Search

Elektrische lamellen op maat

Lamellen zijn al jaar en dag populair in de raambekleding- en interieur wereld. Deze unieke vorm raambekleding, die ook wel jaloezieën wordt genoemd, worden in de tegenwoordige tijd ook steeds vaker in een elektrische variant gemaakt, de elektrische lamellen. Steeds meer mensen raken overtuigt van de voordelen van elektrische lamellen. Na het lezen van onderstaande voordelen ben jij vast en zeker ook verkocht!

Waarom moet je voor horizontale lamellen kiezen?
Lamellen zijn er in 2 varianten. Verticale lamellen en horizontale lamellen. Horizontale lamellen zijn beduidend populairder, vanwege een aantal redenen. Allereerst houden horizontale lamellen meer licht tegen dan verticale lamellen. Dit komt doordat de horizontale latten een betere blokkade tegen het licht vormen dan de verticale lamellen. Verticale lamellen worden vaak alleen gekozen in ruimtes waarbij de ramen zich strekken over de volledige hoogte van vloer naar plafond. Voor ramen met vensters word er eigenlijk standaard voor horizontale lamellen gekozen. Ook bij hele brede ramen worden horizontale lamellen gezien als de meest voor de hand liggende oplossing, omdat je gemakkelijk meerde jaloezieën naast elkaar kunt plaatsen.
horizontale lamellen horizontale lamellen
Houten lamellen of bamboe lamellen?
Bij Smartblinds bieden we onze elektrische lamellen in 2 opties aan, die ieder hun eigen look aan jouw lamellen geven. Allereerst hebben we de houten lamellen. De houten lamel heeft een gladde lat die erg stijlvol en chique oogt. Je ziet deze soort lamellen daarom vaak terug in moderne woningen en in minimalistische interieur stijlen. Hout geeft je raambekleding een warmere en zachtere look dan aluminium en is dus een goede optie om je ruimte van sfeer te voorzien.

De bamboe lamellen van Smartblinds hebben in tegenstelling tot de gladde houten latten een wat meer robuuste look. Daarom zien we de bamboe lamel vaak terug in wat grovere woonstijlen zoals het landelijke interieur en industriële woningen. Net als houten lamellen zijn de bamboe lamellen sfeermakers die met hun warme look jouw woon- of slaapkamer van een hoop stijl kunnen voorzien.
lamellen hout en bamboe lamellen lamellen hout en bamboe lamellen
Elektrische lamellen en hun voordelen
Steeds meer soorten raambekleding hebben hun eigen elektrische variant. Zo zijn daar dus ook de elektrische lamellen. Lamellen worden vaak nooit helemaal geopend of gesloten, maar er wordt wel meerdere keren per dag gebruik gemaakt van de zogeheten tilt-functie van horizontale lamellen. De tilt-functie houdt in dat je de latten van je lamellen naar boven of naar onder kunt kantelen. Hierdoor wordt lichtinval afhankelijk van hoe ver je de latten kantelt beperkt of zelfs helemaal geblokkeerd. De elektrische lamellen van Smartblinds hebben een geavanceerde Eve MotionBlinds motor die zowel het volledig openen en sluiten van je elektrische lamellen als het kantelen van de latten elektrisch kan. Zo heb je dus de volledige controle over je lamellen, zonder dat je hiervoor hoeft te trekken aan onhandige koorden of hoeft te draaien aan trekstangen
elektrische lamellen elektrische lamellen
Energie besparen met elektrische lamellen
Doordat je de slimme draadloze motor van je elektrische lamellen kunt koppelen aan het smart home platform dat je gebruikt, kun je ook nog eens op je energiekosten besparen. Door slim om te gaan met de temperaturen, zowel binnen in huis als buiten, kun je met behulp van zonlicht en warmte 's winters gratis verwarmen en in de zomer kun je wanneer de zon te fel is zoveel mogelijk hitte buiten de deur houden. Door je lamellen het gehele jaar slim in te zetten kun je het hele jaar door op je verwarmingskosten en airco kosten besparen!
motor lamellen motor lamellen
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen