Search

Zwarte raamdecoratie

Zwart is een van de meest populaire kleuren in de woonwereld. In bijna elk huis vind je de kleur zwart wel in het interieur. Of het nou meubels, accessoires of zwarte muren zijn, overal is deze specifieke kleur te zien. Zwarte raambekleding is ook veelvoorkomend in verschillende interieur stijlen. Daarom bieden we bij Smartblinds zwarte raamdecoratie in veel verschillende tinten en stofsoorten aan. Dit alles natuurlijk met onze standaard elektrische motor voorzien van smart home functie, waardoor jij waar en wanneer je wilt jouw zwarte raambekleding kunt bedienen.

De kracht van zwarte raamdecoratie

Zwarte raambekleding geeft jouw interieur een boost. De donkere diepe kleur zorgt voor veel contrast en trekt snel de aandacht. Zwart wordt over het algemeen als een harde robuuste kleur gezien. Echter kan de kleur zwart in raambekleding ook een heel warm en knus gevoel geven. Door zwarte jaloezieën of rolgordijnen bijvoorbeeld te combineren met lichte tinten op de muren en in het interieur, gecombineerd met genoeg natuurlijk licht geeft zwarte raambekleding jouw woonkamer, slaapkamer of keuken een extra warme uitstraling. Ook wordt zwarte raamdecoratie vaak gebruikt in de minimalistische interieur stijl. In deze stijl wordt vaak gebruikt gemaakt van neutrale kleuren, zoals zwart en wit. Zwarte raamdecoratie is in deze stijl dus erg gepast. Ook in andere interieur stijlen zoals de moderne stijl, industriële stijl of in een landelijk interieur komt zwarte raambekleding goed tot zijn recht.

zwarte raambekleding

Zwarte raamdecoratie is stoer

Donkere kleuren geven je interieur een stoere look. Vooral het contrast wat raamdecoratie in het zwart ten opzichte van een witte muur geeft is een erg gaaf effect. Raamdecoratie mag opvallen en is een zeer belangrijk onderdeel van je interieur. De gordijnen van een raam zijn als het ware de kussens van een bank, ze geven net die extra touch die jouw interieur nodig heeft. Let wel op dat je bij het gebruik van zwarte raambekleding niet teveel andere meubels en muren ook een donkere tint hebben. Teveel donkere kleuren in je interieur kunnen zorgen voor een te donker en somber ogend interieur. Varieer dus met het gebruik van de kleur zwart in je interieur!

Zwarte raambekleding in jouw interieur

Vaak is het mooi als de kleur van je gordijnen terug te zien is in de rest van het interieur. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld stoelen, een tafel of een ander meubelstuk in dezelfde kleur, of misschien een kunstwerk aan de muur of een vloerkleed. Wanneer je zwarte raambekleding hebt in je woonkamer, is het dus mooi om dit te combineren met een mooi zwart vloerkleed, of antraciet/zwarte banken. Door dit te doen zorgt je voor eenheid in je interieur. Ook is het mogelijk om zwarte raambekleding te combineren met het gebruik van andere kleuren raamdecoratie. Kies bijvoorbeeld voor een zwart rolgordijn, en combineer dit met een kleurvol plooigordijn wat hier overheen kan hangen. Voor de duidelijkheid zetten we even alle mogelijkheden op het gebied van zwarte raamdecoratie op een rijtje voor je:

Zwarte raamdecoratie
Zwarte rolgordijnen

Zwarte rolgordijnen zijn de perfecte keus voor bijvoorbeeld een ruimte als de slaapkamer. De zwarte kleur zorgt voor optimale verduistering, wat weer bijdraagt aan een betere nachtrust. Maar ook in andere ruimtes zijn zwarte rolgordijnen perfect te combineren met de rest van je interieur. Zo misstaat een zwart rolgordijn ook absoluut niet in een ruimte waarin veel wit of andere lichte kleuren gebruikt worden. Deze grote kleurverschillen zorgen voor veel contrast in je interieur, wat er weer voor zorgt dat je zwarte rolgordijnen meer opvallen. Smartblinds heeft de keus uit zowel een verduisterend zwart rolgordijn als een zwart rolgordijn wat lichtdoorlatend is.

zwarte rolgordijnen
Zwarte jaloezieën

Zwarte jaloezieën zijn de meest populaire kleur jaloezieën. Vaak worden jaloezieën ingezet als landelijke of industriële raamdecoratie, vanwege de stoere en robuuste look die jaloezieën van zichzelf al hebben. Zwarte jaloezieën geven jouw woonkamer of keuken nog net wat extra pit. Hoeveel meer pit, dat bepaal je bij Smartblinds helemaal zelf. Bij ons heb je namelijk de keuze tussen zwarte houten jaloezieën en bamboe jaloezieën in het zwart. Onze zwarte bamboe jaloezie heeft op de latten wat meer structuur, waardoor die net wat grover en robuuster oogt. Heb je liever een strakke en gladde look? Onze zwarte jaloezieën van hout hebben een gladde lat, die perfect past in een modern interieur! Door gratis stalen aan te vragen, kun je voorafgaand aan je bestelling eerst de latten van je jaloezie thuis bekijken, zodat jij zeker bent van de juiste keus!

Zwarte jaloezieën
Zwarte plisségordijnen

Zwarte plisségordijnen zijn eigenlijk de meest toegankelijke soort zwarte raamdecoratie. Zwarte plisségordijnen zijn namelijk perfect te passen in iedere ruimte. Een verduisterend zwart plisségordijn schikt perfect in de slaapkamer, en een lichtdoorlatend zwart plisségordijn past weer perfect in een woonkamer of keuken. Het mooie aan plisségordijnen is dat ze passen bij iedere woonstijl, dus of je nou een landelijk interieur hebt, of toch een industrieel, scandinavisch of modern interieur hebt, een zwart plisségordijn werpt in al deze stijlen zijn vruchten af. Op dit moment hebben we bij Smartblinds nog geen zwart plisségordijn in de collectie, maar deze komen zo snel mogelijk!

plisségordijn zwart
Zwarte gordijnen met smart home functies

De zwarte raambekleding van Smartblinds is vanzelfsprekend uitgerust met de Eve Motionblinds motor. Hierdoor kun jij jouw blinds bedienen via onder andere jouw smartphone en spraakbediening via jouw smart home assistent. Daarnaast is het mogelijk om via de Apple HomeKit App timers en scènes in te stellen, waardoor jouw zwarte raamdecoratie uit zichzelf beweegt. Hierdoor hoef jij niet meer naar je blinds om te kijken, maar doen de gordijnen zelf het werk. Wil je weten hoe Smartblinds werkt met andere smart home platformen. Ontdek de compatibiliteit van Smartblinds met andere smart home platformen!

Zwarte raambekleding

Stofstalen bestellen

Voordat je definitief overgaat op het bestellen van je zwarte raambekleding, kun je jezelf altijd nog verzekeren van de juiste keuze. Door gratis stofstalen aan te vragen kun je de stoffen eerst thuis zelf bekijken en beoordelen en op basis daarvan jouw favoriete zwarte stof op maat bestellen.

Vraag gratis stalen aan Gratis stalen