit resulteert in veel meer mensen die opzoek gaan naar een slimmere optie. Wat als de gordijnen of rolgordijnen automatisch dichtgaan? Dat klinkt voor veel mensen als muziek in de oren. Ook kan je veel slimme apparaten bedienen met je stem. Zo kan je ook met je handen vol veel apparaten op afstand bedienen.

Maar dit zijn slechts twee van de vele voordelen van hoe domotica je leven kan verbeteren. Je kan nu ook veel dingen met je smartphone bedienen. Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een of meerdere smartphones thuis. Ze zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Hier spelen veel slimme apparaten ook op in. Je kan veel apparaten bedienen met een eenvoudige app op je telefoon. Zo hoef je nooit meer opzoek naar een afstandsbediening en heb jij alle mogelijkheden van bediening altijd in je broekzak!

Smart home verhoogt je veiligheid

Veiligheid is tegenwoordig ook van groot belang. Met geautomatiseerde huizen optimaliseer je de beveiliging in en rond je huis ook enorm. En je hoeft hier niet eens technisch voor te zijn! Er bestaan namelijk genoeg slimme beveiligingscamera’s die je eenvoudig aan je telefoon kan koppelen. Ook bestaan er ook veel slimme bewegingssensoren die alle vreemde bewegingen detecteren. Maar je kan nu ook bijvoorbeeld met een veiliger gevoel op vakantie door slimme raamdecoratie. Je kan namelijk vanaf je vakantiebestemming alle gordijnen of rolgordijnen in huis bedienen. Zo denkt iedereen dat er iemand in huis is omdat de gordijnen open en dicht gaan. Zo blijven inbrekers ook vaker op afstand!

Toegankelijk voor iedereen

Veel technische apparaten worden niet direct met oudere mensen gelinkt. Maar toch zijn geautomatiseerde woningen voor die doelgroep ook heel interessant. Mensen die ouder zijn hebben vaak al moeite om huishoudelijke taken bij te houden. Ook daar zijn elektrische rolluiken met bijvoorbeeld een zonnesensor superhandig voor. Deze sensoren houden de hele dag de sterkte van de zon in huis in de gaten. Als de zon te fel in huis schijnt worden sluiten de luiken automatisch maar ook met bewolking gaan ze automatisch naar beneden. Maar slimme apparaten houden ook rekening met de kleinste gebruikers. Slimme raamdecoratie is zo ontwikkeld dat er geen lange draden of losse onderdelen van pas moeten komen. Zo kun je ook de jongste kinderen met een gerust hart overal laten spelen!

Ben jij van plan slim te gaan wonen of wil je je smart home upgraden met slimme raamdecoratie? Neem dan een kijkje in onze shop! Ons aanbod bestaat uit elektrische rolgordijnen, duo rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. Daarnaast heeft Smartblinds ook een elektrische gordijnrails. Met deze gordijnrails kun je jouw gordijnen omtoveren tot slimme gordijnen. Super handig, want zo kun jij gewoon je huidige gordijnen laten hangen!