Search

Alles over jaloezieën

Jaloezieën, wie kent ze niet. Jaloezieën zijn misschien wel de meest populaire vorm van raambekleding die er is. Jaloezieën zijn ontzettend stijlvol en gemakkelijk te combineren met andere raambekleding, zoals bijvoorbeeld met gordijnen. Maar ook zijn jaloezieën lastig te bedienen. Vooral naarmate een jaloezie groter wordt qua maat, zorgt het hout ervoor dat het gewicht en daarmee dus de moeite om de jaloezie te bedienen toeneemt. Daarom zijn de elektrische jaloezieën van Smartblinds de ideale oplossing voor jouw ramen. Op deze pagina vind je alle informatie met betrekking tot onze jaloezieën. Van soorten tot systemen, tot alle benodigde informatie om zelfstandig jouw ramen op te meten en jouw jaloezie te installeren.

Inhoudsopgave

Zijn er verschillende soorten jaloezieën?

Hoe kies ik de juiste jaloezieën?

Welke kleuren jaloezieën zijn er?

Het systeem van een jaloezie

Hoe laad je een jaloezie op?

Hoe meet je jouw jaloezie in?

Hoe installeer je Smartblinds jaloezieën?

Soorten jaloezieën

Houten jaloezieën

De eerste soort jaloezie die we behandelen is de houten jaloezie. Hout is een materiaal dat logischerwijs een natuurlijke uitstraling heeft. De natuurlijke eigenschappen van hout passen uitstekend in verschillende interieur stijlen. Denk bijvoorbeeld aan donkere jaloezieën in een landelijke woning, of kies een lichte kleur jaloezie in een Scandinavisch interieur. Hout is een onderhoudsarm materiaal wat eenvoudig schoon te maken is. De gladde latten van onze houten jaloezieën zijn snel en gemakkelijk schoon te maken met een stofdoek.

Bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zijn de duurzame optie. Er zijn een aantal verschillen tussen houten en bamboe jaloezieën. Allereerst is bamboe een duurzamer materiaal. Als een van de snelst groeiende houtsoorten is bamboe een zeer geschikt om te kweken, waardoor je in korte tijd veel bamboe kunt produceren, zonder dat je hiervoor bomen hoeft te kappen. De lat van de bamboe jaloezie is wat anders dan die van hout. De bamboe lat is niet glad, maar heeft een houtnerf structuur die het een stoere, robuuste uitstraling geeft. Deze 'stoerdere' variant zie je daarom veel voorkomen in stijlen zoals de industriële woonstijl.

jaloezie jaloezie
Hoe kies ik de juiste jaloezieën?

Om zeker te zijn van de juiste keuze, is het verstandig om voorafgaand aan het bestellen van je producten kleurstalen aan te vragen. Afbeeldingen en video's kunnen soms net niet voldoen aan de werkelijke kleur, waardoor de kans op een verkeerde keus groter wordt. Om dit te voorkomen bieden wij de mogelijkheid om gratis stofstalen aan te vragen. Als jij op onze kleurstalen pagina de jaloezie kleuren en materiaalsoorten selecteert die je mooi lijken, zorgen wij ervoor dat de kleurstalen binnen 2 werkdagen bij jouw door de brievenbus bezorgd worden. Jij kunt dan thuis de materialen en kleuren goed bekijken en beoordelen, waardoor een verkeerde keus niet meer aan de orde is!

raamdecoratie raamdecoratie
Het systeem van een jaloezie
De jaloezie is een unieke vorm raamdecoratie. Ook de bediening en het gebruik ervan verschilt veel van normale raamdecoratie. Vaak worden jaloezieën niet elke dag op en neer bewogen, maar wordt er meer gebruik gemaakt van de kantelbare latten om de lichtinval te bepalen. Het zogeheten 'tilt & turn' systeem maakt het mogelijk om de latten van je jaloezie te openen en te sluiten. Zo heb je dus naast het op en neer bewegen van je jaloezieën ook de mogelijkheid om ze te openen en te sluiten door alleen de latten te kantelen. Alles is eenvoudig te bedienen via je smartphone, afstandsbediening of met het pull-koord
jaloezie jaloezie
Het opladen van je elektrische jaloezieën
Het opladen van je jaloezieën is kinderlijk eenvoudig. Bestel je een product van ons, dan krijg je een 3 meter lange oplaadkabel meegeleverd bij je bestelling. Een batterij of accu zal om de zoveel tijd een keer opgeladen moeten worden. Afhankelijk van hoe groot en zwaar jouw jaloezie is in combinatie met hoe vaak je jouw jaloezie op en neer beweegt, bepaalt hoe vaak jij je jaloezie moet opladen. Bij 'normaal' gebruik, zal dit rond de 2 à 4 keer per jaar zijn. Het oplaadgat van je motor bevindt zich in de bak van je jaloezie, aan de kant van het pull-systeem. Dat is tevens aan de kant waar jij de motor kiest tijdens het configureren.
Smart living Smart living
Zelfstandig je ramen opmeten
We maken het eenvoudig voor jou om zelf de afmetingen van je ramen te meten. Onze stapsgewijze instructies en video's begeleiden je door het meetproces. Nadat je de afmetingen hebt gemeten, kun je ze eenvoudig online invoeren om je op maat gemaakte duo rolgordijnen te configureren. Wij zorgen ervoor dat je rolgordijnen nauwkeurig worden gemaakt. Klik op de onderstaande knop om de meetinstructies te bekijken. Als je kleurstalen hebt besteld, ontvang je deze instructies ook op papier bij je thuis.
jaloezieën informatie
Het installeren van jaloezieën
Dankzij ons handige instructiefilmpje en de digitale installatiehandleiding is het eenvoudig om je duo rolgordijn zelf te installeren. Bovendien ontvang je een gedrukte handleiding samen met je duo rolgordijn. Heb je toch nog hulp nodig? Onze klantenservice staat voor je klaar!
Vraag gratis stalen aan Gratis stalen