Search

Alles over plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ontzettend veelzijdig en passen bijna overal in je huis. De plisségordijnen van Smartblinds zijn in verschillende soorten, maten en transparanties op maat te maken. Op deze pagina gaan we je alles vertellen over plisségordijnen. We laten je alle mogelijkheden zien, vertellen waar je op moet letten bij het kopen van een plisségordijn en zorgen dat jij het juiste plisségordijn in huis haalt!!

Inhoudsopgave

Welke soorten plisségordijnen zijn er?

Uit welke stoffen kan je kiezen?

Welke kleuren plisségordijnen zijn er?

Top Down of Top Down Bottom Up?

De grootte van de cel

Hoe laad je het plisségordijn op?

Hoe meet je jouw plisségordijn in?

Hoe installeer je het plisségordijn?

Welke soorten plisségordijnen zijn er?

lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen

Lichtdoorlatende plisségordijnen laten zoals ze zeggen veel natuurlijk licht door en zijn gemaakt van polyester. De achterkant van het plisségordijn, wat je dus ziet als je via het raam naar binnen probeert te kijken, is altijd wit. Wit reflecteert in tegenstelling tot zwart veel licht en warmte, waardoor je een soort warmtewerend effect krijgt. Daarom worden lichtdoorlatende plisségordijnen ook wel 'warmtewerende plisségordijnen' genoemd. Een lichtdoorlatend plisségordijn is de ideale combinatie tussen een sfeervol gordijn dat genoeg licht doorlaat, maar toch de energiebesparende voordelen van een honingraat plisségordijn heeft.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende plisségordijnen

Verduisterende plisségordijnen zijn speciaal. Het zijn namelijk de meest isolerende gordijnen die er bestaan. Van de buitenkant lijkt het honingraat plisségordijn hetzelfde als een 'normaal' plisségordijn. Waar een verduisterende plissé zijn verschil maakt, is de binnenkant van de honingraatcel. Aan de binnenkant van een verduisterend plisségordijn zit een aluminium coating. Deze coating zorgt dat lucht in de honingraatcel wordt vastgehouden, waardoor lucht van buiten en lucht van binnen zich zo min mogelijk via het raam kan verplaatsen. Dit is een isolerend effect, wat ook de reden is waarom deze plisségordijnen ook wel 'isolerende plisségordijnen' worden genoemd.

Welke stoffen kun je uit kiezen?
De elektrische plisségordijnen van Smartblinds zijn op dit moment verkrijgbaar in 1 stof. Dit is de Spare-collectie. De naam Spare staat voor de energiebesparende functies die het plisségordijn heeft. De stof zelf is gemaakt van polyester. Als het ware zijn plisségordijnen 2 zigzaggende stofbanen die in het midden aan elkaar zijn bevestigt, waardoor er een zeshoekige ruimte in het midden ontstaat: de honingraatcel. Er bestaan ook plisségordijnen met een enkele stofbaan. Bij Smartblinds staan we voor kwaliteit en functionaliteit. Daarom hebben wij alleen dubbele plisségordijnen in ons assortiment. Om de stoffen zelf eens goed te bekijken, kun je ze gratis bij je thuis laten bezorgen. Via onze gratis kleurstalen service, kun je de stoffen en kleuren die jou mooi lijken selecteren en gratis en voor niet bij je thuis laten bezorgen. Zo kun je thuis de stoffen aanvoelen en de juiste keus maken.
plisségordijn stalen plisségordijn stalen
Top Down, of Top Down Bottom Up?
Een plisségordijn is er in 2 verschillende opties. Bij het samenstellen van je plisségordijnen kun je kiezen uit 2 soorten bediening. De basis bediening is de 'Top Down' bediening. Hiermee installeer je jouw plisségordijn aan de bovenkant van je raam en kun je het net als een rolgordijn naar beneden en weer naar boven laten zakken. Dit is super makkelijk en voldoet voor veel mensen aan de behoeften voor een plisségordijn.

Top Down Bottom Up is een nieuwe bedieningsvorm die uniek is voor plisségordijnen. Bij deze bediening kun je niet alleen de onderkant van je plissé laten zakken, maar ook de bovenkant! Zo kun je dus zowel aan de bovenkant als onderkant van je gordijn licht doorlaten, wat kan zorgen voor leuke licht effecten en een aangename sfeer. Je ziet deze bedieningsvorm veel voorkomen in de woonkamer.
TDBU plisségordijn TDBU plisségordijn
De grootte van je honingraatcel
De plisségordijnen van Smartblinds zijn in 2 verschillende variaties te bestellen. De variatie zit hem in de grootte van de honingraatcel. Allereerst heb je de klassieke plissé, die een honingraat heeft met een doorsnede van 25 millimeter. Dit zijn kleine, stijlvolle cellen die je in de meeste huizen ziet. Bij Smartblinds heb je ook de optie om voor de 45 millimeter cel te kiezen. Deze cellen zijn beduidend groter en creëren ook een heel ander effect met het reliëf van het gordijn. Om te beoordelen welke variatie het beste bij jouw raam en interieur past, raden we je aan je kleurstalen in de 2 variaties te bestellen, zodat je goed kan vergelijken.
honingraat plisségordijn honingraat plisségordijn
Hoe laad je een plisségordijn van Smartblinds op?
Opladen van je gemotoriseerde plisségordijnen is kinderlijk eenvoudig. Met de meegeleverde USB-C kabel heb je jouw plisségordijn binnen 8 uur weer volledig opgeladen, en is jouw plissé weer klaar om voor lange tijd jou te voorzien van al zijn elektrische en smart home gebruiksgemakken. De motor van je plissé kun je zoals gezegd opladen met een USB-C kabel, die je gratis bij je bestelling meegeleverd krijgt. De oplaad poort van de motor bevindt zich aan de kant waar jij de motorzijde kiest.
plisségordijn motor plisségordijn motor
Meet je plisségordijnen zelfstandig in je raam
Het inmeten van je plisségordijnen is kun je helemaal zelf doen. Hier heb je dus geen professionals voor nodig! Met de handige instructies die je van ons krijgt meegeleverd bij je kleurstalen, wordt jij zelf de professional. Ook kun je de inmeethandleiding via onderstaande button bekijken.
inmeten plisségordijnen

Hoe installeer je de plisségordijnen van Smartblinds?

Installatie video

Ook het installeren van je Smartblinds plisségordijn kun je heel eenvoudig zelf doen. Ook dit bespaart weer kosten en tijd van professionals. Met de installatie instructies die worden meegeleverd bij je bestelling en bovenstaand filmpje helpen wij je stap voor stap met het installeren van je Smartblinds, waardoor je zelf de professional bent!.

Installatie instructies

Naast het filmpje zijn er ook handige installatie instructies waarmee je stapsgewijs je plisségordijnen kunt installeren. De montage is verschillend afhankelijk van de bedieningsvorm van je plisségordijn. Daarom zijn er 2 verschillende handleidingen. Één voor Top Down plisségordijnen, de ander voor Top Down Bottom Up plisségordijnen. Via onderstaande links kun je de instructies bekijken.

Kies slim, kies Smartblinds

Pas jouw favoriete slimme plisségordijnen volledig aan naar jouw persoonlijke wensen en behoeften. Je geniet in een mum van tijd van een op maat gemaakt, stijlvol en slim plisségordijn dat perfect past bij jouw raam. Kies voor de combinatie van stijl, comfort en luxe, gecombineerd met slimme en elektrische bedieningsvoordelen. Kies slim, kies Smartblinds

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen