Search

Smart home bediening met de Eve Motionblinds Matter motor

Raambekleding volledig aangepast naar jouw wensen en behoeften. Dat is wat we willen bij Smartblinds. Daarom geven we je bij de configuratie van je rolgordijn verschillende opties bij de keuze van de motor voor jouw Smartblinds. Ga je voor simpel en neem je genoegen met binnenshuis bedienen via Bluetooth? Of ga je een stap verder en ga je voor een slimme Eve Motionblinds Matter motor die je kunt verbinden met ieder smart home platform? Op deze pagina leggen we je uit wat de Eve Motionblinds Matter motor meer biedt ten opzichte van de 'basis' variant, de Motionblinds Bluetooth motor.

De Eve Motionblinds Matter motor in het kort
De Eve Motionblinds Matter motor is als het ware een soort 'upgrade' versie van de basisvariant, de Motionblinds Matter motor. Niet zomaar een upgrade, want de Eve Motionblinds Matter motor is de meest geavanceerde raamdecoratie motor op de markt. De motor beschikt over een aantal unieke functies. Zo is de motor naast Bluetooth ondersteund ook voorzien van ondersteuning door Thread en het nieuwste smart home protocol Matter. Kort gezegd is Thread een netwerk die de communicatie en connectie tussen apparaten verbeterd en zorgt de Matter-ondersteuning ervoor dat je met ieder smart home platform kunt verbinden.

Wat de Eve Motionblinds Matter motor uniek maakt, is de directe koppeling met alle grote smart home platformen. Waar je bij de oude versie van de motor, de Eve Motionblinds smart motor alleen nog direct met Apple HomeKit kon verbinden, kan dit door Matter nu dus met alle platformen. Het enige wat je nodig hebt is een Thread & Matter ondersteunde border router. Voor een overzicht daarvan kun je hier klikken.
Motionblinds motor Motionblinds motor
Bedien je Smartblinds met je stem
Steeds meer huishoudens hebben een extra inwoner. De 'smart home assistent' wordt in steeds meer huishoudens gebruikt. Ook je slimme raambekleding kun je bedienen door met spraakopdrachten je slimme assistent aan te sturen. Met simpele opdrachten zoals 'Hey Siri, sluit alle rolgordijnen in de woonkamer en keuken' kun jij al zeer specifiek je rolgordijnen bedienen. En dat alles terwijl je zelf lekker op de bank kun blijven liggen. Naast opdrachten die je ter plekke verzint is het ook mogelijk om scènes in te stellen. Deze kun je op basis van een trigger in actie zetten.
Spraakbediening Spraakbediening
Stel handige en leuke scènes in
Scènes zijn vooraf ingestelde automatiseringen die je op basis van een trigger kunt activeren. In de volgende alinea wordt aan de hand van een temperatuur trigger een scène/automatisering in gang gezet, maar in deze alinea behandelen we hoe leuk scènes kunnen zijn. We geven je even een voorbeeldje hoe jij met smart home lampen en je Smartblinds een gave scène in gang kunt zetten.

Met smart home kun je met één trigger je hele woonkamer tot thuisbioscoop omtoveren. Maak in je Home-app een scène aan. Voeg je Smartblinds en je slimme lampen toe, en bepaal welke actie zij bij de trigger uit moeten voeren. Stel vervolgens de trigger in, bijvoorbeeld de spraakopdracht: ''Hey Siri, pak de popcorn!''. Je slimme assistent herkent de scène, en zorgt in de geval dat alle rolgordijnen sluiten en de lampen gedimd worden. Het enige wat jij hoeft te doen, is zorgen voor drankjes en snacks en je hebt een heerlijke filmavond!
MotionBlinds Bluetooth app MotionBlinds Bluetooth app
Connect met andere apparaten
Heb je jouw Smartblinds geïnstalleerd en heb je jouw Eve Motionblinds Matter motor gekoppeld met Apple HomeKit, of heb je met de Motionblinds Wi-Fi bridge jouw Smartblinds gekoppeld aan een ander smart home platform? Dan kun je nu starten met het laten samenwerken van je Smartblinds met andere apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld je Smartblinds koppelen aan een smart hub zoals de Apple HomePod Mini en een Eve Weather. Dit is een smart home weerstation waarmee je aan de hand van het weer verschillende automatiseringen kunt starten. We lichten het toe aan de hand van een voorbeeld:

Het is zomer. 's Avonds en 's nachts is het wat afgekoeld en heb je jouw slimme rolgordijnen openstaan om het binnen ook even wat af te laten koelen en te luchten. 's Ochtends wordt je wakker in een aangenaam klimaat, maar de buitentemperatuur loopt alweer langzaam op. Het liefst laat je huis nog even luchten, maar als je op werk bent kun je niet zelf de rolgordijnen thuis dicht doen. Door in je smart home app in te stellen dat wanneer jouw weerstation een temperatuur van 20 graden detecteert automatisch je Smartblinds naar beneden gaan. Je Eve Weather stuurt het signaal naar je HomePod Mini, die het signaal vervolgens verstuurd naar je Smartblinds en ze activeert. Op die manier voorkom je dat je terug van werk komt in een snikheet huis, wat je niet alleen een hoop zorgen maar ook onnodige airco kosten bespaard!
Connect met andere apparaten Connect met andere apparaten

De verbinding van de Eve Motionblinds Matter motor

Wanneer je kiest voor onze Eve Motionblinds Matter motor, dan wordt je Smartblinds geleverd met de geavanceerde Eve Motionblinds motor. Deze motor werkt via het innovatieve Matter protocol waardoor je jouw Smartblinds kunt koppelen met je eigen smart home platform. Bekijk hieronder welke smart hubs het Matter protocol ondersteunen. Staat jouw smart hub er niet tussen? Vervang dan je huidige smart hub of kies voor een Bluetooth motor.

Apple HomeKit
Google Home
Amazon Alexa
Samsung SmartThings

Apple HomeKit

 • Apple TV 4K (3rd gen, 128GB)
 • Apple TV 4k (2nd gen)
 • HomePod (2nd gen)
 • HomePod Mini

Google Assistant

 • Nest Hub (2nd gen)
 • Nest Hub Max
 • Nest WiFi Pro

Amazon Alexa

 • Echo Show (3rd gen)
 • Echo (4th gen)

Samsung SmartThings

 • SmartThings Hub v3
 • SmartThings Station

De Eve Motionblinds Matter motor geeft je dus naast elektrische bediening via een app, afstandsbediening of een handmatig koord ook nog de optie om allerlei smart home functies te gebruiken. Spraakbediening, scènes en automatiseringen openen een wereld aan nieuwe mogelijkheden die je niet alleen veel plezier en tijd besparen, maar ook geld! Veel scènes worden ingezet om energie te besparen. Zo kun je met warmtewerende rolgordijnen van Smartblinds het hele jaar besparen op je energierekening. Kortom, de Eve Motionblinds Matter motor is dan wel iets duurder, maar kan je ook veel kosten besparen!

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen